Arkkitehtitoimisto Konkret on liittynyt yrityskaupalla A-Insinöörit -konserniin (AINS Groupiin). Matti Anttila ja Jaakob Solla toteavat, että tulevaisuuden kestävät ratkaisut syntyvät tiimien yhteistyöllä.
Uutiset

Arkkitehtisuunnittelun palvelumme vahvistuvat – arkkitehtitoimisto Konkret osaksi A-Insinöörejä 

Arkkitehtitoimisto Konkret on liittynyt yrityskaupalla A-Insinöörit -konserniin (AINS Groupiin). Helmikuun alussa toteutunut yrityskauppa yhdistää Konkretin ja AW2:n arkkitehtisuunnittelijat ja vahvistaa suunnittelukonsernin palveluja etenkin asunto- ja korjausrakentamisen, käyttötarkoitusmuutosten sekä kaupunkisuunnittelun alueilla. 

Arkkitehtitoimisto Konkret on yhdistynyt kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelutalo AINS Groupiin ja muodostaa yhdessä AW2-arkkitehtien kanssa konserniin arkkitehtisuunnittelupalveluja tarjoavan toimialan. Yrityskauppa toteutui 1.2.2023.

– Tekijöiden, tiimien ja asiakkaiden yhteistyöllä saamme rakennus- ja kiinteistöalalla paljon enemmän irti – myös siitä, mikä on jo olemassa. Konkretin arkkitehdit ovat taitavia ja täydentävät hienolla tavalla sekä AW2:n että koko yhtiömme osaamista. Tuotamme korkealaatuista arkkitehtuurisuunnittelua tavalla, joka edistää kestävää kehitystä ja parantaa hankkeiden kannattavuutta, teknistä toimivuutta ja arvoa koko elinkaarella, toimialajohtaja Matti Anttila sanoo.

Yhdistämällä pääsuunnittelun ja teknisen suunnittelun, hankkeiden johtamisen sekä kustannus- ja elinkaariymmärryksen suunnitellaan ratkaisuja, jotka ovat sekä ekologisesti että taloudellisesti kestäviä.

– Tulevaisuutta kestävät ratkaisut syntyvät tiimien yhteistyöllä. Yhdessä meillä on myös kykyä viedä suomalaista suunnittelu- ja hankeosaamista maailmalle. Yksin rahkeemme eivät riitä kaikkeen siihen, mihin meillä on paloa ja kunnianhimoa, Konkretin johtajana jatkava arkkitehti Jaakob Solla toteaa.

Matti Anttila ja Jaakob Solla_1920x1080_5Korkealaatuinen arkkitehtuurisuunnittelu edistää kestävää kehitystä ja parantaa myös kannattavuutta, teknistä toimivuutta ja arvoa koko elinkaarella, AW2:n Matti Anttila ja Konkretin Jaakob Solla toteavat.

”Konkretin ja AW2:n tiimit täydentävät hienosti toisiaan”

Lähes 20 arkkitehtia ja sisustusarkkitehtia työllistävä Konkret on arvostettu asuntokohteiden ja vaativien korjaushankkeiden arkkitehtisuunnittelija. Toimiston edelläkäyviin korjaus- ja muutoskohteisiin kuuluvat mm. Avaran entisen toimitalon muuttaminen nykyaikaisiksi opiskelija-asunnoiksi Helsingin Rastilassa sekä suojeltu Leipätehtaan kiinteistö Helsingin Sörnäisissä, johon on suunniteltu toimitiloja yrityksille ja julkisia tiloja helsinkiläisille.

Vuonna 2021 AINS Groupiin yhdistynyt AW2-arkkitehdit puolestaan tunnetaan erityisesti sairaala- ja terveydenhuollon sekä julkisten kohteiden pää- ja arkkitehtisuunnittelijana.  

– Kokonaan uuden elämän luominen vanhoihin kiinteistöihin on kasvava, kestävää kehitystä toteuttava sektori. Siinä kuten asuntosuunnittelukohteissakin osaamisemme limittyy hyvin yhteen AW2:n hoiva- ja senioripalvelujen asiantuntemuksen kanssa, Jaakob Solla sanoo.

– Olemme myös erityisen iloisia siitä, että saamme työmme tueksi vankkaa kestävän rakentamisen asiantuntemusta, kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet ja ympäristöjärjestelmän sekä tiimien voimaan uskovan työyhteisön.

Konkretin ja A-Insinöörien aiempiin yhteisiin projekteihin lukeutuvat mm. lukuisat uudisasuntokohteet pääkaupunkiseudulla, hotellikylpylä Tampereelle ja kierrätyslaitos Encore Ympäristöpalveluille.

Konkretin toiminta jatkuu nykyisen henkilökunnan voimin omana arkkitehtistudiona, AW2-arkkitehtien rinnalla. Uuden studion myötä AINS Groupin arkkitehtisuunnittelun toimiala kasvaa noin 80 arkkitehdin yhteenliittymäksi, jolla on kollegoinaan noin 1 200 asiantuntijaa viidellä muulla toimialalla: rakennuttaminen, rakennesuunnittelu, korjaussuunnittelu, teollisuus- ja talotekniikka sekä yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu.

Lisätietoja:
Matti Anttila, toimialajohtaja, arkkitehtisuunnittelu, AW2-arkkitehdit  
Puh. +358 40 861 3740
matti.anttila@ains.fi

Jaakob Solla, studion johtaja, Arkkitehtitoimisto Konkret 
Puh. +358 40 511 9975
jaakob.solla@konkret.fi

"Yhdessä meillä on myös kykyä viedä suomalaista suunnittelu- ja hankeosaamista maailmalle."

Jaakob Solla
studion johtaja, Arkkitehtitoimisto Konkret 

ARKKITEHTITOIMISTO KONKRET

  • Liike-, asunto- ja teollisuusrakennusten sekä vaativien korjaus- ja muuntokohteiden arkkitehtisuunnittelija. Palveluihin kuuluu myös kaupunkisuunnittelua ja kaavakehitystä. Tietomallinnuksen ja tietomallien yhteensovittamisen osaamista.  
  • Henkilöstöä 18 
  • Liikevaihto 2022 1,8 milj. € (2022)
  • Perustettu 1997
  • Toimisto Helsingissä 
  • Verkkosivut: https://konkret.fi/

     

TILAA UUTISKIRJE