Palkittu Matinkartanon silta Espoossa on yksi LiCon-AT:n valaistussuunnittelun taidonnäyte.
Uutiset

Valaistusasiantuntija LiCon-AT osaksi A-Insinöörit -konsernia

A-Insinöörit laajentaa palvelujaan valaistussuunnitteluun ostamalla ulko- ja urheiluvalaistukseen erikoistuneen konsulttitoimisto LiCon-AT Oy:n osakekannan.

Muun muassa katujen, teiden ja puistojen valaistukseen erikoistunut konsulttitoimisto LiCon-AT on liittynyt yrityskaupalla osaksi A-Insinöörejä. 20 hengen asiantuntijayrityksellä on toimipisteet Espoossa, Hyvinkäällä ja Tampereella. Yrityksen kädenjälki näkyy mm. Oodin edustalla, Tammerkosken koskipuistossa ja Lahden mäkimontussa.

LiCon-AT:n osaaminen täydentää A-Insinöörien nykyisiä alue-, liikenne-, tie-, katu-, tunneli- ja sillansuunnittelupalveluja. Yhdistyminen tarjoaa infrarakennuttajille kokonaisvaltaiset, kestävät suunnitteluratkaisut yhden asiantuntijakumppanin kanssa.

– Panostamme monialaisesti toimivien, ekologisten sekä esteettisesti houkuttelevien asuin- ja liikkumisympäristöjen luomiseen. Valaistuksen suunnittelulla on tärkeä, arvoa lisäävä merkitys monenlaisissa ympäristöissä. Yhdistyminen on luontevaa jatkoa aikaisemmalle kumppanuudellemme, luo helppoutta tilaajille ja parantaa tiedonkulua hankkeissa, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

Vuonna 2003 perustetun LiCon-AT:n osaaminen kattaa valaistussuunnittelun lisäksi sähkösuunnittelun sekä valaistukseen liittyviä asiantuntijapalveluja. 

– Liittyminen A-Insinööreihin tuo meille lisää tukijoukkoja ja mahdollisuuksia laajentumiseen omalla asiantuntemusalueellamme. Hartiamme levenevät, mutta ketteryys, asiakaskeskeisyys ja kestävään kehitykseen perustuvat ratkaisut säilyvät, LiCon-AT:n toimitusjohtaja Mika Saari sanoo.

Viime vuonna LiCon-AT teki valaistus- ja sähkösuunnittelua yli 200 kohteeseen. Yrityksen referensseihin kuuluu lukuisia katu- ja puistovalaistuskohteita Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella sekä tievalaistuskohteita ympäri Suomen. Yhteishankkeita A-Insinöörien kanssa ovat mm. palkittu Matinkartanon silta Espoossa, Lahden Mannerheiminkadun yleissuunnitelma (vt 12) sekä rakenteilla oleva uusi Kirri-Tikkakoski -moottoritie (vt 4).

Yrityskaupan myötä LiCon-AT:sta tulee A-Insinöörien uusi valaistus- ja sähkösuunnittelun liiketoimintayksikkö, jota johtaa yksikönjohtajana Mika Saari. Kaikki asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

Yrityskauppa toteutui 1.10.2021. Fuusio on tarkoitus toteuttaa keväällä 2022, jolloin LiCon-AT:n nimi vaihtuu A-Insinööreiksi.

Lisätietoja:
Vesa Järvinen, toimialajohtaja, civil engineering -toimiala, A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi

Mika Saari, yksikönjohtaja, valaistus- ja sähkösuunnittelu, A-Insinöörit
puh. 0400 531871
mika.saari@licon-at.fi

Verkkosivut licon-at.fi  

"Panostamme yhdessä monialaisesti toimivien, ekologisten sekä esteettisesti houkuttelevien asuin- ja liikkumisympäristöjen luomiseen."

Vesa Järvinen
toimialajohtaja, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu
A-Insinöörit

 

VALAISTUSASIANTUNTIJA LICON-AT OY

  • Ulko- ja urheiluvalaistukseen erikoistunut konsulttitoimisto, perustettu 2003.
  • Henkilöstöä 20, liikevaihto 2 milj. (2020)
  • Keskittynyt erityisesti ulko- ja urheiluvalaistukseen.
  • Vuonna 2020 palveluja yli 200 kohteeseen.
  • Toimipisteet Espoossa, Hyvinkäällä ja Tampereella.
TILAA UUTISKIRJE