Pyynikinlinna, Tampere

Pyynikinlinna, Tampere

Pyynikinlinna on vuonna 1924 rakennettu museorakennus. Kohteen on suunnitellut arkkitehti Jarl Eklund ja se edustaa 1920-luvun klassismia. Sen rakennutti apteekkari Uno Hagberg. Tällä hetkellä rakennuksessa toimii Emil Aaltosen museo. Pyynikinlinna on suojeltu asemakaavamerkinnällä sr‐8 ja se kuuluu valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön (RKY‐inventointi 2009).

A-Insinöörit toimi kohteessa hankesuunnittelijoina sekä oli kohteen restaurointihankkeessa julkisivu-, vesikatto-, terassi- ja parvekerakenteiden sekä alapohja- ja perusmuurirakenteiden korjaustoimenpiteiden rakennesuunnittelijana.

Julkisivut, terassit ja vesikatto kunnostettiin säilyttäen niiden ominaisluonne. Julkisivujen rappaukset uusittiin kokonaan perinteisillä menetelmillä käyttäen kalkkisementtilaasteja ja kalkkimaalausta. Myös kipsi- ja rappauskoristeet kunnostettiin vanhaa kunnioittaen. Vesikatetta ei uusittu kokonaan, vaan käyttökelpoiset tiilet puhdistettiin tiilen pintaa vaurioittamatta ja asennettiin uudelleen katolle.
 

Sijainti

Tampere

Asiakas

Oy Pyynikinlinna

Palvelumme

Kulttuuritilojen rakennesuunnittelu, Suojeltujen ja arvorakennusten korjaussuunnittelu

Valmistumisvuosi

2021