A-Insinöörit rakennusalan työpaikoista kolmen halutuimman joukossa
Uutiset

A-Insinöörit rakennusalan työpaikoista kolmen halutuimman joukossa 

A-Insinöörit nousi teknisen alan 15. houkuttelevimmaksi työnantajaksi, kun lähes 8 000 työssä olevaa suomalaista arvioi yritysten vetovoimaa Universumin tutkimuksessa. Myös alan opiskelijat pitävät A-Insinöörien työyhteisöä kiinnostava työpaikkana.

A-Insinöörit (AINS Group) on tänäkin vuonna kolmen vetovoimaisimman suunnittelu- ja konsulttialan työnantajan joukossa, ja nyt myös kärkikolmikossa koko rakennusalalla. Suomen kaikista teknisen alan työnantajista A-Insinöörien sijoitus oli 15., peräti viisi pykälää viime vuotta parempi.

Parhaiten Universumin julkaisemassa ammattilaistutkimuksessa 2023 pärjäsivät odotetusti suuret teknologia-alan yhtiöt. Vuosittain toteutettava tutkimus selvittää suomalaisten työssä käyvien ammattilaisen näkemyksiä työnantajista ja työelämästä.

– Meillä ihmisten ja osaamisen arvostaminen on liiketoiminnan ytimessä. Nämä arvot nousevat erityisen tärkeiksi nyt, kun koko rakennusala elää taloudellisesti haastavaa aikaa. Mahdollisuuksien tarjoaminen, yhteishenki ja ylpeys omasta työyhteisöstä ovat työnantajakuvamme peruskiviä. Ne heijastuvat myös vahvana asiakastyönä ja asiakaskokemuksena projekteissamme, henkilöstöjohtaja Elina Haapasaari kertoo.

Universumin tutkimuksesta selviää, että ammattilaiset nostavat nyt tärkeimmiksi tekijöiksi työelämässä kilpailukykyisen palkkauksen, joustavat työnteon tavat, kiinnostavat ja monipuoliset tehtävät sekä arvostavan ja ystävällisen yrityskulttuurin.

– Näkisin, että kaikki nämä tekijät toteutuvat hyvin A-Insinöörien työyhteisössä ja projekteissa. Omaleimaisin asia meillä lienee kuitenkin tasavertainen, arvostava ja välitön toimintakulttuuri, Haapasaari lisää.

Teknisen alan työnantajista kolmen kärjen muodostavat tutkimuksessa Valmet, Kone ja Puolustusvoimat. Rakentamisen alalla houkuttelevimpia ovat suunnittelu- ja konsulttiyhtiöt, A-Insinöörien rinnalla Sweco ja Ramboll.

Badge-Ihanteellisimmat-työnantaja-ranking-professionals-tekniikan-ala-15 WEB

Universum 2023 tutkimukseen vastasi 7 776 eri aloilla työskentelevää suomalaista. 

Opiskelijoiden mielestä A-Insinöörit 4. houkuttelevin tekniikan alalla

Keväällä julkaistussa Universumin opiskelijatutkimuksessa tekniikan alan opiskelijat nostivat A-Insinöörit neljänneksi ihanteellisimmaksi tekniikan alan työnantajaksi Suomessa.

Samalla A-Insinöörit nousi opiskelijoiden suosituimmaksi työantajaksi suunnittelu- ja konsulttitoimistosta ja koko rakennusalalla.

Lisätietoja ja raportti tutkimuksesta Universumin sivuilta. 

Lisätietoja:
Elina Haapasaari, henkilöstöjohtaja
puh. 050 367 7188
elina.haapasaari@ains.fi

"Meillä ihmisten ja osaamisen arvostaminen on liiketoiminnan ytimessä."

Elina Haapasaari,
henkilöstöjohtaja,
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE