A-Insinoorit_rock_1920x1080
Uutiset

A-Insinöörit suunnittelu- ja konsulttialan houkuttelevin työnantaja tekniikan alan opiskelijoille

A-Insinöörit kiri tekniikan opiskelijoiden silmissä Suomen tekniikan alan työnantajista 5. ihanteellisimmaksi, kertoo Universumin opiskelijatutkimus 2022. Suunnittelu- ja konsulttialan työpaikoista A-Insinöörit oli vetovoimaisin. 13 000 opiskelijaa arvioi tutkimuksessa tulevien työnantajiensa houkuttavuutta.

A-Insinöörit kirkasti sijoituksiaan Universumin tutkimuksessa, jossa selvitettiin yli 13 000 yliopisto- ja korkeakouluopiskelijan näkemyksiä houkuttelevimmista työnantajista Suomessa. Tekniikan alan opiskelijoiden mielestä A-Insinöörit on suunnittelu- ja konsulttitaloista houkuttelevin ja koko tekniikan alalla 5. vetovoimaisin työnantaja.

Vuonna 2021 A-Insinöörit oli tekniikan alan listauksessa sijalla 11. ja suunnittelutoimistoista toisena.

– Haluamme olla merkittävä toimija rakennus- ja kiinteistöalalla, ja tarjota niin nuorille kuin kokeneille asiantuntijoille parhaan mahdollisen työpaikan. Osaavat, ihmisläheiset esimiehemme antavat vapautta kehittyä omienkin kiinnostusten mukaan, ja selkänojaa löytyy aina. Kasvunkin keskellä olemme pitäneet kiinni tasavertaisesta kulttuurista ja ylpeitä siitä, HR-johtaja Elina Haapasaari kertoo.

Oman henkilöstön lisäksi A-Insinööreissä satsataan alalle tulijoihin. A-Insinöörit tarjoaa tänäkin kesänä kymmenille opiskelijoille harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja monipuolisissa projekteissa. Lue lisää: Opiskelijoille

Turvallinen työyhteisö ja erilaiset toimeksiannot houkuttelevat

Parhaiten Universumin tutkimuksessa sijoittuvat suuret yritysbrändit. Teknisen alan yrityksistä A-Insinöörien edelle sijoittuivat Kone, ABB, Valmet ja YIT. Kiinteistö- ja rakennusalan yrityksistä kymmenen kärjessä oli jo neljä työantajaa, YIT:n ja A-Insinöörien ohella Sweco ja Ramboll.

Universumin tutkimuksesta käy ilmi, että hyvät kuukausiansiot, turvallinen työympäristö ja mahdollisuus monipuolisiin toimeksiantoihin ovat uravalintojaan tekeville nuorille tärkeitä asioita.

A-Insinöörit on menestynyt hyvin työnantajatutkimuksissa viime vuosina. Universumin ammattilaistutkimuksessa 2021 A-Insinöörit oli tekniikan alan ammattilaisten mielestä 18. houkuttelevin työnantajana ja kolmanneksi vetovoimaisin suunnittelu- ja konsulttialan yritys.

Lisätietoja:
Elina Haapasaari, HR-johtaja
puh. 050 367 7188
elina.haapasaari@ains.fi

Universum-opiskelijat-2022

Universumin tutkimukseen vastasi loka-huhtikuussa yhteensä 13 151 korkeakouluopiskelijaa, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä. Lataa raportti Universumin sivuilta. 

 

"Ihmisläheiset esimiehemme antavat vapautta kehittyä, ja selkänojaa löytyy aina."

Elina Haapasaari
HR-johtaja
A-Insinöörit

 

HAE MEILLE TÖIHIN