TTY:n ja A-Insinöörien tuoreen kumppanuussopimuksen tavoitteena on vahvistaa jo pitkään jatkunutta yhteistyötä rakennustekniikan opetuksessa. Sopimuksen myötä yhteistyö laajenee myös jatko-opintoihin ja tutkimukseen.

Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan laboratorio ja A-Insinöörit ovat tehneet pitkään yhteistyötä perusopetuksessa ja opinnäytetöissä. A-Insinöörit on myös työllistänyt TTY:ltä valmistuneita diplomi-insinöörejä jo vuosikymmenien ajan.  Marraskuun 27. päivä solmitun sopimuksen myötä kumppanuudessa otetaan askel eteenpäin. Yhteistyö laajenee nyt aiempaa vahvemmin myös jatko-opintoihin ja tutkimukseen. A-Insinöörit tulee mukaan TTY:n Teollisuuden innovaatioiden tohtorikouluun (DSII) yritysosapuoleksi.

”Monilla tutkimusaloilla luonteva tutkimus- ja kehittämiskumppani on juuri konsulttitoimisto, jonka keskeinen myytävä tuote on korkeatasoinen osaaminen. Uskon, että yhteistyö on sekä yliopistolle että A-insinööreille hyödyllistä”, sanoo TTY:n professori Matti Pentti.

A-Insinöörien rakennesuunnittelun toimialajohtajan Timo Leppäsen mukaan yrityksessä ollaan erittäin tyytyväisiä jo pitkään jatkuneen hedelmällisen yhteistyön siirtymisestä seuraavalle tasolle.

”Tänä päivänä keskeisiä kilpailutekijöitä ovat korkea tekninen osaaminen, kyky toimia asiantuntijana ja tuottaa ratkaisuehdotuksia asiakkaillemme. Maailma ja A-Insinöörien toimeksiannot muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi ja vaativammiksi. Menestys rakennetaan yhdessä. Siksi yhteistyö, joka näin laajenee jatko-opintoihin ja tutkimukseen on suuri asia A-Insinööreille”, hän jatkaa.

A-Insinöörit-konserni on rakennuttamisen, rakennesuunnittelun, infrasuunnittelun sekä kallio- ja ympäristösuunnittelun suunnannäyttäjä ja uusien yhteistyömallien luoja. Yrityksellä on Suomessa yhdeksän toimipaikkaa ja noin 650 työntekijää.

TTY ja A-insinöörit laajentavat kumppanuussopimustaan.
Kuvassa takarivissä vasemmalta lukien TTY:n professorit Pauli Kolisoja ja Matti Pentti sekä rakennesuunnittelun toimialajohtaja Timo Leppänen A-insinööreiltä. Etualalla dekaani Heli Harrikari ja A-Insinöörien teknologiajohtaja Jaakko Jauhiainen.

Lue uutinen TTY:n verkkosivuilla

Lisätiedot

Timo Leppänen
040 5696 123
timo.leppanen@ains.fi

Matti Pentti
040 535 2305
etunimi.sukunimi@tut.fi