Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry on valinnut Vuoden Nuoren Konsultin 2019. Maanalaisten tilojen suunnittelija Max Pihlström A-Insinööreistä nousi kilpailussa jaetulle toiselle sijalle yhdessä Pöyryn Lotta Rågbergin kanssa. Voitto meni tänä vuonna Swecossa yksikönjohtajana työskentelevälle Perttu Valtoselle.

SKOLin Vuoden Nuori Konsultti -kilpailun raati painotti valinnassaan kokemusta vaativista asiakasprojekteista ja toiminnan kehittämisestä. Kaikki kärkisijoille päässeet edustavat ajankohtaisia erikoissuunnittelualoja.

”Arvioissa korostuivat myös hakijoiden rooli uudenlaisen asiakaslisäarvon synnyttämisessä ja eri hankeosapuolisia yhdistävän vuorovaikutuksen mahdollistamisessa,” kertoo SKOLin toimitusjohtaja Helena Soimakallio.

Kilpailussa jaetulle toiselle sijalle edennyt Max Pihlström on vaativien kalliorakenteiden ja maanalaisten tilojen suunnittelussa ansioitunut diplomi-insinööri. Hän edustaa kalliorakentajien uutta sukupolvea, jonka vahvuutena on eri suunnittelualojen yhdistäminen digitaalisiin tietomalleihin nojautuen.

”Vaikka työurani ei vielä olekaan kovin pitkä, töitä on tullut tehtyä paljon. On hienoa saada siitä tunnustusta. Projekteja ei kuitenkaan tehdä yksin, ja iso osa tästä kunniasta kuuluukin työkavereilleni. Ilman heidän ja esimieheni tukea ja luottamusta tämä ei olisi ollut mahdollista”, Max Pihlström kiittää.

Juuri nyt Maxin pitää kiireisenä Helsingin lentoaseman T2-terminaalin laajennushanke, joka tehdään allianssimallilla.

”T2 on A-Insinöörien ensimmäinen täysin tietomallipohjainen kalliorakennushanke ja tällä hetkellä Suomen suurin tietomallipohjainen rakennuskohde”, Max kertoo.

Maxin monipuolinen osaaminen on ollut hyödyksi myös muissa merkittävissä uudis- ja korjausrakennusprojekteissa, kuten Tampereen Rantatunnelissa ja Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti -välillä. Hän on aiemmin tänä vuonna saanut ansioistaan Maanalaisten tilojen Rakentamisyhdistys MTR ry:n Suomen Young Tunneller 2019 -palkinnon.

Konsulttialalla arvostettu tunnustus

Vuoden Nuori Konsultti on enintään 35-vuotiaille suunnittelu- ja konsultointialan asiantuntijoille tarkoitettu kilpailu, jota on järjestetty vuodesta 2014. Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry haluaa kilpailun avulla nostaa esille nuorten osaajien panosta alalla sekä jakaa tunnustusta alan parhaille ammattilaisille. Toimialayhteisön myöntämä tunnustus on ainoa laatuaan ja se on alalla hyvin arvostettu.

Vuoden Nuori Konsultti -finalistit ovat ehdolla myös SKOLin eurooppalaisen kattojärjestön EFCAn Young Professionals -kilpailussa, jonka voittajat valitaan toukokuussa Dublinissa, Irlannissa pidettävässä yleiskokouksessa.

Lue lisää Vuoden nuori konsultti 2019 -kilpailusta https://skol.teknologiateollisuus.fi/

Lisätietoja

Max Pihlström
suunnittelija, geo- ja kalliosuunnittelu, A-Insinöörit
0207 911 598