Vuoden 2022 rakennusalan diplomi-insinööri on ”tärkeilemätön visionääri”, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen
Uutiset

Vuoden 2022 rakennusalan diplomi-insinööri on ”tärkeilemätön visionääri”, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen

RILin hallitus on valinnut A-Insinöörien toimitusjohtajan Jyrki Keinäsen Vuoden 2022 rakennusalan diplomi-insinööriksi. Keinäsen ratkaisukeskeistä ja innovatiivista otetta arvostetaan kiinteistö- ja rakennusalalla laajasti.

RILin jakama tunnustus laadukkaan insinööriosaamisen edistämisestä ja ammattikunnan arvostuksen edistämisestä luovutettiin 21.4.2022 Oulussa. RILin hallituksen mukaan Jyrki Keinänen täyttää erinomaisesti Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valintakriteerit.

– Jyrki Keinänen on tärkeilemätön visionääri, joka on kehittänyt alaa suurella intohimolla, perinteisiä toimintamalleja ja -kulttuuria jatkuvasti haastaen. Arvostavana ja kannustavana yritysjohtajana hän on myös esimerkillinen arvojohtaja, RIL perustelee tunnustusta.

Jyrki Keinänen on tehnyt lujasti töitä muun muassa digitaalisten ratkaisuiden ja yhteistoimintamallien soveltamisen puolesta. Keinänen tunnetaan esimerkiksi yhtenä allianssimallin tuojista Suomeen. Yhteistoiminnallisuuden oppi-isänä hän on ollut luomassa mallista myös täysin uudentyyppisiä sovellutuksia, mm. aluekehittämiseen ja IT-palvelukumppanuuksiin.

Keinänen uskoo rakentamisen suunnittelun keskeiseen merkitykseen yhteiskunnassa, mm. kaupungistumiseen ja hiilineutraaliuteen liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa.

– Rakennettu ympäristö muodostaa valtavan ison osa ihmisten elämää. Meidän pitäisi olla kurkiauran kärjessä näyttämässä suuntaa koko yhteiskunnan kehittymiselle. Yksi diplomi-insinööri tai yhtiö ei pysty sitä yksin tuottamaan – siihen tarvitaan koko arvoketjua, Jyrki Keinänen sanoo.

A-Insinöörien luotsina Keinänen vaalii kannustavaa ja asiantuntijuuden mahdollistavaa johtamis- ja toimintakulttuuria työyhteisössä. Hänet tunnetaan avoimesta ja vuorovaikutteisesta lähestymistavasta kollegoihin niin oman organisaation sisällä kuin laajemminkin.

– On tärkeää, että työntekijät pääsevät kokeilemaan uusia ideoitaan, sillä sitä kautta saa myös onnistumisen kokemuksia. Tärkeää on kuitenkin, että lopputulos on kunnossa.

A-Insinöörien toimitusjohtajana Jyrki Keinänen on toiminut vuodesta 2014. Hän toimii myös SKOL:in hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenenä Teknologiateollisuuden hallituksessa. Tekniikan tohtoriksi hän on väitellyt rakennushankkeiden riidanratkaisusta.

Lisätietoja:
RILin tiedote 21.4.2022

Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

"Pelkkä oman yrityksen kehittäminen ei riitä, vaan haluamme kehittää koko alaa. Eli yritetään katsoa laajemmin kuin omaa kilpailukykyä. Se on mahdollista ja velvollisuuskin.”

Jyrki Keinänen
toimitusjohtaja
A-Insinöörit

TILAA UUTISKIRJE