Uutiset

A-Insinöörit hiilineutraaliksi vuonna 2024 – tutustu vastuullisuusraporttimme

A-Insinöörien liiketoiminnan hiilipäästövähennykset toteutetaan kolmen vuoden aikana puolittamalla päästöt omilla toimenpiteillä, mm. kestävää liikkumista tukemalla. Loput päästöt kompensoidaan. Hiilineutraaliuuteen ohjaava tiekarttamme vuoteen 2024 on julkaistu osana vastuullisuusraporttia 2021.

A-Insinöörien oman toiminnan päästöjen minimointi on kirkastettu hiilitiekarttaan , jonka avulla kehitämme liiketoiminnastamme hiilineutraalia vuoteen 2024 mennessä. Tiekartta sekä hiilipäästömme vuosina 2019–2021 on julkaistu A-Insinöörien tuoreessa vastuullisuusraportissa. Lataa vastuullisuusraportti 2021.

A-Insinöörien toiminnasta aiheutuvia päästöjä on tarkoitus vähentää 50 prosentilla vuoden 2019 lähtötasosta vuoden 2024 loppuun mennessä. Hiilineutraalius saavutetaan kompensoimalla vuodesta 2024 alkaen ne päästöt, joita ei omilla toimenpiteillä voida vähentää.

kaavio_hiilitiekartta_700

Hiilineutraaliuden tiekartta kattaa kaikki olennaiset A-Insinöörien toiminnasta aiheutuvat välittömät ja välilliset päästöt, henkilöstön työmatkaliikkuminen mukaan lukien (scopet 1–3).

– Omat aktiiviset toimenpiteemme päästöjen vähentämiseen ovat sellaisia, jotka lisäävät asiantuntijoidemme tyytyväisyyttä ja joiden kautta kehitämme myös liiketoimintaamme. Kompensointiin toivomme tunnistavamme lähivuosina tavan, jolla olisi kytkentä oman toimintakenttämme eli rakennetun ympäristön ilmastovaikutuksiin, vastuullisuus- ja laatujohtaja Liisa Jäätvuori korostaa.

A-Insinöörien päästöjä vähennetään kolmen, kestävää liikkumista, kestäviä toimitiloja ja kestäviä hankintoja edistävien toimenpideohjelman puitteissa. Ohjelmat sisältävät mm. kannustimia ympäristöystävällisiin liikkumismuotoihin, toimitilojen tarpeen optimointia, uusiutuvaan energiaan siirtymistä sekä kierrätyksen ja jätteiden lajittelun tehostamista. Myös päästökertoimien muutokset vaikuttavat vähennysten toteutumiseen.

Etätyö pienensi hiilijalanjälkeä

Suurin osa A-Insinöörien suunnittelu- ja konsulttitoiminnan hiilipäästöistä aiheutuu työ- ja liikematkustamisesta sekä toimitilojen energiankulutuksesta. Pienempiä päästöjä syntyy esimerkiksi hankinnoista ja jätteistä.

A-Insinöörien kokonaishiilijalanjälki vuonna 2021 oli 861 000 CO2e ja työntekijäkohtainen hiilijalanjälki 1 100 CO2e. Hiilijalanjälki oli kolmanneksen pienempi kuin vuonna 2019 koronapandemiasta johtuneen etätyön lisääntymisen sekä työmatkojen ja liikematkustamisen vähentymisen vuoksi.

– Nyt työntekijämme taas liikkuvat toimiston ja kodin välillä ja liikematkustus jälleen lisääntyy. Meidän tehtävämme on pitää paljolti koronan ansiosta saavutettu hiilipäästötaso ja lisäksi jatkaa aktiivisella päästöjen vähentämisen tiellä, Jäätvuori sanoo.

Merkittävin päästöjä vähentävä oma toimienpide vuonna 2021 A-Insinööreissä oli siirtyminen fossiilittomaan tuulisähköön kaikissa A-Insinöörien toimipisteissä.

Lue lisää hiilijalanjäljestä vastuullisuusraportista 2021
Tutustu vastuullisuusohjelmaamme

Lisätietoja:
Liisa Jäätvuori, vastuullisuus- ja laatujohtaja, A-Insinöörit
puh . 0400 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi

"Toimenpiteemme päästöjen minimointiin ovat sellaisia, jotka lisäävät asiantuntijoidemme työtyytyväisyyttä ja kehittävät liiketoimintaamme."

Liisa Jäätvuori
vastuullisuus- ja laatujohtaja
A-Insinöörit

Lataa ja tutustu Vastuullisuusraporttiimme 2021

LATAA RAPORTTI