A-Insinöörit ihanteellisin suunnittelualan työnantaja.
Uutiset

Opiskelijatutkimus: A-Insinöörit ihanteellisin suunnittelualan työnantaja

Tekniikan alan opiskelijat listasivat A-Insinöörit jälleen Suomen ihanteellisimpien työnantajien joukkoon Universumin opiskelijatutkimuksessa. Suunnittelualan työpaikoista A-Insinöörit on houkuttelevin.

Suomalainen rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörit (AINS Group) sijoittui tänä vuonna opiskelijoiden ihannetyönantajien listalla tekniikan alan yhdeksänneksi. Universum selvittää vuosittain opiskelijoiden näkemyksiä siitä, mitkä työpaikat houkuttelevat työelämään tulijoita. Viime vuonna A-Insinöörien sijoitus Suomen tekniikan työnantajien joukossa oli neljäs.

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiöistä A-Insinöörit oli tänäkin vuonna vetovoimaisin, ja rakennusalalla työnantajien kärkeä YIT:n jälkeen.

Tekniikan alan kärkikolmikon muodostivat viime vuosien tapaan Kone, ABB ja Valmet.

A-Insinöörit on jo useita vuosia ollut Universumin työantajakuvatutkimuksissa oman toimialansa houkuttelevimpia työnantajia sekä työssä oleville ammattilaisille että opiskelijoille.

– A-Insinööreillä on hieno tarina, ja olemme pitkään tehneet tavoitteellista työtä työyhteisömme vetovoiman ja pitovoiman eteen. Tuntuu todella hyvältä. Puhumme mielellämme paitsi oman työyhteisömme, myös koko suunnittelualan vetovoiman puolesta, henkilöstöjohtaja Elina Haapasaari sanoo.

A-Insinöörit #9 Engineering Students Universun 2024_1920x1080

Huima nousu myös luonnontieteitä opiskelevien joukossa

Tänä vuonna A-Insinöörit sijoitus myös luonnontieteiden opiskelijoiden parissa parani selvästi aiemmista vuosista.

Nuorten vastaajien keskuudessa korostuivat muun muassa yrityksen kulttuuri ja arvot: ystävällinen työilmapiiri, ihmisten kunnioittaminen ja joustavat työskentelyolosuhteet.

– Meillä on kotoinen ja konstailematon ilmapiiri, tehdään pitkiä ja mielenkiintoisia työuria, ja pidetään myös hyvin tärkeänä sitä, että nuorilla on tilaa henkilökohtaiseen ammatilliseen kasvuun. Rakennetun ympäristön alue kehittyy juuri nyt huimaa vauhtia sekä teknologioiden että kestävän kehityksen näkökulmista, ja nuori osaajapolvi on vahvasti mukana tekemässä sellaista, mitä ei ole ennen tehty, Haapasaari kertoo.

A-Insinöörien korkean osaamisen asiantuntijayhteisö työllistää tätä nykyä 1 300 suunnittelijaa ja projektiammattilaista rakennetun ympäristön kaikilla osa-alueilla. Opiskelijoille tarjotut kesätyö- ja harjoittelujaksot toteutuvat alusta asti tiiviinä osana työyhteisöä ja projektitiimejä. Lue lisää mahdollisuuksista, joita tarjoamme opiskelijoille

Universumin opiskelijatutkimukseen 2024 osallistui tänä vuonna 13 222 suomalaista opiskelijaa. Insinööriopiskelijoita oli vastaajissa yli 3 125 ja luonnontieteen opiskelijoita 696.

Lisätietoja:
Elina Haapasaari, henkilöstöjohtaja, A-Insinöörit
puh. 050 367 7188
elina.haapasaari@ains.fi

Lisätietoja ja raportti tutkimuksesta Universumin sivuilla 

"Meillä on nuori osaajapolvi vahvasti mukana tekemässä sellaista, mitä ei ole ennen tehty."

Elina Haapasaari
henkilöstöjohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE