A-Insinöörien poikkeuksellisen kattavasti mallintama Luminary on voittanut Best Commercial Project -sarjan kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards -tietomallinnuskilpailussa. Asuntoja, liiketiloja ja pysäköintitilaa sisältävä 21-kerroksinen tornitalo valmistuu Tampereen keskustaan vuonna 2019.

Kilpailuraadin perusteluiden mukaan ”asuntoja, liiketiloja ja pysäköintitilaa sisältävä 21-kerroksinen Luminary oli haastava ja monimutkainen rakenne, joka edellytti erittäin sujuvaa yhteistyötä suunnittelijoiden, rakentajien ja valmistajien välillä. Mallinnuksessa on huomioitu mm. putoamissuojaukset, mikä edesauttaa rakennustyömaan työturvallisuutta. Elementtien mallinnustarkkuus on viety poikkeuksellisen pitkälle ja työmaan vaatimukset on otettu mallissa erinomaisesti huomioon.”

Joka toinen vuosi järjestettävään mittelöön osallistui tällä kertaa yli 140 maailmanluokan BIM-projektia seitsemässä kategoriassa. A-Insinöörit oli tavalla tai toisella mukana neljässä loppukilpailuun kirineessä projektissa. Luminaryssa olimme mukana rakennesuunnittelun lisäksi pohjarakenteiden ja akustiikan suunnittelussa. Luminary on Tampereen uusin tornitalo ja korkein asuinrakennus.

Luminary
Piirustuksia 3070 kpl
Objekteja mallissa 220 000 kpl
Kustannukset 85 M€
Laajuus 18 000 brm²
Valmistumisvuosi 2019

Luminary-TeklaGlobalBIMAwards2018-team

Kuvassa: Jussi Vaiste (A-Insinöörit), Jukka Paappanen (A-Insinöörit), Ingo Pfeifer (BST-Arkkitehdit Oy), Lauri Pennala (A-Insinöörit), Timo Siiskonen (BST-Arkkitehdit Oy), Sallamari Hietanen (A-Insinöörit), Petri Tavilampi (BST-Arkkitehdit Oy) ja Sergei von Bagh (BST-Arkkitehdit Oy)

Lisätiedot

Sallamari Hietanen
0207 911 363

Lue lisää

Trimble: Menestystä Tampereelle ja Kainuuseen Tekla Global BIM Awards 2018 – kilpailussa
Tekla Global BIM Awards 2018 kilpailun voittajat
Luminaryn kuvaus
Luminary sai kesäkuussa kunniamaininnan Suomen ja Baltian Tekla BIM Awards 2018 -kilpailussa