Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi osallistumme Kansallisgallerian pääomakeräykseen. Lahjoituksen päälle tulevan valtion vastinrahan myötä Kansallisgallerian museot Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo sekä kokoelmahallintaosasto saavat eväitä entistä kattavampaan toimintaan.

– Suomalaisena yrityksenä haluamme  Suomi 100 -juhlavuotena kantaa kortemme kekoon kotimaisten taideinstituutioiden ja meidän kaikkien suomalaisten yhteisen taideomaisuuden hyväksi. Kansallisgallerian museot ovat osa rakennettua ympäristöä ja taide-elämyksineen ne muodostavat luontaisen yhteistyömuodon, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen tiivistää.

Lahjoitus kansalliselle kulttuuriorganisaatiolle on tärkeä viesti yhteiskunnallisille toimijoille. – Lahjoitus osoittaa kulttuurin olevan tärkeä arvo yritysmaailmassa. Se on panostus Suomen kulttuuriin ja sen kansainväliseen tulevaisuuteen, Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen kertoo.

Kansallisgalleria on julkisoikeudellinen säätiö. Se huolehtii kansallisen kokoelman ylläpidosta ja kartuttamisesta, harjoittaa näyttelytoimintaa ja muuta taidemuseotoimintaa. Se osallistuu taidemuseoalan asiantuntijana alan kehittämiseen, sekä huolehtii muista sille säädetyistä tai opetus- ja kulttuuriministeriön antamista tehtävistä. Tehtäviään hoitaessaan Kansallisgalleria vahvistaa kulttuuriperintöä, edistää taiteellista sivistystä sekä vahvistaa kuvataiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Tasavallan presidentti toimii Kansallisgallerian suojelijana.

Lisätietoja: www.kansallisgalleria.fi


Kuva: Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli on Kansallisgallerian yleisöäänestyksen perusteella suomalaisten rakkain taideteos.