Aiforsite croom, jossa yrityksen kehittämä, dataa ja tekoälyä hyödyntävä tuotannonohjausjärjestelmä vähentää hukkaa ja tehostaa johtamista rakentamisen työmailla.
Uutiset

AINS Ventures sijoittaa rakentamisen tuottavuutta tehostavaan Aiforsiteen

A-Insinöörien kasvuyhtiöihin sijoittava tytäryhtiö AINS Ventures on tehnyt pääomasijoituksen suomalaiseen Aiforsiteen yhdessä muun sijoittajaryhmän kanssa. Aiforsiten kehittämällä ratkaisulla parannetaan rakentamisen tuottavuutta.

Startup-sijoituksiin erikoistunut A-Insinöörien tytäryhtiö AINS Ventures on mukana sijoituskierroksella, jolla suomalainen Aiforsite kerää rahoitusta kasvunsa ja kansainvälistymisensä tueksi.

Aiforsiten kehittämä, dataa ja tekoälyä hyödyntävä tuotannonohjausjärjestelmä vähentää hukkaa ja tehostaa johtamista rakentamisen työmailla. Järjestelmän avulla voi seurata työmaan etenemistä reaaliajassa, automatisoida raportointia ja ohjata työmaata tehokkaasti myös etänä. Espoon Keilaniemessä sijaitsevan, vuonna 2016 perustetun yrityksen tavoitteena on vähentää rakentamisen hukkaa ja parantaa rakentamisen laatua ja sujuvuutta.

– Aiforsite on kehittänyt globaalisti kilpailukykyisen palvelun, jolla on jo asiakkaina isoja rakentamisen ja teollisuuden toimijoita. Yhtiöllä on kaikki mahdollisuudet menestyä ja opettaa meillekin uutta rakennusalan tulevaisuudesta, A-Insinöörien teknologiajohtaja Jaakko Jauhiainen sanoo.

Suuntaa KIRA-palvelujen kansainvälistymiselle

Aiforsitea tukevat sijoituksillaan A-Insinöörien AINS Venturesin lisäksi teollisuusneuvos Rauno Mattila, Tulipyörä sekä Troll Ventures. Jo aiemmin yhtiöön ovat sijoittaneet Kiilto Ventures ja Futuragallery.

Sijoitukset mahdollistavat Aiforsiten nopeamman kasvun sen valitsemissa kohdemaissa Suomen toimintojen kasvattamisen rinnalla.

– Edistyksellinen tuotannonohjausjärjestelmämme tuottaa uudenlaista läpinäkyvyyttä ja tehoa rakennusalan projekteihin eri puolilla maailmaa, Aiforsiten perustaja ja toimitusjohtaja Kari Hirvijärvi kertoo.

– Aiforsiten kaltaiset teknologiainnovaatiot ovat keskeisiä KIRA-alan tuottavuusongelman ratkaisemisessa. Aiforsite näyttää esimerkkiä myös sille, miten palveluntuottajat voivat skaalata konseptejaan kansainvälisesti. Me haluamme olla näköalapaikalla edistämässä näitä alan tulevaisuuden kannalta keskeisiä kehityspolkuja, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

Lisätietoja:
Aiforsiten verkkosivut aiforsite.com

Jaakko Jauhiainen, teknologiajohtaja, A-Insinöörit
puh. 0400 448913
jaakko.jauhiainen@ains.fi

Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

Kari Hirvijärvi, toimitusjohtaja, Aiforsite
puh. 044 7600410
kari@aiforsite.com

AINS Ventures on osa ennakkoluulotonta suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörejä, ja erikoistunut kasvuyhtiö- ja teknologiasijoituksiin, joilla kehitetään rakennus- ja kiinteistöalan toimintatapoja ja parannetaan elämää kaupungeissa. www.ains.fi/startup – BOOST for startups

Aiforsite muuttaa rakennusalaa vahvan asiantuntemuksensa ja teknologisen osaamisensa avulla. Aiforsite-järjestelmän kehittäminen alkoi Espoon Keilarannassa vuonna 2016. Aiforsiten missio on ratkaista rakennusalan tuottavuusongelma laadusta ja työturvallisuudesta tinkimättä puolittamalla projektin läpimenoaika ja kaksinkertaistamalla sen kannattavuus. www.aiforsite.com

"Aiforsitella on kaikki mahdollisuudet menestyä ja opettaa meillekin uutta rakennusalan tulevaisuudesta." 

Jaakko Jauhiainen
teknologiajohtaja
A-Insinöörit

TILAA UUTISKIRJE