Maanalaisten tilojen rakentamisyhdistys (MTR) on valinnut A-Insinöörien Max Pihlströmin Suomen nuoreksi kalliorakentajaksi.

Civil Engineering -toimialalla geo- ja kalliotekniikan yksikössä kalliorakennesuunnittelijana työskentelevä Max Pihlström valmistui viime vuonna diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta ja edustaa kalliorakentajien uutta sukupolvea.

– Minua kiinnostaa kehittää valmiuksia toimia isoissa kokoonpanoissa, joissa eri suunnittelualat kohtaavat ja toimintaympäristö on tietomallipohjainen, Pihlström kertoo.

Ennen kalliorakenteiden suunnitteluopintoja Aalto-yliopistossa Max Pihlström opiskeli infrarakentamista Metropoliassa. Maanalaisen rakentamisen pariin hänet veti Länsimetron rakentaminen.

Näyttöjä isoista kalliorakentamisen projekteista

A-Insinööreissä Pihlström on osallistunut useisiin uudis- ja korjausrakennusprojekteihin, joihin lukeutuvat muun muassa Tampereen Rantatunneli, Länsimetron jatke Matinkylä-Kivenlahti sekä Helsinki-Vantaan T2A-laajennus.

– Max on vahva, kehittämishakuinen osaaja ja aina valmis auttamaan muita. Tunnustus on osoitettu juuri oikealle ihmiselle, suunnittelujohtaja Paula Pohjanperä onnittelee.

Suomen nuorena kalliorakentajana Max Pihlström lähtee World Tunnel Congress WTC -tapahtumaan Napoliin 5.–8.5.2019.

Suomen Young Tunneller -tunnustuksen saajan valitsee MTR:n hallitus. MTR kokoaa yhteen maanalaisen rakentamisen osaajat Suomessa. Tilojen sijoittaminen maan alle on globaalisti vahvistuva trendi. Suomalaiset toimijat kuuluvat alan kirkkaimpaan kansainväliseen kärkeen. https://mtry.fi/

Lisätietoja:
Max Pihlström, suunnittelija, Geo- ja kalliotekniikka
puh. 020 791 1598
max.pihlstrom@ains.fi