Oulun Osuuspankin pääkonttorin tilalle etsitään uusia ratkaisuja arkkitehtuurikilpailulla
Uutiset

Oulun Osuuspankki käynnistää arkkitehtuurikilpailun – A-Insinöörit konsulttina keskustakorttelin kehittämisessä

Oulun Osuuspankki käynnistää arkkitehtuurikilpailun Oulun keskustassa omistamiensa kiinteistöjen kehittämiseksi. Arkkitehtuurikilpailu järjestetään kutsukilpailuna, jossa pankin kumppaneina toimivat Oulun kaupunki ja A-Insinöörit.

Arkkitehtuurikilpailun tarkoituksena on tutkia eri vaihtoehtoja uuden toimisto- ja liiketiloja sekä asuinhuoneistoja sisältävän kokonaisuuden luomiseksi Oulun keskustassa. Rakennushankkeella Oulun Osuuspankki haluaa tuoda ihmisiä monipuolisten palveluiden äärelle.

– Keskustan elinvoimaisuuden lähtökohta on sen monipuolinen toiminnallisuus. Haluamme olla yhdessä Oulun kaupungin kanssa kehittämässä ja rakentamassa kaupunkikeskustaa, jossa sen asukkailla on hyvä elää ja yrityksillä edellytyksiä toimia, toimitusjohtaja Keijo Posio Oulun Osuuspankista toteaa.

Oulun Osuuspankin pääkonttori sijaitsee vuonna 1971 valmistuneessa kiinteistössä Isokatu 14:ssä. A-Insinöörit toimii hankkeen rakennuttajakonsulttina.

– Olemme tutkineet Isokatu 14:n peruskorjausvaihtoehdon ja todenneet, että nykyvaatimusten mukaisia tiloja on teknisten rajoitteiden vuoksi hyvin vaikea toteuttaa peruskorjauksella. Laadukas uudisrakentaminen antaa mahdollisuuden tutkia avoimesti uusia ideoita ja vaihtoehtoja, joilla kehitämme paitsi korttelia myös koko keskusta-aluetta, yksikönjohtaja Ari-Matti Jänkälä A-Insinööreistä sanoo.

Kutsukilpailusta parhaat, ympäristöön sopivat ratkaisut

Suunnittelukohde sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä Plaanaojan varrella.

– Kutsukilpailulla varmistamme, että saamme parhaiten tähän ympäristöön sopivia, kaupunkikuvaa kehittäviä ja taloudellisesti kestäviä ehdotuksia korttelin kehittämiseksi, Posio taustoittaa.

Oulun kaupungin asemakaavapäällikkö Kari Nykänen kertoo, että uudisrakennuksen kaupunkikuvalliset ja arkkitehtoniset tavoitteet on pohdittu yhdessä tarkkaan. Korkeatasoisen laadun varmistamiseksi arkkitehtuurikilpailu sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Helmi-maaliskuussa käynnistyvässä kilpailussa ovat mukana neljä suomalaista arkkitehtitoimistoa: Huttunen-Lipasti Arkkitehdit, JKMM Arkkitehdit, Linja Arkkitehdit sekä LUO Arkkitehdit.

Lisätietoja:
Keijo Posio, toimitusjohtaja, Oulun Osuuspankki
puh. 040 777 5135

Ari-Matti Jänkälä, yksikönjohtaja, A-Insinöörit
puh. 0500 581 260

 

"Kutsukilpailulla saamme parhaiten ympäristöön sopivia, kaupunkikuvaa kehittäviä ja taloudellisesti kestäviä ehdotuksia hankkeen eteenpäinviemiseksi."

Keijo Posio
toimitusjohtaja
Oulun Osuuspankki

 

TILAA UUTISKIRJE