Allianssi-ICT-yhteistyo-Elmo-Risto-Tulenheimo-Janne-Aaltonen
Uutiset

A-Insinöörit ja Elmo käynnistävät ICT-palveluyhteistyön allianssimallilla

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit ja ICT-palveluyritys Elmo käynnistävät allianssin, jossa jatkuvaa IT-palvelukumppanuutta kehitetään ja toteutetaan rakennus- ja infra-alalta tutulla, yhteistoiminnallisella allianssimallilla.

A-Insinöörit ja Elmo ovat tehneet sopimuksen ICT-allianssista, jossa yritykset kehittävät IT-palveluyhteistyötä yhteisessä, sisäisesti täysin läpinäkyvässä organisaatiossa.

Palvelujen käyttöönottoa edeltää allianssin kehitysvaihe, jossa kumppanit sopivat mm. avaintulostavoitteista, tavoitekustannustasosta sekä johtamis- ja innovaatiojärjestelmistä. Kaupallinen malli perustuu sanktioiden sijasta kannusteisiin.

Allianssiperiaatteella tuotettaviin palveluihin sisältyvät perustietotekniikkapalvelut, kuten käyttäjätuki, laitteet, tietoturva ja palvelimet, A-Insinöörien organisaation noin 800 käyttäjälle.

– Tavoitteenamme on tuottaa Suomen parasta loppukäyttäjäkokemusta, tuoda ICT-palvelut bisneksen ytimeen ja tehdä tämä kustannustehokkaasti. Digitaalisuuden täysimääräinen hyödyntäminen on strategiassamme keskeistä, mutta siihen tarvitaan yhteen hiileen puhaltavia ihmisiä ja me-henkeä, joka ruokkii innovaatioita, Emme usko pääsevämme tähän perinteisillä sopimusmalleilla, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

Perinteiset ICT-palvelujen tuottamisen ja ostamisen tavat pahimmillaan estävät palvelujen kehittämisen liiketoiminnan tueksi.

– Ongelmana on, että toimittajat keskittyvät optimoimaan tuotteitaan, tuotantoketjujaan ja sisäisiä prosessejaan, eivät käyttäjäkokemusta. Tämä näkyy asiakkaan palvelun laadussa sekä asiakaskokemuksessa. Näin on ollut niin pitkään, ettei oikeastaan osata ajatella, että asiat voisivat olla toisin. Tilaaja-toimittajamallin muuttaminen vaatii uudelleen ajattelua myös ostajalta, Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen sanoo.

Allianssi jatkuvan yhteistyön muotona uutta

A-Insinööreillä on kokemusta allianssimallista ja yhteistoiminnallisesta työskentelystä lukuisissa rakennushankkeissa, joiden joukossa ovat mm. Tampereen rantatunneli, Naantalin voimalaitos ja monet sairaalahankkeet. Rakennusalalla allianssihankkeet ovat onnistuneet täyttämään poikkeuksellisen hyvin kustannus- ja aikataulutavoitteensa, ja luoneet uusia innovaatioita sekä korkeaa työ- ja käyttäjätyytyväisyyttä.

Jotkut ICT-alalla jo koetellut allianssihankkeet ovat koskeneet järjestelmähankintoja. A-Insinöörien ja Elmon jatkuvan yhteistyön malli on alliansseissa poikkeuksellinen.

– Elmon tavoitteena on toimittaa aidosti asiakaslähtöisiä ICT-palveluita ja uudistaa palveluiden tuottamisen ja ostamisen tapaa koko toimialalla. A-Insinöörien kanssa rakennettavan allianssimallin ansiosta viemme ICT-toimialan tarvitsemaa muutosta ison askeleen eteenpäin, Janne Aaltonen sanoo.

– Uusien ratkaisujen löytäminen on allianssimallin keskeisiä hyötyjä. Kun on tilaa ideoida ja lupa haastaa, syntyy uutta, Jyrki Keinänen täydentää.

A-Insinöörien ja Elmon välinen sopimus on kolmevuotinen.

Lisätietoja:

Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

Risto Tulenheimo, tietohallintojohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 801 4110
risto.tulenheimo@ains.fi

Janne Aaltonen, toimitusjohtaja, Elmo
puh. 050 359 8285
janne.aaltonen@elmo.fi

A-Insinöörit on ennakkoluuloton rakentamisen suunnittelu- ja konsulttitalo. Tehtävämme on auttaa asiakkaita onnistumaan rakentamisen hankkeissa. Lähes 800 hengen asiantuntijajoukko tekee töitä rakennuttamisen, rakennesuunnittelun ja infrarakentamisen hankkeissa 12 toimipisteessä Suomessa ja kansainvälisesti. A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa. www.ains.fi/
Elmo on valtakunnallinen ICT-talo, joka tarjoaa täydelliset ICT-palvelut yrityksille: palvelukattaus käsittää tietoliikenne- ja viestintäpalvelut, konesali- ja pilvipalvelut, laitteet, ohjelmistot, tietohallinnon johtamispalvelut ja innovaatiot. Elmolla jokai¬sen tavoitteena on saada asiakas rakastamaan ICT:tä osoittamalla, kuinka mut¬kattomasti kaikki voi sujua. Elmon palveluksessa on yli 60 kovan luokan ammatti¬laista, ja liikevaihto vuonna 2019 oli 15,1 miljoonaa euroa. Elmon päätoimialue on Pirkanmaa ja keskeisiä kasvualueita pääkaupunkiseutu ja Turun seutu. www.elmo.fi

 

TILAA UUTISKIRJE