Uutiset

A-Insinöörien ydinjätehuollon asiantuntijapalvelut sekä rakentamisen laboratoriotoiminta Mitta-konserniin

Loppusijoitustilojen suunnittelu, pitkäaikaisturvallisuus sekä saviesteet ja täyttöratkaisut yhdistyvät kumppanimme Mitta-konsernin laajaan palvelutarjontaan kaupan myötä.

Mitta-konserni on ostanut A-Insinöörien ydinjätehuollon asiantuntijapalvelut sekä laboratoriotoiminnan. Liiketoimintakauppa toteutettiin 28.2.2022.

A-Insinööreiltä Mitan palvelukseen siirtyy 22 ammattilaista, jotka ovat loppusijoitustilojen ja teknisten päästöesteiden suunnittelun sekä pitkäaikaisturvallisuuden johtavia asiantuntijoita maailmassa. Laboratoriotoiminnan erityisosaamista ovat materiaalitutkimukset haastavissa rakennuskohteissa.

– Ydinjätehuoltoon liittyvä tutkimus ja suunnittelu on toimintaa, joka tarvitsee ympärilleen oikeat verkostot ja kansainväliset foorumit. Tämä ei ole ollut KIRA-alalla kasvuun tähtäävän A-Insinöörien ydinliiketoimintaa. Mitta on meille luotettu ja tuttu toimija, joka pystyy tarjoamaan asiantuntijoille parhaan mahdollisen kasvualustan, A-Insinöörien toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

Mitalla ja A-Insinööreillä on vankka yhteinen kokemus ydinjätteen loppusijoitusratkaisuista.

– Mitta-konsernissa on saman alan asiantuntijoita, jotka ovat tehneet yhteistyötä siirtyvän henkilöstön kanssa. Kansainvälisen foorumin, laajan yhteisen verkoston ja spesifin osaamisen myötä syntyy synergiaa. Asiakkaamme saavat syvempää asiantuntemusta ja monipuolisempia ratkaisuja ydinjätteiden käsittelyyn myös Pohjoismaiden ulkopuolella, Mitan toimitusjohtaja Aki Puska kertoo.

Ruotsissa Mitan ydinjätehuollon asiantuntijat toimivat yhtiössä Clay Technology AB.

– Haluamme tarjota asiantuntijoille, joilla on harvinaista uniikkia osaamista, mahdollisuuden kehittyä ja inspiroitua kanssamme.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Mitan laboratoriotoimintoja entisestään erityisesti Etelä-Suomessa. Henkilöstö toimii jatkossa omassa yhtiössä Mitta Engineering Oy:ssä, jonka Mitta Group Oy omistaa 100 prosenttisesti.

Lisätietoja:
Aki Puska, toimitusjohtaja, Mitta-konserni
puh. 040 568 3490
aki.puska@mitta.fi

Vesa Järvinen, toimialajohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi


Mitta-konserni on vuonna 1989 perustettu suomalainen, kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö, joka toimii laajasti rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus-, laboratorio-, maaperätutkimus– sekä ympäristö- ja monitorointipalvelut. Se työllistää yli 500 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa ympäri Suomea ja Ruotsia. www.mitta.fi ja www.mitta.se

"Haluamme tarjota asiantuntijoille, joilla on harvinaista uniikkia osaamista, mahdollisuuden kehittyä ja inspiroitua kanssamme."

Aki Puska
toimitusjohtaja
Mitta-konserni

TILAA UUTISKIRJE