A-Insinöörit on liittynyt Tampereen sekä Helsingin ilmastokumppaniksi edistämään kaupunkien hiilineutraaliutta.
Uutiset

A-Insinöörit Helsingin ja Tampereen ilmastokumppaniksi

A-Insinöörit on liittynyt Tampereen sekä Helsingin ilmastokumppaniksi edistämään kaupunkien hiilineutraaliustavoitteita.

A-Insinöörit on Tampereen ja Helsingin kaupungin ilmastokumppanina valmis tekemään konkreettista työtä kaupunkien kunnianhimoisten hiilipäästövähennysten toteuttamiseksi.

Tampereen seudulla ilmastokumppanuusmallin tavoitteena on saada alueen yritykset ja yhteisöt mukaan tavoittelemaan hiilineutraalia Tamperetta ja toteuttamaan mitattavia päästövähennyksiä yhteistyössä Kestävä Tampere 2030 -ohjelman kanssa. Lue lisää Tampereen ilmastokumppannuusmallista

tampereenseutu_ilmastokumppani_logo_1_600x400

– Olemme sitoutuneet vauhdittamaan päästövähennyksiä niin rakennetun ympäristön hankkeissa kuin omassa kehitystyössä. Tampereen pitkäaikaisena suunnittelu- ja rakennuttajakumppanina meille on hyvin luontevaa olla mukana toteuttamassa konkreettisin toimin Tampereen seudun tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, kestävän kehityksen johtaja Liisa Jäätvuori A-Insinööreistä toteaa.

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kaupungin Ilmastokumppanit-verkostossa pyritään löytämään uusia toimintatapoja kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi yhteistyössä. Tavoitteissa korostuvat uudet innovaatiot ja yhteistyömallit kaupunkialueiden päästöjen vähentämiseksi. Lue lisää Helsingin Ilmastokumppanit-verkostosta.

ilmastokumppanit_600x400

Ilmastotavoitteiden toteutuminen kaupunkirakentamisessa ja -asumisessa on merkittävä osa A-Insinöörien omaa hiilikädenjälkeä.

– Osaamista, kokemuksia ja tutkimusta pitää jakaa, sillä innovaatiot ja uudet toimintamallit syntyvät vain yhteistyössä ja ovat ratkaisevan tärkeitä ilmastokatastrofin torjunnassa, Jäätvuori korostaa.

Ilmastokumppanit määrittelevät itse oman organisaationsa ilmastonmuutoksen hillintään liittyvät teot ja tavoitteet. A-Insinöörien vastuullisuusohjelmassa rakennetun ympäristön hiilipäästöjen vähentämiseen liittyvä osaaminen ja teot ovat merkittävät roolissa. Asiantuntijatyön myönteisille ilmastovaikutuksilla eli hiilikädenjäljelle sekä oman toiminnan hiilijalanjäljelle lasketaan ja asetetaan mitattavat tavoitteet tämän vuoden aikana.

Lisätietoja:

Liisa Jäätvuori, kestävän kehityksen johtaja, A-Insinöörit
puh. 044 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi

TILAA UUTISKIRJE