A-Insinööri on opiskelijoiden ihannetyönantajia.
Uutiset

Opiskelijatutkimus: A-Insinöörit Suomen ihanteellisin työnantaja rakennusalalla 

Opiskelijat nostivat A-Insinöörit neljänneksi ihanteellisimmaksi tekniikan alan työnantajaksi Suomessa Universumin vuosittain toteuttamassa opiskelijatutkimuksessa. Rakennusalan työpaikoista A-Insinöörit on houkuttelevin.  

Suomalainen rakentamisen suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörit (AINS Group) paransi sijoitustaan tekniikan alan opiskelijoiden ihannetyöpaikkana ja on nyt kaikkien alan työnantajien joukossa neljänneksi suosituin. Vuonna 2022 sijoitus oli viides. Samalla A-Insinöörit nousi opiskelijoiden suosituimmaksi työantajaksi suunnittelu- ja konsulttitoimistosta ja koko rakennusalalla.

Universum selvittää vuosittain suomalaisten opiskelijoiden näkemyksiä siitä, mitkä työpaikat houkuttelevat työelämään tulijoita. Tekniikan alalla kärkikolmikon ennen A-Insinöörejä muodostavat viime vuosien tapaan Kone, Valmet ja ABB.

– A-Insinöörien vetovoima nuorten tekniikan ammattilaisten joukossa on kasvanut mukavasti samaan tahtiin yrityksemme kasvun kanssa. Työyhteisön laajentuessakin olemme onnistuneet pitämään kiinni tasavertaisesta, ihmisläheisestä ja yrittäjähenkisestä toimintakulttuurista. Hyvä henkilöstökokemus ja ihmisten vahva sitoutuminen näkyvät myös ulospäin, henkilöstöjohtaja Elina Haapasaari sanoo.  

A-Insinöörien monipuolinen, korkean osaamisen asiantuntijayhteisö kattaa tänään kaikki rakentamisen suunnittelun ja projektijohtamisen osaamisalueet.  

– Alalle tuleviin panostaminen on strateginen valintamme, ja meillä on pitkä perinne mentorointiajattelusta. Kokeneet suunnittelijamme ohjaavat uransa alkumetreillä olevia ja nuoret pääsevät heti tekemään haastaviakin projekti- ja kehitystöitä, Haapasaari jatkaa.

A-Insinöörit on vuosittain mukana noin 6 000 kiinteistö- ja rakennusprojektissa Suomessa ja ulkomailla. Niiden joukkoon kuuluu mm. isoja allianssihankkeita, merkittäviä sairaalahankkeita, kuten Helsinkiin valmistunut Siltasairaala, sekä uraauurtavia projekteja, kuten TOAS Hippos Pirkanmaalla, liikunta- ja tapahtumakeskus entiselle Puolustusvoimien varikolle Kuopioon ja Hailuodon kiinteä yhteys Ouluun.

– Lopputuloksen lisäksi meille on tärkeä tapa, jolla siihen päästään. Vaalimme yhteistoimintaa ja haastamme alaa uudistumaan etenkin kestävän kehityksen alueilla. Haluaisinkin ajatella, että meille hakeutuvat sekä uransa alussa olevat että kokeneet ammattilaiset, joille nämä seikat ovat merkityksellisiä ja joilla on jo valmiiksi halu onnistua yhdessä, Haapasaari sanoo.  

A-Insinöörit tarjoaa opiskelijoille tänäkin vuonna useita kymmeniä harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja projekteissa ympäri Suomen. Harjoittelujakso toteutuu alusta asti tiiviinä osana työyhteisöä ja projektitiimiä.  

A-Insinöörit myös ammattilaisten ihannetyönantajien joukossa  

A-Insinöörit varmisti hyvän sijoituksen myös vuoden 2022 Universumin ammattilaistutkimuksessa. Suunnittelu- ja konsulttialan työpaikoista A-Insinöörit oli kolmanneksi vetovoimaisin, ja koko rakennusalalla neljänneksi houkuttelevin.  

Tänä vuonna Universumin opiskelijatutkimukseen osallistui lähes 13 500 opiskelijaa. Insinööriopiskelijoita oli vastaajissa nyt ennätysmäärä, yli 3 000. 

Lisätietoja: 
Elina Haapasaari, henkilöstöjohtaja, A-Insinöörit 
puh. 050 367 7188 
elina.haapasaari@ains.fi 
 
Lisätietoja ja raportti tutkimuksesta Universumin sivuilta.

"Kokeneet suunnittelijamme ohjaavat uransa alkumetreillä olevia, ja nuoret pääsevät heti tekemään haastaviakin projekti- ja kehitystöitä."

Elina Haapasaari
henkilöstöjohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE