Tampereen keskustan korkein asuintalo, tornitalo Luminary, on mukana Tekla BIM Awards 2018 -kilpailussa. Hybridirakennuksessa on 21 kerrosta, ja siihen rakentuu laadukkaiden asuntojen lisäksi liike- ja pysäköintitiloja. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen tornitalo on A-Insinöörien suunnitteluosaamisen tuoreimpia taidonnäytteitä. Vastasimme kohteen geo-, rakenne- ja elementtisuunnittelusta sekä rakennusakustiikan ja ympäristömelun torjunnan suunnittelusta.

Suomessa on maailmanluokan BIM-osaamista! Luminary kisaa Suomen ja Baltian parhaan tietomallin tittelistä. Tornitalokokonaisuus on Suomessa tekniikaltaan, suunnitteluratkaisuiltaan ja viimeistelyltään ainutkertaisen laadukas rakennus. Kohteessa on poikkeuksellisen paljon vaativia rakenteita – perustuksista kattoon asti.

Suunnittelutiimin saumattoman yhteistyön tuloksena syntyivät kattavat ja tarkat tietomallit, joista on ollut suuri apu suunnittelu- ja rakennusprosessin hallinnassa. Esimerkiksi kaikki elementit raudoitteineen ja muine varusteluineen on tarkasti mallinnettu. Työmaamittaukset tehtiin ensimmäistä kertaa täysimääräisesti mallien perusteella. Myös monia väliaikaisia rakenteita on mallinnettu. Mallinnusta on hyödynnetty työturvallisuuden suunnittelussa, ja mallien mobiilikäyttöä jalkautettu onnistuneesti työmaalle.

Katso Luminaryn projektikuvaus

Tekla BIM Awards on Trimble Solutions Oy:n asiakkailleen järjestämä kilpailu, jossa alan vaikuttajista koostuva tuomaristo valitsee vuoden parhaat BIM-projektit. Tekla BIM Awards 2018 -kilpailu on yrityksille tilaisuus esitellä osaamistaan muille suomalaisille toimijoille. Kilpailuun voivat osallistua myös Trimblen asiakkaat Baltiassa. Kilpailun parhaat projektit pääsevät mukaan kansainväliseen Tekla Global BIM Awards 2018 -kilpailuun.

Tekla BIM Awards 2018 Luminary