Vaaka Partnersin Ilkka Pentikäinen ja A-Insinöörien Jyrki Keinänen juhlivat vahvistunutta yrityskauppaa.
Uutiset

Vaaka Partners A-Insinöörien enemmistöomistajaksi – kauppa vahvistui

Lokakuussa sovittu yritysjärjestely on vahvistunut. Pääomasijoittaja Vaaka Partners siivittää A-Insinöörien kasvua rakentamisen luotettuna asiantuntijatalona ja alan markkinajohtajien haastajana.

Vaaka Partners on ostanut suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörien osake-enemmistön. Uusi omistajapohja parantaa A-Insinöörien kykyä kilpailla edelleen laajentuvalla palvelutarjoomalla kiinteistö- ja rakennusalalla Suomessa. Katse on myös kansainvälisillä markkinoilla.

– A-Insinööreillä on voimakas tahto ravistella rakennusalan perinteisiä toimintatapoja, erinomaisen tyytyväiset asiakkaat ja poikkeuksellisen ihmiskeskeinen johtamistapa. A-Insinöörit on viime vuosina pystynyt hyvään orgaaniseen kasvuun. Seuraavaksi tavoitteemme on tuplata liikevaihto, Vaaka Partnerisin partneri Ilkka Pentikäinen sanoo.

Kasvua on tarkoitus hakea sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta.

Sitoutuminen asiakkaisiin ja koko toimialan kehittämiseen näkyy A-Insinöörien tuloksissa myös vuonna 2020. Asiantuntijoita yrityksessä jo yli 800 ja liikevaihto nousee yli 80 miljoonaan hyvällä kannattavuustasolla.

– Kasvuyhtiönäkin tavoitteenamme on massaratkaisujen sijasta räätälöidä palvelumme yhdessä hankkeen toteutukseen osallistuvien kanssa. Emme mieti vain lopputuotetta, vaan myös tapaa, jolla asioita tehdään. Meillä on iso sydän perinteisten toimintatapojen uudistamiseen asiakkaan hankkeiden ja koko toimialan eduksi, toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

Yritysjärjestelyn vahvistuttua A-Insinööreille on nimitetty uusi hallitus vastaamaan strategian ohjauksesta. Hallitukseen kuuluvat asuntomarkkinoiden arvostettu asiantuntija, Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Risto Kyhälä sekä talotekniikka-alan konkari, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen. Vaaka Partnerisin edustajat hallituksessa ovat partneri Ilkka Pentikäinen ja sijoitusjohtaja Petrus Blomqvist.

Entinen hallituksen puheenjohtaja Heikki Käkönen jatkaa A-Insinöörien osaomistajana, neuvonantajana ja kiinteistökehityksen asiantuntijana.

Myös muut A-Insinöörien aiemmat omistajat jatkavat osakkaina ja mukana yrityksen johdossa ja operatiivisessa toiminnassa.

Lisätietoja:
Jyrki Keinänen
toimitusjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

Ilkka Pentikäinen
partner, Vaaka Partners
puh. 0400 217 671
ilkka.pentikainen@vaakapartners.fi

"A-Insinööreillä on voimakas tahto ravistella rakennusalan perinteisiä toimintatapoja, erinomaisen tyytyväiset asiakkaat ja poikkeuksellisen ihmiskeskeinen johtamistapa"

Ilkka Pentikäinen
partner
Vaaka Partners

 

TILAA UUTISKIRJE