Uutiset

Hoasin uusi opiskelijakortteli Huippu nousee Keski-Pasilaan

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin rakennuttamassa opiskelijakorttelissa Keski-Pasilassa piha-alueet suojataan raidemelulta rakennusmassoilla, joita täydennetään pihakansien reunoille tulevilla meluesteillä. A-Insinöörit suunnittelee kortteliin Hoasin pääkonttorin sekä opiskelijatalojen rakenteet ja akustiset ratkaisut.

Hoas rakennuttaa Keski-Pasilaan uusia asuntoja lähes 400 opiskelijalle. Opiskelijakorttelin kolme 12-15 -kerroksista tornia ja kolme 5-6 -kerroksista taloa tuovat valmistuessaan vuonna 2023 kasvavaan kaupunginosaan nuorekasta virettä ja modernia ilmettä.

Kaupunkien parhailla paikoilla ääneneristävyys on yhä vankemmin suunnittelun ytimessä. Keski-Pasilassa talojen täytyy eristää hyvin ääntä ja tärinää, sillä lähellä sijaitsee vilkas ratapiha.

– Torjumme melua nostamalla pihan oleskelualueet ylös pihakansille. Talojen toiminnot sijoitetaan niin, että raideliikenteen tärinä ja runkomelu ei haittaa asumista ja työssäkäyntiä, kertoo akustiikkasuunnittelun suunnittelujohtaja Timo Huhtala A-Insinööreistä.

Hoasin hankepäällikkö Anneli Keränen luottaa siihen, että nykyratkaisuilla melu ja tärinä saadaan aisoihin.

– Kun asunnot sijaitsevat korkealla, niin melu ei kantaudu niihin yhtä hyvin kuin katutasolle. Minulla on tässä täysi luotto suunnittelijoihin, Keränen toteaa.
atkaisut.

Opiskelijat suosivat yksiöitä ja viihtyisiä yhteistiloja

Kortteliin rakennetaan Hoasin toimiston ja opiskelija-asuntojen lisäksi ravintola, monitoimitila, neuvottelutiloja sekä lukusali opiskelijoiden käyttöön. Yhteistiloihin toivotetaan tervetulleiksi myös lähellä sijaitsevien muiden Hoas-kohteiden asukkaat. Rakennusten kellareihin tulee pysäköintitiloja.

Ääntä eristäviä ratkaisuja tarvitaan myös rakennusten eri toimintojen välille. Tasapainoinen ääniympäristö lisää viihtyisyyttä.

– Talotekniikan suhteen rakenteiden suunnittelussa täytyy hallita mm. putkikeräysjärjestelmän aiheuttamat ilmaääni- sekä runkomeluvaikutukset, Huhtala lisää.
Nykyään suurin osa uusista opiskelija-asunnoista on yksiöitä, näin myös Hoas Huipussa.

– Opiskelijat ovat hyvin valveutuneita ja tietävät mitä haluavat. Hoas pyrkii vastaamaan heidän tarpeisiinsa muuttamalla vanhoja soluasuntoja yksiöiksi. Kierrätys on myös tärkeää, ja kaikkiin uusiin asuntoihimme tulee esimerkiksi muovin kierrätyspiste, Keränen kertoo.

Opiskelijakorttelia aletaan rakentaa syksyllä 2021. Asunnot ovat valmiita arviolta vuonna 2023. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto B&M oy.

Lisätiedot:
Timo Huhtala, suunnittelujohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 643 3762
timo.huhtala@ains.fi

Anneli Keränen, hankepäällikkö, Hoas
puh. 040 195 8339
anneli.keranen@hoas.fi

Kuva: Kaavavaiheen havainnekuva 2015 / Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

FAKTOJA HOAS HUIPUSTA

  • Asuntoja 400 opiskelijalle
  • Suurin osa yksiöitä
  • 13 000 kem² asuntoja
  • 3 000 kem² toimitilaa
  • Kolme jopa 16-kerroksista taloa
  • Kolme korkeintaan 6-kerroksista taloa
  • Valmistumisvuosi 2023
TILAA UUTISKIRJE