Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennus

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennus

Helsinki-Vantaan lentoaseman muutos- ja laajennushankkeessa terminaali 2 laajeni kasvavien matkustajamäärien tarpeisiin. Matkustajia palvelevat myös uusi sujuvampi liikenneyhteys Kehäradalta terminaaliin ja uuteen pysäköintihalliin. A-Insinöörit vastasi hankkeen kalliorakennesuunnittelusta ja toimi lisäksi puualakattotoimittajan tuoteosasuunnittelijana.

Entistä sujuvampi kulkuyhteys Kehäradalta Helsinki-Vantaan terminaali 2:een edellytti kalliorakennustöitä jatkuvasti liikennöivän Kehäradan ja toiminnassa olevan lentoaseman välittömässä läheisyydessä. A-Insinöörit vastasi yhteensä 35 000 kuutiometrin louhintatöiden ja kalliorakenteiden suunnittelusta.

Tilaratkaisuista johtuen Kehäratayhteyden kalliokuilun louhintatyöt tehtiin poikkeuksellisesti ylhäältä alaspäin. Yli 30-metrisen kuilun louhinnan jälkeen puhkaistiin tunneliyhteys Kehäradalle Lentoaseman asemahalliin ja rakennettiin silta koko ajan käytössä olleen raiteen yli.

T2:n muutos- ja laajennustyöt olivat yksi osa Finavian yli miljardin euron kehityshankekokonaisuutta Helsinki-Vantaalla. Kehitysohjelma käynnistyi vuonna 2014 ja valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2023.

 

Uniikki puukatto ja Kehäradan kalliokuilu haastoivat rakennesuunnittelijat Helsinki-Vantaalla

 

Sijainti

Vantaa

Asiakas

Finavia

Palvelumme

Puurakennesuunnittelu, Pysäköintitilojen ja terminaalien rakennesuunnittelu, Kalliorakennussuunnittelu

Valmistumisvuosi

2023