A-Insinöörit FIGBC 2021 kumppanijäseneksi
Uutiset

A-Insinöörit Green Building Council Finlandin kumppanijäseneksi vuonna 2021

FIGBC:n kumppanijäsenenä A-Insinöörit on mukana vauhdittamassa kiinteistö- ja rakennusalan muutosta kohti ekologisesti kestävämpiä toimintatapoja ja ratkaisuja. Tavoitteena on aktiivisesti jakaa ja kasvattaa omaa ympäristövastuuosaamista rakentamisen koko elinkaarella.

Vähähiiliseen rakentamiseen, ilmastoviisaaseen kiinteistöjen käyttöön ja kiertotalouden edistämiseen tarvitaan määrätietoisia tavoitteita ja uusia, yhteistyössä tunnistettuja ratkaisuja. Tämän vuoksi A-Insinöörit toimii Green Building Council Finlandin kumppanijäsenenä vuonna 2021. 

– Kiinteistö- ja rakennusala on keskellä systeemin muutosta, joka edellyttää jokaisen rakennusalan toimijan aktiivista otetta ja kaikkien yhteistyötä, kestävän kehityksen johtaja Liisa Jäätvuori sanoo.

– Uskomme A-Insinööreissä jo oivaltaneemme, mitä hiilineutraalin rakennetun ympäristön aikaansaamiseksi vaaditaan. Haluamme kumppanijäsenenä jakaa omaa osaamistamme, kehittyä samalla itse asiantuntijoina sekä kirittää itseämme ja muita kunnianhimoisempiin tavoitteisiin. Niitä täytyy asettaa rakentamisen koko elinkaarella, kaikissa hankkeissa.

FIGBC-2021_Kumppanijäsenet_Kuvitus

Kuluvat vuodet ovat ratkaisun vuosia ilmastonmuutoksen hillinnässä ja toiminnan uudistamisessa. FIGBC:n toinen kumppanijäsen 2021 on Realia.

Kumppanijäsenyys mahdollistaa tavanomaista tiiviimmän yhteistyön Green Building Council Finlandin kanssa, ja tulee vuoden mittaan näkymään mm. koulutustapahtumina. A-Insinöörit saa FICGB:ltä lisää muutosvoimaa myös sisäiseen kehitysharppaukseen.

– A-Insinöörit ja Realia ovat määrätietoisesti painottaneet toiminnassaan kestävän kehityksen näkökulmia ja yritykset ovat jo tarttuneet toimeen myös koko toimialan kehittämiseksi. Odotamme yhteistyön hyödyttävän kumppaneiden lisäksi koko toimialaa, strategiamme mukaisesti, toimitusjohtaja Mikko Nousiainen Green Building Council Finlandista sanoo.

Lisätietoja:
Liisa Jäätvuori, johtaja, kestävä kehitys ja uudet palvelut, A-Insinöörit
puh. 044 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi

Mikko Nousiainen, toimitusjohtaja, Green Building Council Finland
puh. 040 525 8440
mikko.nousiainen@figbc.fi

Green Building Council Finland on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on tuoda hiilineutraalit, kiertotalouden mukaiset ja kestävää elämäntapaa tukevat ratkaisut luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa. FIGBC:n jäseninä on noin 200 Suomessa kiinteistö- ja rakennusalalla toimivaa yritystä ja yhteisöä. FIGBC on maailmanlaajuisen World Green Building Council -verkoston aktiivinen jäsen. 

Nykyiset hiilipäästöt aiheuttavat ilmaston 1,5 asteen lämpenemisen jo ennen vuotta 2030 ja 2,0 asteen lämpenemisen vuoteen 2035 mennessä.

 

TILAA UUTISKIRJE