AW2-arkkitehdit on liittynyt yrityskaupalla A-Insinöörit-konserniin.
Uutiset

”Insinöörien täytyy olla vähän enemmän arkkitehteja” – AW2-arkkitehdit ja A-Insinöörit yhteen

Arkkitehtitoimisto AW2-arkkitehdit on liittynyt yrityskaupalla AINS Groupiin (A-Insinöörit-konserniin). Yhdistymisen kautta kiinteistö- ja rakennusalalle syntyy vahva ja vastuullinen suunnittelu- ja konsulttiryhmä, joka tarjoaa laaja-alaisella palveluketjullaan hankkeisiin kokonaisvaltaista suunnittelua ja suunnittelun johtamista.

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo AINS Group (A-Insinöörit-konserni) laajenee arkkitehtisuunnitteluun. Julkisten rakennushankkeiden arkkitehtisuunnitteluun erikoistunut AW2-arkkitehdit muodostaa konserniin oman arkkitehtisuunnittelun toimialan. Yrityskaupasta sovittiin 15.12.2021.

– Yhdistämme korkeatasoisen arkkitehtuurisuunnittelun, teknisen suunnittelun, hankkeiden johtamisen sekä elinkaari- ja kustannusohjauksen parhaan mahdollisen rakennetun ympäristön saavuttamiseksi. Haluamme luoda Suomeen uudenlaista, kestävää ja kokonaisvaltaista suunnittelu- ja johtamiskulttuuria, jossa suunnitteluryhmällä on kokonaisvaltaisempi ote tilaajan tavoitteiden toteuttamisessa, AINS Groupin toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

– Arkkitehtien pitäisi olla vähän enemmän insinöörejä ja insinöörien vähän enemmän arkkitehteja. Tämä vanha näkemys on erinomaisen totta, sillä vain suunnittelualojen keskinäinen ymmärrys ja hankeosapuolten yhteistoiminta takaavat korkean laadun ja onnistumiset. Voimme yhdessä tarjota kestävämpiä suunnitteluratkaisuja ja viedä suomalaista osaamista maailmalle, AW2-arkkitehtien perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, arkkitehti Matti Anttila sanoo.

aw2_a-insinoorit_web_700x350

AW2-arkkitehtien hallituksen puheenjohtaja Matti Anttila ja A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sopivat yhdistymisestä, jonka myötä ”arkkitehdit voivat olla vähän enemmän insinöörejä ja insinöörit vähän enemmän arkkitehteja”.

AW2-arkkitehteihin kuuluu julkisten palvelurakennusten arkkitehtisuunnittelijana ansioitunut AW2 Architects Oy sekä kansainvälisiin vientiprojekteihin keskittyvä Integrated Healthcare Design Oy. AW2-arkkitehdit tarjoaa arkkitehtisuunnittelua myös Virossa. Henkilöstöä Helsingin ja Tallinnan toimistoissa on kaikkiaan yli 60.

AW2:n toiminta jatkuu nykyisen henkilökunnan ja avainhenkilöiden voimin AW2-arkkitehtien nimellä osana AINS Groupin asiantuntijaverkostoa. Toimialajohtajana aloittaa Matti Anttila.

– Monialaisuus parantaa mahdollisuuksiamme palvella asiakkaita kokonaisvaltaisesti hankekehityksestä suunnittelukohteen käyttöön asti. Kunnianhimoinen tekeminen ja kyky kuunnella asiakkaiden tarpeita säilyvät vahvuuksinamme, Anttila sanoo.

AW2-arkkitehtien ja A-Insinöörien yhteisiä projekteja ovat mm. Helsingin Meilahteen valmistuva HUS Siltasairaala, hankesuunnitteluvaiheessa oleva Laakson yhteissairaala sekä suunnitteilla oleva Royal Center -tapahtumakeskus Jätkäsaareen Helsinkiin.

Yhdistyminen seuraa marraskuussa solmittua yrityskauppaa, jossa teollisuus- ja talotekniikkaosaaja AX-Suunnittelu liittyi osaksi A-Insinöörejä. Yhdistymisten myötä AINS Group eli A-Insinöörit-konserni kasvaa yli 1 000 asiantuntijan yhteisöksi, jossa on viisi toimialaa: arkkitehtisuunnittelu, rakennuttaminen, rakennesuunnittelu, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu sekä teollisuus- ja talotekniikkasuunnittelu.

Lisätietoja:
Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja, AINS Group
puh. +358 40 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

Matti Anttila, toimialajohtaja, hallituksen puheenjohtaja, AW2 Architects Oy
puh. +358 40 861 3740
matti.anttila@aw2.fi

Kuvat: Janne Savon

"Haluamme luoda Suomeen uudenlaista, kestävää ja kokonaisvaltaista suunnittelu- ja johtamiskulttuuria, jossa suunnitteluryhmällä on kokonaisvaltaisempi ote tilaajan tavoitteiden toteuttamisessa."

Jyrki Keinänen
toimitusjohtaja,
A-Insinöörit

 

AW2-ARKKITEHDIT

  • Erikoistunut julkisten rakennushankkeiden arkkitehtisuunnitteluun etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon hankkeissa.
  • Suunnittelupalveluja kunnille, kaupungeille, sairaanhoitopiireille sekä rakennusalan yksityisille toimijoille.
  • AW2 Architects Oy:ssä henkilöstöä 56. Lisäksi 7 työntekijää Integrated Healthcare Design Oy:ssä, joka on erikoistunut kansainvälisiin sairaalasuunnittelun hankkeisiin ja suunnittelijaverkostojen kasaamiseen.
  • Liikevaihto 6,2 M€ (2021).
  • Perustettu 1993.
  • Toimipisteet Helsingissä ja Tallinnassa.
TILAA UUTISKIRJE