Purkukartoitus-Toas-Hippo-Salla-Vuorinen3
Uutiset

A-Insinöörit mukana valmistelemassa kansallista kiertotalouden green dealia

A-Insinöörit on mukana valmistelemassa kiertotalouden green dealia, joka vauhdittaa suomalaisen yhteiskunnan siirtymistä kiertotalouden mukaiseen toimintaan.

A-Insinöörit on mukana Ympäristöministeriön kokoamassa ryhmässä, joka valmistelee kiertotalouden green dealia. Mukana on yli 80 toimialajärjestöä, yritystä, kuntaa ja maakuntaa, mikä antaa vahvat lähtökohdat vaikuttavuudelle.

Kiertotalouden green deal koostuu yhteisistä raameista ja kriteereistä sekä mukaan lähtevien toimijoiden vähähiilistä kiertotaloutta edistävistä sitoumuksista.

– Rakennetun ympäristön suunnittelijoina meillä on iso rooli mahdollistaa kestävä siirtymä kiertotalousyhteiskuntaan ja katkaista riippuvuutemme neitseellisistä materiaaleista. Green dealia valmistelevassa yhteistyössä luomme vision yhdessä muiden suomalaisten yritysten kanssa ja rakennamme sitoutumisen pelisäännöt, vastuullisuus- ja laatujohtaja Liisa Jäätvuori kertoo.

Kiertotalouden green dealin avulla mukana olevat organisaatiot määrittelevät itselleen tarkemmat tavoitteet ja toimet, jotka edistävät kiertotalouteen siirtymistä mahdollisimman vaikuttavasti, ja joiden avulla voidaan vähentää luonnonvarojen ylikulutusta ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Sitoumukset valmistuvat kesään tai syksyyn 2023 mennessä. Lue lisää: A-Insinöörien ympäristötavoitteet vastuullisuusohjelmassa

Lisätietoja:
Liisa Jäätvuori, vastuullisuus- ja laatujohtaja, A-Insinöörit
puh. 044 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi

Ympäristöministeriön sivuilla Kiertotalouden green deal

 

"Rakennetun ympäristön suunnittelijoina meillä on iso rooli mahdollistaa kestävä siirtymä kiertotalousyhteiskuntaan."

Liisa Jäätvuori
vastuullisuus- ja laatujohtaja
A-Insinöörit