Laserkeilaus korjausrakentamisen työkaluna – kovat osaajat koolla ProDigiOUs-seminaarissa

A-Insinöörit oli mukana, kun korjausrakentamisen ja laserkeilauksen asiantuntijat kokoontuivat torstaina 11.5.2017 Tampereen ammattikorkeakoulun auditorioon jakamaan näkemyksiään 3D-teknologioiden hyödyistä ja eduista korjausrakentamisessa.

A-Insinöörien rakennesuunnittelija Ville Niemikari valotti puheenvuorossaan, miten kopterikuvaa ja pistepilvimalleja hyödyntämällä asiakas saa julkisivukorjaushankkeen suunnittelutiimistä parhaan potentiaalin käyttöönsä.

Nyt järjestetty seminaari on osa Tampereen ammattikorkeakoulun ProDigiOUs-hanketta, joka tuo laserkeilauksen asiantuntijat ja pirkanmaalaiset yritykset yhteen kehittämään alan koulutusta, osaamista ja yhteistyötä.

– A-Insinööreillä on pitkät yhteistyöperinteet alueen oppilaitosten kanssa. ProDigiOUs-projekti on merkittävä ja ajankohtainen kehityshanke, joten halusimme tuoda osaamisemme sen käyttöön. Meillä on kokemusta ja näkemystä siitä, missä alan liiketoiminta tällä hetkellä menee ja miten pistepilvimalleja ja 3D-teknologiaa käytetään todellisissa projekteissa asiakkaan hyväksi, Ville Niemikari kertoo.

ProDigiOUs-hankkeen tavoitteena on luoda Pirkanmaalle laserkeilauksen osaamiskeskittymä ja edistää alan työllisyyttä. Projekti on kaksivuotinen ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Katso videolta, miten laserkeilauksesta syntyy tietomalli.