Vuoden 2018 alussa A-Insinöörit -konsernissa aloittaa uusi kaupunki- ja infrasuunnittelun toimiala: Civil Engineering, jonka pohja luodaan yhdistämällä nykyiset infra- sekä kallio- ja ympäristösuunnittelu -toimialat. Civil Engineering -toimialan johtajaksi on nimitetty TkT Vesa Järvinen.

Vesa Järvisen mukaan globaalit megatrendit, kuten kaupungistuminen, ilmastonmuutos ja resurssiviisas liikkuminen tukevat uuden toimialan kehitystä: ”Tavoitteena on kasvaa tulevaisuuden kaupunki- ja infrasuunnittelun, sekä maanalaisen rakentamisen asiantuntijapalveluiden johtavaksi tekijäksi Suomessa. Samalla uusi toimiala kokoaa yhteen alan huiput ja avaa ovia A-Insinöörien kansainvälistymiselle”, Järvinen taustoittaa muutosta.

”Tuoreen mielikuvatutkimuksen mukaan asiakkaat kokevat A-Insinöörit yhteistyökykyiseksi, joustavaksi ja palvelualttiiksi kumppaniksi. Tästä olemme todella iloisia, sillä tavoitteenamme on parantaa asiakaskokemusta entisestään”, Järvinen toteaa. Samalla Civil Engineering -toimiala haluaa uudistaa alaa ottamalla esimerkiksi lean-johtamista mukaan hankkeisiin, kehittämällä uusia palveluja, sekä viemällä suomalaista suunnitteluosaamista maailmalle.

Vientimarkkinat horisontissa

DI Timo Saanio on nimitetty Civil Engineering toimialan asiakkuusjohtajaksi ja A-Insinöörit -konsernin vientijohtajaksi. ”Suomalainen osaaminen maanalaisessa rakentamisessa ja ydinjätehuollossa on maailman parasta. On aika viedä tätä osaamista rohkeasti maailmalle. Civil Engineering -toimiala haluaa olla mukana luomassa tulevaisuutta kansainvälisellä tasolla ratkaisemalla esimerkiksi ydinjätteen loppusijoitukseen liittyviä haasteita eri maissa”, Saanio toteaa.

Yksi esimerkki tulevista mahdollisista kansainvälisistä hankkeista on juuri allekirjoitettu aiesopimus Helsinki-Tallinna -tunnelista. Tunnelin suunnittelua ja rakentamista tekevät yrityskonsortioon kuuluvat Pöyry, A-Insinöörit, Fira ja Finest Bay Area Development.

Uuden Civil Engineering -toimialan 4 liiketoimintayksikköä ovat:

  • Tie-, katu- ja aluesuunnittelu
  • Silta- ja taitorakenteet
  • Geo- ja kalliotekniikka
  • Ydinjätehuolto

HUOMIO!

Kallio- ja ympäristösuunnittelutoimialan (= Saanio & Riekkola Oy) sroy.fi -sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon ains.fi 11.12.2017 alkaen

Lisätietoja antavat


Vesa Järvinen, toimialajohtaja,
vesa.jarvinen@ains.fi, 040 652 9898

Timo Saanio,  asiakkuus- ja vientijohtaja,
timo.saanio@ains.fi, 040 506 5671