Uutiset

Lähtölaukaisu Royal Center -hankkeelle elämykselliset urheilu- ja tapahtumamahdollisuudet lisääntyvät

Länsisatamaan ryhdytään rakentamaan uutta, Helsingin Sataman ja suunnitteilla olevan urheilu- ja tapahtumakeskuksen asiakkaita palvelevaa pysäköintilaitosta. Royal Park -pysäköintitalo on ensimmäinen osa Jätkäsaareen suunniteltua liikuntaharrastuksiin, hyvinvointiin ja tapahtumiin tarkoitettua Royal Center -hankekokonaisuutta. Rakennuttamisesta sekä geo- ja rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit.

Pyöreän pysäköintilaitoksen rakennustyöt alkavat Helsingin Jätkäsaaressa matkustajaterminaalin vieressä rakennusyhtiö YIT:n toimesta. Pysäköintitaloon tulee noin 730 autopaikkaa ja useita sähköauton latauspisteitä sekä pyöräpaikkoja. Alkuvuonna 2021 valmistuvan pysäköintitalon omistaa Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt ja sen ylläpidosta sekä toiminnasta tulee vastaamaan Helsingin Satama Oy.

Royal Center -kokonaisuuteen kuuluu 6-kerroksinen mailapelitorni, jossa on sisäkenttiä tenniksen, padelin, sulkapallon ja squashin harrastajille sekä monipuolinen kunto- ja fitnesskeskus. Mailapelitorni on poikkeuksellinen kokonaisuus – vastaavanlaisia kohteita täytyy etsiä maailmalta suurkaupungeista.

– Vamos, tennistä kerrostalossa! Tällaista urheilukeskusta Helsinki ja pelaajat ovat kaivanneet jo usean vuoden ajan. Eri kerroksissa olevat kentät mahdollistavat upeat puitteet muun muassa tenniksen harrastamiselle sekä valmentamiselle. Viereisellä mid-areenalla voidaan järjestää mm. kansainvälisiä huipputasoisia tennisturnauksia, sanoo hankkeessa alusta alkaen mukana ollut tennisvalmentaja Jari Hedman.

Mailapelitornin viereen toteutettava noin 4 000 katsojan mid-areena tarjoaa loistavat olosuhteet salibandyn ja muiden palloilulajien harrastamiseen. Areena on muunnettavissa konsertteja, festivaaleja, messuja ja yritys- sekä suuria urheilutapahtumia varten.

– Ihmiset panostavat vapaa-aikaansa ja haluavat elämyksiä. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden harrastaa ja hankkia elämyksiä paikassa, jonne pääsee vaivatta julkisilla liikennevälineillä. Royal Center istuu hyvin elävään kaupunkiympäristöön ja täydentää Jätkäsaaren kehittyviä urheilupalveluja. Jokainen hankkeen osa täydentää toisiaan ja rima on asetettu korkealle niin laadun kuin palvelujen osalta, hanketta kehittävän Royal Areena Oy:n toimitusjohtaja Kim Sussmann sanoo.

Hankkeeseen toteutetaan myös noin 350 huoneen hotelli. Royal Centerin seuraavien vaiheiden toteutus tapahtuu arviolta vuosien 2021–2024 aikana.

Lisätietoja:

Kim Sussmann, toimitusjohtaja, Royal Areena Oy
Puh. 040 551 1300
kim.sussmann@royalareena.fi

Jari Hedman, osakas, Royal Areena Oy
Puh. 040 084 9464
jari.hedman@jarihedmantennis.fi

Royal Center on Helsingin Jätkäsaareen yksityisellä rahoituksella toteutettavaksi suunniteltu hanke, jonka kehittämisestä vastaa Royal Areena Oy. Royal Center muodostuu pysäköintilaitoksesta, mailapelitornista, mid-areenasta ja hotellista. Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt omistaa pysäköintilaitoksen. Hankkeen suunniteltu kokonaispinta‐ala on noin 70 000 m2 ja sen arvioitu kokonaiskustannus on noin 200 miljoonaa euro. Arkkitehtisuunnittelua toteuttaa AW2 Arkkitehdit. Rakennuttamisesta sekä geo- ja rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit. www.royalcenter.fi

 

TILAA UUTISKIRJE