Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS rakennuttaa Kalevan Hippokselle uudenlaista opiskelija-asumista yhteiskäyttötiloineen._lounge_Tampere-havainnekuva(c)Arkkitehtitoimisto-Helmaa-&-Heiskanen-Oy
Uutiset

Ainutlaatuista opiskelija-asumista ja yhteistiloja TOAS Hippokselle

A-Insinöörit on mukana kehittämässä allianssimallilla ainutlaatuista opiskelija-asumista Tampereen Kalevaan. Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOASin suunnitelmissa Hippoksen alueelle kaavaillaan perinteisen opiskelija-asumisen lisäksi yhteiskäyttö- ja työtiloja sekä lukuisia palveluja.

A-Insinöörit on mukana allianssiryhmässä suunnittelun ja rakennuttamisen asiantuntijana. Hippoksen alueen pohjarakenne- ja PIMA-suunnittelun lisäksi A-Insinöörit vastaa mm. suunnittelunohjauksesta ja kustannuslaskennasta. Hankkeessa on lisäksi mukana kosteudenhallintakoordinaattori ja työturvallisuuskoordinaattori.

Hippoksen alueen opiskelijatalojen rakenteissa ja elementeissä käytetään betonia sekä massiivipuuta. Hippostalojen akustiset ratkaisut tulevat niinikään A-Insinööreiltä.

TOAS osti valtion virastotalona tunnetun Hippostalon ja tontin vuonna 2014. Purkutyön ja uuden kampuksen rakentamisen arvioidaan käynnistyvän ensi vuonna. Rakentaminen toteutetaan allianssimallilla, josta on Tampereella hyviä kokemuksia muun muassa Rantatunnelin ja raitiotien rakentamisen yhteydessä.

Hippoksen projektiallianssiin kuuluvat TOASin ja A-Insinöörien lisäksi Hartela Länsi-Suomi oy, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen oy, Granlund Tampere oy. Allianssikonsulttina toimii Vison oy.

Pinta-alaltaan 2,1 hehtaarin alueelle kaavoitettu kerrosala on yhteensä noin 35 000 kerrosneliömetriä, josta noin 29 000 neliömetriä on asuntorakentamista ja loput liiketilaa.

Hippoksesta Kalevan uusi maamerkki

Hippoksesta ei tehdä perinteistä opiskelijataloa, vaan koko alueen profiilia kohottava maamerkki palveluineen. Hippoksella viihtyisyys ja yhteisöllisyys ovat keskiössä. Alueelle on suunnitteilla päivittäistavarakauppa, päiväkoti, ravintola, kahvila, pesula-lounge ja avoimia työskentelytiloja.

Opiskelijoiden elämäntilanteiden kirjo on laaja ja siihen pitää vastata uusilla ratkaisuilla. Hippoksella voi tehdä töitä, piipahtaa, kasvattaa perheen ja kaikkea siltä väliltä. Asukkaiden käytössä ovat myös lähialueen palvelut ja vastaavasti Hippoksen tarjooma on avoin lähialueen asukkaille.

Hippoksen kaavaehdotus on etenemässä Tampereen kaupunginvaltuuston käsittelyyn kesälomien jälkeen. Nykyisessä asemakaavassa kortteli on osoitettu toimistorakennusten korttelialueeksi.

Lisätietoja:
Valtteri Meriläinen, allianssin rakennesuunnittelun projektipäällikkö, A-Insinöörit
puh. 040 504 2063
valtteri.merilainen@ains.fi

Sami Tomperi, allianssin suunnittelupäällikkö, rakennuttaminen, A-Insinöörit
puh. 040 558 5462
sami.tomperi@ains.fi

Kirsi Koski, toimitusjohtaja, TOAS
puh. 050 330 2103
kirsi.koski@toas.fi

Ville Rajakallio, TOAS Hippoksen projektipäällikkö
Hankekehitysjohtaja, Hartela
puh. 044 535 0981
ville.rajakallio@hartela.fi

Lue TOASin tiedote: TOAS Hippos

Havainnekuvat: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen oy

"Hippoksesta ei tehdä perinteistä opiskelijataloa, vaan koko alueen profiilia kohottava maamerkki palveluineen."

TOAS KEHITTÄÄ HIPPOKSELLE UUDENLAISTA YHTEISÖLLISYYTTÄ

  • Opiskelija-asunnoissa huomioidaan erilaisten elämäntilanteiden ja perhekokojen tarpeet.
  • Alueen yhteiset palvelut lisäävät viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä.
  • 2,1 hehtaarin alueelle nousee 29 000 m2 asuntoja ja 6 000 m2 liiketilaa.
TILAA UUTISKIRJE