A-Insinöörit ovat Green Building Council Finlankin kumppanijäsen vuonna 2022
Uutiset

A-Insinöörit Green Building Council Finlandin kumppanijäseneksi 2022 – haaste kiinteistö- ja rakennusalalle

Green Building Council Finland ja A-Insinöörit ovat sopineet kumppanijäsenyydestä vuodelle 2022. Yhteinen tavoitteemme on pistää vauhtia kiinteistö- ja rakennusalan päästövähennyksiin. Keskeisessä asemassa on koko toimialan osaamisen kehittäminen avoimesti tietoa jakamalla. 

Lukuisien pilottien seurauksena kiinteistö- ja rakennusalalla on paljon tietoa ja havaintoja kestävistä ratkaisuista, ja uusia vähähiilisiä vaihtoehtoja kehitetään koko ajan.

– Nyt on hyvä ajolähtö käynnissä ja alalla mahdollisuudet suureen kehitysharppaukseen lyhyessä ajassa. Tilaajien ja kaikkien muidenkin rakennushankkeissa toimivien on tärkeä pysyä ajan tasalla siitä, mitä kumppaneilta voi jo edellyttää hiilipäästöjen vähentämiseksi, vastuullisuus- ja laatujohtaja Liisa Jäätvuori A-Insinööreistä sanoo.

– Green Building Councilin kumppanijäsenenä haluamme jakaa avoimesti omaa tietotaitoamme ja havaintojamme, kehittyä itse asiantuntijoina sekä kirittää itseämme ja muita kunnianhimoisempiin kestävyystoimiin.

Tiedon avoin jakaminen FIGBC-verkoston keskeisiä kantavia ajatuksia

Laaja ja osallistava yhteistyö on ollut Green Building Council Finlandin toiminnassa keskeisintä aina perustamishetkestä lähtien, FIGBC:n toimitusjohtaja Mikko Nousiainen sanoo.

– Toimintamme vaikutus muodostuu asiantuntijoiden laajan verkoston yhteisestä näkemyksestä ja yhteistyöstä. Olen siksi iloinen, että saamme jatkaa kumppanijäsenyyttä A-Insinöörien kanssa vuonna 2022.A_insinöörit ja FIGBC kumppanijäsenyys 2022

Hiilineutraaliustiekarttojen parhaat esimerkit esiin

A-Insinöörit julkaisee omat hiilineutraaliustavoitteensa osana vastuullisuusraportointiaan myöhemmin helmikuussa.

– Rakennetun ympäristön suunnittelijoina ja konsultteina edistämme vähähiilisyyttä rakennushankkeissa ja autamme pienentämään asiakkaidemme hiilijalanjälkeä. Keskitymme nyt entistä vahvemmin tämän kädenjälkemme osoittamiseen ja kasvattamiseen. Samalla meidän on toki pidettävä huoli siitä, että kehitämme omaa toimintaamme hiilineutraaliksi, Liisa Jäätvuori toteaa.

A-Insinöörien oman toiminnan hiilitiekartta kattaa Greenhouse Gas -protokollan mukaiset, scopen 1, 2 ja 3 mukaiset suorat ja epäsuorat päästöt.

Yhä useampi rakennus- ja kiinteistöalan edelläkävijä kertoo nyt vastuullisuussuunnitelmistaan, jotka kattavat myös päästövähennykset.

– Haluamme Building Life -projektissa tehdä näkyväksi hiilineutraaliin rakennettuun ympäristöön johtavia, konkreettisia toimenpiteitä. Siksi kutsumme kaikkia kiinteistö- ja rakennusalalla toimivia organisaatioita toimintaohjelman kannattajaksi, kehityspäällikkö Lauri Tähtinen Green Building Council Finland kertoo.

Building Life -toimintaohjelman kannattajat, joiden joukossa on mm. A-Insinöörit, sitoutuvat kiinteistö- ja rakennusalan yhteisten tavoitteiden mukaisesti toimimaan kohti hiilineutraalia rakennettua ympäristöä 2035 ja laatimaan toimintaohjelman, jonka avulla kehittävät liiketoiminnasta hiilineutraalia.

Lisätietoja:
Liisa Jäätvuori, vastuullisuus- ja laatujohtaja, A-Insinöörit
puh. 044 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi

Mikko Nousiainen, toimitusjohtaja, Green Building Council Finland
puh. 040 525 8440
mikko.nousiainen@figbc.fi

Green Building Council Finland on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on tuoda hiilineutraalit, kiertotalouden mukaiset ja kestävää elämäntapaa tukevat ratkaisut luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa. FIGBC:n jäseninä on noin 260 Suomessa kiinteistö- ja rakennusalalla toimivaa yritystä ja yhteisöä. FIGBC on maailmanlaajuisen World Green Building Council -verkoston aktiivinen jäsen.

 

FIGBC kannustaa yrityksiä kertomaan hiilineutraaliuden tiekartoista ja konkreettisista toimenpiteistä päästöttömyyteen siirtymisessä.

 

TILAA UUTISKIRJE