Smart City BizHack India oli ensimmäinen intialaisten sijoittajien ja kaupunkien Slushin yhteyteen järjestämä tapahtuma. Bizhackissa kilpailuun kutsuttuja yrityksiä haastettiin löytämään ratkaisuja, jotka sopivat Chhattisgarhin 20 miljoonan asukkaan osavaltion Smart City -suunnitelmiin.

A-Insinöörien kehittämä Cityfier -palvelu valittiin yhtenä 18 ehdotuksesta esittelemään ratkaisuaan kilpailun tuomaristolle.

Jukka Kettunen, A-Insinöörien kaupunki- ja kiinteistökehityksestä, analysoi kilpailussa suunnitteilla olevan uuden 500 000 asukkaan kaupungin Naya Raipurin yleiskaavan Cityfierilla. Viiden tehokkaan työtunnin jälkeen hän esitteli vaihtoehtoisen ratkaisun kaupungin palveluverkostosta ja laati ennusteen tulevien asuinalueiden hintakehityksestä.

Ote tuomariston arviosta: “ Tuomaristo arvostaa Cityfierin kykyä tunnistaa ja kohdistaa intialaisten kaupunkien infrastruktuuriin, instituutioon ja yhteisöön liittyviä Smart City -tavoitteita ja haasteita suunnittelua ja kehitystyötä tukevalla fiksulla, visuaalisella ja tietoon perustuvalla tavalla.”

BizHackin voittaja saa mahdollisuuden päästä mukaan COInternationalin Indo-Finnish -markkinoille pääsyn kiihdytysohjelmaan, missä esitettyä ratkaisua edelleen kehitetään yhdessä intialaisten kumppanien ja yritysten kanssa. Jalostettua ratkaisua Intian markkinoille esitellään Chhattisgarhissa helmikuussa 2018.

– Olemme erittäin iloisia ja innoissamme mahdollisuudesta päästä jalostamaan Cityfier-palvelua Intian markkinaan ja seuraavaa pysäkkiä Chhattisgarhissa, Jukka Kettunen hehkuttaa.

Information in English:

http://cityfier.com/#news

https://www.thebetterindia.com/95266/naya-raipur-smart-city-chattisgarh/

 

 

Kilpailun tuomaristo

Mohammed Shabbir, GOInternational Finlandin perustaja ja toimitusjohtaja

Manash K Neog, Chase Indian perustaja ja toimitusjohtaja

Shamit Ghosh, Noise2Infon toimitusjohtaja