Red Bull toimisto, Helsinki

Red Bull toimisto, Helsinki

Suunnittelun kohteena oli uudet toimistotilat Red Bull Finlandille. Toimisto sijaitsee Leipätehtaalla, joka on vanha entisöity leipätehdas Helsingin Sörnäisissä. Toimiston palveluihin kuuluvat kokoustilat, työntekijöiden taukogalleria, sosiaalitilat ja varastotilat sekä viihtyisä oleskelutila Red Bull -baarilla.

Toimistotilat on jaettu julkisiin ja yksityisiin tiloihin. Julkisemmissa tiloissa, kuten aulabaarissa ja kahvilassa, sekä asiakkaat että työntekijät voivat seurustella vapaasti. Kokoustilat sijaitsevat loungen läheisyydessä ja eri tiimien yksityisemmät työtilat löytyvät käytävän rauhallisemmalta puolelta. Tavallisten työpöytien lisäksi jokaisessa toimistohuoneessa on myös rennompi istuinryhmä tiimikokouksia ja rentoa työskentelyä varten.

Yksi suunnittelutavoitteista oli kunnioittaa vanhan tehdaskiinteistön tunnelmaa. Teollisen tunnelman säilyttämiseksi alkuperäinen betonilattia jätettiin näkyviin. Yhdessä betonilattian kanssa päämateriaaleina on käytetty lasia ja mustaksi maalattua metallia. Teollista ilmettä on vastapainotettu tammella, huonekalulinoleumilla sekä erilaisilla eloisilla tekstiileillä ja verhoiluilla.

Suunnittelustudio: Konkret https://konkret.fi/

Sijainti

Helsinki

Asiakas

Red Bull Finland Oy

Palvelumme

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu

Laajuus

620 brm2

Valmistumisvuosi

2022