Rakennuttajapäällikkö Mikko Mäläskä Vuoden rakennuttajakonsultti 2020
Uutiset

Rakennuttajapäällikkö Mikko Mäläskä Vuoden rakennuttajakonsultti 2020

Rakennuttajatoimistojen liitto on valinnut vuoden rakennuttajakonsultiksi 2020 A-Insinöörien rakennuttajapäällikkö Mikko Mäläskän. Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -hankkeessa työskentelevä Mäläskä on elinkaari- ja tietomalliosaaja, joka kannustaa monialaiseen yhteistoimintaan rakennushankkeissa.

A-Insinöörien rakennuttajapäällikkö, oululainen Mikko Mäläskä on valittu vuoden 2020 rakennuttajakonsultiksi. Tuomariston perusteluissa korostui Mäläskän vahva elinkaari- ja tietomalliosaaminen sekä jatkuva oman osaamisen kehittäminen ja osaamisen jakaminen.

Tällä hetkellä Mäläskä työskentelee Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -hankkeessa vastuullaan teknisen suunnittelun ohjaus. Jättimäisessä hankkeessa rakennetaan Ouluun kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa, joka on teknologialtaan, tiloiltaan ja osaamiseltaan maailman älykkäin. Mäläskän vastuualueena on ensimmäisen vaiheen suunnittelukonsortion johtaminen ja koordinointi osana kahta allianssia.

Rakennusala kehittyy monilla alueilla nopeasti, ja projektijohtamisessa on otettavissa isoja loikkia mm. digitaalisuuteen ja yhteistoimintaan nojaamalla, vuoden rakennuttajakonsultti muistuttaa.

– Rakennuttajakonsultin on tärkeä olla avoimena uudelle ja kehittää itseään jatkuvasti. Kaikilla alueilla ei voi olla paras substanssiosaaja, mutta laaja-alainen oma osaaminen auttaa ymmärtämään monialaisia tiimejä ja tunnistamaan isostakin hankeorganisaatiosta oikeat asiantuntijat vaativien tai yllättävien tilanteiden ympärille, Mikko Mäläskä sanoo.

Diplomi-insinööri Mäläskä, 41, on toiminut urallaan rakennusalan kehitystehtävien lisäksi useiden yhteistoiminnallisten, teknisesti vaativien hankkeiden tuotannon- ja suunnitteluohjaustehtävissä ja jakaa osaamistaan aktiivisesti vierailevana luennoitsijana.

– Tuomaristo arvosti Mikon vahvaa osaamista digitalisaation ja tietomallien saralla. Hän on ollut mukana useissa vaativissa hankkeissa ja vetänyt ne onnistuneesti maaliin. OYS 2030 on tuorein esimerkki monialaisesta hankkeesta, joka vaatii hyvää aikatauluttamista ja laaja-alaista ajattelua, RTL ry:n hallituksen puheenjohtaja Jani Rantala kertoo.

Rakennuttajatoimistojen Liitto RTL on valinnut Vuoden rakennuttajakonsultin vuodesta 2010. Valinnan tekee RAKLIn Rakennuttaminen -johtoryhmästä koottu raati. Tunnustus jaettiin Rakennuttaminen 2021 -tapahtumassa 14.1.2021.

Lisätietoja:
Mikko Mäläskä, rakennuttajapäällikkö, A-Insinöörit
puh. 040 740 8076
mikko.malaska@ains.fi

Jani Rantala, hallituksen puheenjohtaja, Rakennuttajatoimistojen Liitto RTL ry
puh. 041 515 2435
jani.rantala@indepro.fi

 

"Rakennuttajakonsultin on tärkeä olla avoimena uudelle ja kehittää itseään jatkuvasti."

Mikko Mäläskä
rakennuttajapäällikkö
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE