A-Insinöörit on mukana uudessa Sydänpuu-konseptissa, jonka ovat kehitelleet Lakea yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kyseessä on tilaelementeistä toteutettava kerrostalokonsepti, jonka tarkoitus on parantaa puukerrostalorakentamisen kustannustehokkuutta. Konseptissa yhdistetään uudella tavalla puuta ja betonia puukerrostalorakentamisessa.

Sydänpuu-konseptin suunnittelussa on Lakean ja A-Insinöörien lisäksi mukana arkkitehti Marco Casagrande, Betoniluoma Oy sekä Granlund Pohjanmaa talotekniikan osalta. A-Insinöörit on vastannut konseptin rakennesuunnittelusta suunnittelupäällikkö Toni Kekin johdolla. Tonin vahvaa erityisosaamista on puurakenteet.

Ensimmäinen Sydänpuu-konseptilla toteutettava kohde on As Oy Seinäjoen Tuohi, johon tulee yhteensä 44 asuntoa.

Puurakentaminen on maailmanlaajuisesti kasvussa, ja Suomessa myös selkeässä nousussa. Ympäristöministeriön rahoittamasta puukerrostalojen asukas- ja rakennuttajakyselystä selviää, että puukerrostalojen suosio on suuri ja puukerrostalojen asukkaat ovat olleet erityisesti tyytyväisiä hyvään ääneneristykseen, viihtyvyyteen ja kauneuteen sekä lämminhenkisyyteen ja kodikkuuteen.

Sydänpuu-konseptista voi lukea lisää Rakennuslehdestä.

Lisätietoja RI (Yamk) Toni Kekki, suunnittelupäällikkö, puh. 0207 917 298, toni.kekki(a)ains.fi

Kuva ylhäällä: Casagrande Laboratory