Huippuarkkitehtuuria edustava Meander-talo tulee Helsingin Töölöön
Uutiset

Huippuarkkitehtuuria edustavan Meander-talon jatkosuunnittelu käyntiin

Arkkitehti Steven Hollin Helsingin Töölöön suunnitteleman Meander-asuinkiinteistön jatkosuunnittelu on käynnistynyt Newil & Baun johdolla. A-Insinöörit on mukana rakennusteknisestikin kunnianhimoisessa hankkeessa.

Newil & Bau ja Alma Property Partners ovat ostaneet yhdysvaltalaisarkkitehti Steven Hollin Töölöön suunnitteleman Meander-uudisrakennushankkeen Taaleri Kiinteistökehitysrahastolta.

Muun muassa Kiasman pääsuunnittelijana tunnetun yhdysvaltalaisen Hollin arkkitehtitoimiston ehdotus voitti Helsingin Taivallahden kasarmialueen täydentämisrakentamisesta järjestetyn kutsukilpailun vuonna 2006. Jatkosuunnittelussa korkeimmillaan 8-kerroksinen talo ja sen 117 uniikkia kotia päivitetään 2020-luvulle alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

– Meander on eittämättä 2000-luvun merkittävimpiä asuinhankkeita Suomessa. Meander suunnitellaan viisikohtaisen suunnittelufilosofiamme mukaisesti luomaan kokonaisvaltainen asumiskokemus. Uusi Meander tarjoaa kodin monenlaisille perheille, joita yhdistää kiinnostus designiin, asumisen helppouteen ja haluun asua inspiroivassa asuinyhteisössä, Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori kertoo.

Talo on muodoltaan kuin mutkitteleva joki. Teräsbetonirunkoisen Meanderin julkisivu on puuverhoiltu, ja sitä täydentää julkisivua kiertävä lasitus. A-Insinöörit vastaa rakenneteknisestikin kunnianhimoisen kohteen rakennesuunnittelusta, akustiikkasuunnittelusta sekä rakennusfysikaalisesta suunnittelusta.

– On hienoa päästä jatkamaan näin ainutlaatuisen asuinrakennuksen suunnittelua. Kohde on rakenteellisesti kiinnostava ja erittäin vaativa muun muassa erityisen geometriansa, puusta ja lasista toteuttavan kaksoisjulkisivunsa sekä koko talon kattavan viherkaton vuoksi, A-Insinöörien suunnittelujohtaja Sami Moisio sanoo.

Meanderin katto toteutetaan viherkattona, lämmitys ekologisena maalämpönä ja suunnitteluratkaisut tullaan tekemään elinkaaripäästöt minimoiden.

Valmistuttuaan Meander tarjoaa Helsingissä ainutlaatuista arkkitehtuuria, designia ja asumisen palveluja elokuvateatterista sauna- ja spaosastoon. Paikallisena pääsuunnittelijana hankkeessa toimii Ark-House -arkkitehdit ja sisustusarkkitehtinä FYRA.

Lisätietoja: 
Petri Ylivuori, toimitusjohtaja, Newil & Bau
puh. 040 515 4155
petri.ylivuori@newilbau.fi

Sami Moisio, suunnittelujohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 674 2580
sami.moisio@ains.fi

meanderasunnot.fi

 

"Meander on rakenteellisestikin kunnianhimoinen mm. erityisen geometriansa sekä puusta ja lasista toteuttavan kaksoisjulkisivun vuoksi."

Sami Moisio, suunnittelujohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE