Kari Kauniskangas on aloittanut A-Insinöörien uutena toimitusjohtajana.
Uutiset

Kari Kauniskangas aloittaa A-Insinöörien toimitusjohtajana

Kiinteistö- ja rakennusalan kokenut johtaja Kari Kauniskangas on aloittanut suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien (AINS Group) toimitusjohtajana 1.1.2023. 

A-Insinöörien uusi toimitusjohtaja DI, KTK Kari Kauniskangas on aiemmin toiminut YIT:n toimitusjohtajana 2013–2020, ja sitä ennen rakennusliikkeen eri johtotehtävissä. A-Insinöörien hallitus nimitti Kauniskankaan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi syyskuussa 2022.

– Aloitan tehtävässä äärimmäisen innostuneena. A-Insinöörit on hyvämaineinen, korkean asiantuntemuksen palvelutalo sekä haluttu kumppani ja työnantaja. Talon sisällä on positiivinen, mahdollisuuksiin tarttuva pöhinä. Kehitystyötä asiakkaiden ja koko toimialan eteen tehdään monella osa-alueella, Kari Kauniskangas toteaa.

A-Insinöörien toimitusjohtajana vuosina 2014–2022 toiminut Jyrki Keinänen jatkaa yhtiön osakkaana ja yhtiön kansainvälistymisestä vastaavana johtajana (President, International affairs).

Kari Kauniskankaalla on vahva kokemus suunnittelun ja rakentamisen välisestä rajapinnasta sekä niistä keinoista, joilla koko toimialan tuottavuutta voidaan parantaa.

– Yhteiskunnan resurssien vähentyessä ja toisaalta kestävän kehityksen vaatimusten kasvaessa rakennusalalla pitää saada aikaan enemmän vähemmällä. Yksittäisten palasten optimoinnin sijaan kokonaiskustannusajattelua tarvitaan jo suunnitteluvaiheesta alkaen. Nykyistä tiiviimpi yhteistyö suunnittelijan, toteuttajan ja tilaajan välillä on tässä yksi avaintekijä. Yhteistoiminta parantaa tiedon virtaa sekä otetta kustannuksista ja laadusta. A-Insinööreissä osataan soveltaa yhteistoiminnallisia toimintatapoja pienemmissäkin hankkeissa, Kauniskangas sanoo.

A-Insinöörit kulkee kunnianhimoisella kasvupolulla, jossa kasvu toteutuu sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Suomalaisen pääomasijoittajan, Vaaka Partnersin, ja yhtiössä työskentelevien osakkaiden omistama A-Insinöörit työllistää jo 1 300 suunnittelijaa ja konsulttia.

Lisätietoja:
Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja, A-Insinöörit

Yhteydenotot viestinnän kautta 
Silja Sarkamo, puh. 050 379 4767
silja.sarkamo@ains.fi

"Yhteistoiminta parantaa tiedon virtaa sekä otetta kustannuksista ja laadusta."

Kari Kauniskangas
toimitusjohtaja,
A-Insinöörit

TILAA UUTISKIRJE