Sonja Laasonen A-Insinöörit
Uutiset

Vuoden nuori konsultti -finaalissa A-Insinöörien kestävän rakentamisen asiantuntija Sonja Laasonen 

SKOL ry:n vuosittainen kilpailu tuo esille suunnittelu- ja konsultointialaa opiskelevien nuorten osaamista, rakennus- ja suunnittelualan monimuotoisuutta sekä jakaa tunnustusta innovatiivisille ja lahjakkaille nuorille osaajille. Tänä vuonna finalistien joukossa on kestävän rakentamisen asiantuntija Sonja Laasonen A-Insinöörien korjaussuunnittelun toimialalta.

– Minua motivoi etenkin mahdollisuus vaikuttaa maapallon resurssien riittävyyteen. Esimerkiksi rakennustuotteiden uudelleenkäyttöä lisäämällä on mahdollista säästää neitseellisiä raaka-aineita, Sonja Laasonen A-Insinööreistä kertoo.

Sonja Laasonen työskentelee A-Insinööreissä kestävän kehityksen palveluiden parissa, ja hän on erikoistunut puurakenteisiin ja purettavaksi suunnitteluun. Diplomi-insinööriksi valmistumisensa jälkeen Laasosen osaamista puurakenteista, purettavaksi suunnittelusta ja kiertotaloudesta on hyödynnetty kiertotalouskonsultoinnin projekteissa, joissa suunnitteluryhmää ohjataan materiaalien uudelleenkäyttöön ja rakenteiden purettavuuteen liittyen. Laasosen tehtävänä on ollut laatia purkukohteen suunnitelmiin ja tutkimuksiin sekä kohdekäyntiin perustuva ehdotus uudelleenkäytettävistä rakenneosista, sekä laatia työpajasuunnitelma.

– Diplomityössäni perehdyin purettavaksi suunnitteluun, joka on yksi keino edistää rakennustuotteiden uudelleenkäyttöä ja myös osa tulevan rakennuslain vaatimuksia. Laadin lopputyössäni purettavaksi suunnittelun kriteeristön, joka soveltuu puurakenteiden lisäksi myös betoni- ja teräsrakennuksille. Kriteeristöä on lähdetty ilokseni pilotoimaan sekä puu- että betonirakenteisissa koulurakennushankkeissa.

Katso Youtubesta: Sonja Laasosen esittelyvideo Vuoden nuori konsultti -kilpailussa 

Lue myös: Sonja Laasosen ja Janita Rintalan blogi: Rakentamislaki voimaan 2025 – elinkaariominaisuudet ohjaamaan rakentamista 

Vuoden nuori konsultti -kilpailun finaalissa kilpailee yhteensä kymmenen kilpailijaa ja voittaja julkistetaan SKOLin syysseminaarissa 16.11.2023. 

Lisätietoja:
SKOL:in Vuoden nuori konsultti -kilpailusivu

"Ennakkoluulottomalla asenteella ratkomaan maapallon resurssien riittävyyttä."

Sonja Laasonen
kestävän rakentamisen asiantuntija
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE