A-Insinöörien rakennesuunnittelija Matias Hirvikoski on Vuoden nuori konsultti 2020.
Uutiset

Matias Hirvikoski on Vuoden nuori konsultti 2020

A-Insinööreissä rakennesuunnittelun ja ohjelmistokehityksen rakennushankkeiden hyödyksi yhdistänyt Matias Hirvikoski on valittu Vuoden nuoreksi konsultiksi. Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry palkitsi tänä vuonna tunnustuksella viisi nuorta lahjakasta osaajaa.

A-Insinöörien rakennesuunnittelija, ohjelmistokehityksen teknologiavastaava Matias Hirvikosken rinnalla Vuoden nuori konsultti -tunnustuksen saivat Saara Sassi Etteplanista, Niko Myllykoski Weladolta, Elsa Valta Rambollista ja Veera Varis Granlundista. Voittajat julkistettiin SKOLin syysseminaarissa 24.11.2020.

Voittajaviisikkoa yhdistää raadin mukaan halu kehittää tapoja, joilla suunnittelijat ja konsultit voivat työssään edistää vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteita. Matias Hirvikosken keinovalikoimaan kuuluvat erityisesti ketterä uusien teknologien käyttöönotto ja yhteistyön laajentaminen koko rakennusalalla.

– Olen päässyt työssäni käyttämään paloani ohjelmistokehitykseen ja osoittamaan yhdessä kollegojen kanssa, miten algoritmien ja datan avulla voi paitsi tehostaa rakennesuunnittelijoiden työtä myös lisätä työn arvoa ja eri alueiden osaajien vuoropuhelua hankkeissa, Hirvikoski selittää.

– Datalähtöiseen suunnitteluun nojaamalla voidaan tunnistaa vaihtoehtoisten ratkaisujen ja konseptien joukosta tehokkaasti ne, jotka vastaavat rakennushankkeen lukuisiin tavoitteisiin, myös kestävän kehitykseen, parhaiten.

Nuorten sovellusosaaminen palvelee rakennusten konseptisuunnittelua

Useissa korkean rakentamisen projekteissa kannuksia hankkinut Matias Hirvikoski valmistui rakennustekniikan diplomi-insinööriksi 2019. Koodaamisen ja rakennesuunnittelun yhdistäminen innosti Matiasta jo varhain opiskeluaikoina.

– On palkitsevaa nähdä miten ideasta syntyy eka demo ja sen jälkeen sitä pääsee jalostamaan projektikäyttöön – parhaassa tapauksessa koko toimialan hyödyksi, Hirvikoski kiittää.

Yksi esimerkki Hirvikosken ja hänen nuorten kollegojensa kehittämistä työkaluista on alan seminaareissakin esitelty Tower Generator -sovellus. Sovellus on ollut tärkeässä roolissa useissa hankkeissa, erityisesti kun on arvioitu erilaisten toimintojen yhteensovittamista hankekehitysvaiheessa olevissa korkeissa rakennuksissa.

Vuoden nuori konsultti on suunnittelu- ja konsulttialan kilpailu, jossa jaetaan tunnustusta innovatiivisille ja lahjakkaille nuorille osaajille. Alalla hyvin arvostettu kilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2014 lähtien. Tänä vuonna kilpailua uudistettiin kohdentumaan erityisesti alaa opiskeleviin nuoriin ja tulevaisuuden alan ammattilaisiin. Voittaneet viisi nuorta asiantuntijaa palkittiin 1 500 euron arvoisella tunnustuspalkkiolla.

Lisätietoja:
Matias Hirvikoski, rakennesuunnittelija, ohjelmistokehityksen teknologiavastaava, A-Insinöörit
puh. 040 687 2957
matias.hirvikoski@ains.fi

SKOL ry:n tiedote

Vuoden nuori konsultti 2020 -finalistien esittelyt SKOLin sivuilla 

 

Motto: "Helppoo ja hauskaa."

Matias Hirvikoski, Vuoden nuori konsultti 2020

 

TILAA UUTISKIRJE