Keilaniemen Portista toimistokeskittymän maamerkki Espooseen
Uutiset

Keilaniemen Portista Espoon toimistokeskittymän uusi maamerkki

Työeläkeyhtiö Varma rakennuttaa Espoon Keilaniemeen arkkitehtonisesti korkeatasoisen, pääosin puurunkoisen toimistorakennuksen. A-Insinöörit toimii Keilaniemen Portiksi nimetyn toimitilarakennuksen rakennuttajakonsulttina ja akustiikkasuunnittelijana.

Toimistorakennuksistaan tunnetun Espoon Keilaniemen uudeksi maamerkiksi nouseva Keilaniemen Portti tulee kohoamaan 57 metrin korkeuteen ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta sekä kaksi kellarikerrosta. Rakennuksen muoto on suunniteltu maksimoimaan luonnonvalon pääsyn sisälle lattiasta kattoon ulottuvilla lasisilla ikkunoilla. Vuokrattavia tiloja on 12 kerroksessa yhteensä 17 700 kerrosneliötä.

A-Insinöörit toimii hankkeessa Varman kumppanina vastuullaan projektinjohto- ja rakennuttamistehtävät sekä valvonta, ja suunnittelee toimitilarakennuksen akustiikan. 

Keilaniemen Portista tulee yksi Euroopan korkeimmista toimitilarakennuksista, jossa käytetään rungon keskeisenä materiaalina puuta. Rakennuksen runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT -liittolaatasta ja teräspalkeista. Julkisivuun tulee puuverhoilu. 

Keilaniemen Portin arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto ARCO ja hankkeen toteutuksesta Jatke Toimitilat.

Keilaniemen Portin rakentaminen keskeiseen liikenteen solmukohtaan alkaa

Keilaniemen Portti nousee liikenteen solmukohtaan Keilalahdentien varteen Kehä I:n ja Länsiväylän viereen, Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyyteen. Hyvät yhteydet lisäävät julkisten liikennevälineiden käyttöä, ja näin vähentävät työmatkaliikenteen päästöjä. Rakennuksen kellaritiloihin ja ulkopihalle sijoitetaan myös yhteensä 400 polkupyöräpaikkaa.

Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja ja viherkatto. Rakennuksesta tehdään muuntojoustava niin, että tiloja on helppo muuntaa käyttötarpeen muuttuessa. Keilaniemen Portille tullaan hakemaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia.

Keilaniemen Portin rakentaminen käynnistyy heinäkuussa 2023 ja rakennus valmistuu syksyllä 2026.

Lisätietoja:
Anu Kuoppamäki, yksikönjohtaja, A-Insinöörit
puh. 050 341 1360
anu.kuoppamaki@ains.fi

Varman mediatiedote 5.7.2023

Kuva: Arkkitehtitoimisto ARCO

14-kerroksisesta Keilaniemen Portista tulee yksi Euroopan korkeimmista toimitilarakennuksista, jossa käytetään rungon keskeisenä materiaalina puuta.

 

OTA YHTEYTTÄ