A-Insinöörien Hannu-Pekka Seppänen on vuoden rakennuttajakonsultti 2022
Uutiset

A-Insinöörien Hannu-Pekka Seppänen on vuoden rakennuttajakonsultti 2022

A-Insinöörien rakennuttamispalvelujen projektipäällikkö Hannu-Pekka Seppänen tunnetaan erityisesti julkisiin rakennuksiin liittyvästä rakennuttamis- ja hankeosaamisesta sekä yhteistoimintaa siivittävästä asenteesta. 

A-Insinöörien projektipäällikkö Hannu-Pekka Seppänen, 37, on valittu vuoden rakennuttajakonsultiksi 2022. Tunnustuksen jakaa vuosittain Rakennuttajatoimistojen Liitto. Tuomariston perusteluissa korostui Seppäsen kyky hankkeen ja kokonaistaloudellisuuden ohjaajana, innovatiivinen, kehittämiseen orientoinut ote sekä kestävän kehityksen osaaminen.

Kuopiolainen Seppänen on työskennellyt useissa merkittävissä julkisissa hankkeissa Itä-Suomessa, mm. viime vuonna valmistuneen Siilinjärven uuden terveyskeskuksen rakennuttajakonsulttina. Seppänen on myös suojelukohteiden korjaushankkeiden erityisosaaja, ja toimi projektipäällikkönä Senaatti-kiinteistöjen Kuopion entisen lääninhallituksen historiallisen päärakennuksen peruskorjauksessa. Hallituskatu 14 muunnettiin yhteistoiminnallisella mallilla kolmen viraston toimitiloiksi.

Vuoden rakennuttajakonsultti 2022 A-Insinöörien Hannu-Pekka Seppänen 1920x1080Vuoden rakennuttajakonsultti 2022 Hannu-Pekka Seppänen jakaa osaamistaan myös tulevien rakennusinsinöörien ja -mestarien opettajana Savonia-ammattikorkeakoulussa. Kuva: Olli-Pekka Latvala

– Rakennuttajakonsultin täytyy ymmärtää jokaisen osapuolen lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet ja sovittaa ne yhteen. Yhteistoiminta ei synny vain paperilla, ja rakennuttajakonsultilla on yhteistyön edesauttamisessa iso rooli. Jotta kaikki saadaan puhaltamaan yhteen hiileen, täytyy osapuolet tuntea ihmisinä, Hannu-Pekka Seppänen jakaa oppejaan.

”Vihreä siirtymä koko alan yhteinen ponnistus”

Tulevaisuuden rakennuttamistehtävissä korostuvat työn tehostaminen sekä uusi substanssiosaaminen. Seppäsen mukaan omaa osaamista pitää jatkuvasti päivittää esimerkiksi vihreän siirtymän ja uusien ympäristövaatimusten osalta.

– Rakennuttajakonsultin ei tarvitse itse tietää kaikkea, mutta toimintaympäristöstä tulee olla kartalla ja hahmottaa, millaista uutta osaamista alalle syntyy ja tarvitaan. Hiilijalanjäljen pienentäminen ja hiilikädenjäljen kasvattaminen on koko alan yhteinen ponnistus, joka vaatii muutosta kaikilta, parhaillaan Siilinjärven tulevan koulukeskuksen parissa työskentelevä Seppänen muistuttaa.

Ennen A-Insinöörejä hän on toiminut työurallaan julkisissa organisaatioissa kiinteistöjohtamisen, rakennusvalvontaviranomaisen sekä tilaajan rooleissa, myös rakenne- ja elementtisuunnittelijana. Koulutukseltaan Seppänen on rakennusinsinööri (AMK). Hän jakaa aktiivisesti osaamistaan tulevien rakennusinsinöörien ja -mestarien opettajana Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Kaksi vuotta sitten Vuoden rakennuttajakonsultin 2020 tunnuksen sai A-Insinöörien rakennuttajapäällikkö Mikko Mäläskä Oulusta.

Lisätiedot:
Hannu-Pekka Seppänen, projektipäällikkö, A-Insinöörit
puh. 044 797 5553
hannu-pekka.seppanen@ains.fi 

Jani Rantala, hallituksen puheenjohtaja, Rakennuttajatoimistojen Liitto RTL ry
puh. 041 515 2435
jani.rantala@indepro.fi

"Rakennuttajakonsultilla on yhteistyön luomisessa iso rooli. Jotta kaikki saadaan puhaltamaan yhteen hiileen, täytyy osapuolet tuntea ihmisinä."

Hannu-Pekka Seppänen
projektipäällikkö
A-Insinöörit

TILAA UUTISKIRJE