A-Insinöörit tuo rakennushankkeiden johtamiseen uuden palvelumallin, jossa hanketta johdetaan taloudellisista, laadullisista ja ekologisista tavoitteista käsin kaikissa suunnittelun ja rakentamisen vaiheissa.
Uutiset

Ketterä kustannustieto ohjaamaan rakennushanketta – A-Insinöörien uusi taloudenohjauspalvelu hyödyntää simulaatioteknologiaa

A-Insinöörien uusi taloudenohjauspalvelu uudistaa rakennushankkeiden suunnittelun ohjausta ja mahdollistaa hankkeiden kustannusten ketterän ennakoimisen ja ohjauksen. Uudessa palvelussa hankkeiden kustannusasiantuntemus yhdistyy Haahtelan Realaizer-simulaatioteknologiaan. 

A-Insinöörit tuo rakennushankkeiden johtamiseen uuden palvelumallin, jossa hanketta johdetaan taloudellisista, laadullisista ja ekologisista tavoitteista käsin kaikissa suunnittelun ja rakentamisen vaiheissa. Taloudenohjauspalvelussa kustannuslaskennan osaaminen yhdistyy älykkään simulaatioteknologian, Haahtelan Realaizer-ohjelmiston hyödyntämiseen.

Ammattitaitoisen, uutta teknologiaa ja vertailudataa hyödyntävän kustannusasiantuntijan avulla hanke voidaan käynnistää ketterästi taloudellisista tavoitteista lähtien, mikä vähentää alkuvaiheen suunnittelun tarvetta. Samaan palveluun ja teknologiaan nojaten voidaan laskea myös hiilijalanjälkeä ja elinkaarikustannuksia.

– Tyypillisesti rakennushankkeita ohjaavat arkkitehti- ja tekniset suunnitelmat, joiden perusteella laaditaan kustannuslaskelmat. Me käännämme hankkeen tavoitteet ohjaamaan suunnittelua. Kun toiminnalliset ja taloudelliset raamit tunnetaan ensin, suunnittelu voi alkaa ja jatkua tehokkaasti ja tavoitteellisesti, toimialajohtaja Anu Kuoppamäki sanoo.

– Tuotamme palvelussa aiempaa tarkemmin ja nopeammin tietoa hankkeen taloudellisista, ilmasto- ja elinkaarivaikutuksista. Tämä mahdollistaa ennakoimisen, vaihtoehtojen vertailun ja investointipäätösten kannattavuuden arvioinnin jo ennen varsinaista suunnittelua.

Rakennushankkeen alkuvaiheessa kustannusten arviointiin riittää lähtötiedoksi toiminnalliset tarpeet, käyttötarkoitus ja hankkeen sijainti. Realaizer-ohjelmiston simulaatiot perustuvat Haahtelan yli 50 vuoden tutkimus- ja kehitystyöhön sekä jatkuvasti päivittyvään rakentamisen hintatietoon.

A-Insinöörien laskenta- ja elinkaaripalvelujen yksikkö ja sen 35 asiantuntijaa muodostavat Suomen johtavan rakentamistalouden asiantuntijaorganisaation. Kustannuslaskentaan pätevöityneille kustannusasiantuntijoilla on Haahtelan sertifioima Realaizer-ohjelmiston käyttöosaaminen sekä kyvykkyys nähdä lukujen taakse ja opastaa päätöksenteossa.

– Markkinoilla ei ole aiemmin ollut vastaavaa, jatkuvan talousohjauksen mahdollistavaa palvelua. Me vahvistamme asemaamme johtavana talonrakennushankkeiden kustannusasiantuntijana ja olemme ensimmäisenä näyttämässä suuntaa sille, mihin hankkeiden taloudellinen ohjaus on rakennusalalla menossa, yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo toteaa.

Taloudenohjauspalvelu on rakennuttajien ja tilaajien käytettävissä hankemuodosta riippumatta. 

Lisätietoja: 
Anu Kuoppamäki, toimialajohtaja, rakennuttaminen, A-Insinöörit
puh. 050 341 1360
anu.kuoppamaki@ains.fi

Jarkko Koskipalo, yksikönjohtaja, laskenta- ja elinkaaripalvelut, A-Insinöörit
puh. 0400 174 077
jarkko.koskipalo@ains.fi 


"Kun hankkeen toiminnalliset ja taloudelliset raamit tunnetaan ensin, suunnittelu voi alkaa ja jatkua tehokkaasti ja tavoitteellisesti."

Anu Kuoppamäki
toimialajohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE