As Oy Tammelan Keskus, Tampere

As Oy Tammelan Keskus, Tampere

Korjaustyön kohteena oli 1+6 -kerroksinen asuinkerrostalo, sekä liikerakennus. Tampereen korjaussuunnitteluyksikössä tehtiin kohteeseen hankesuunnittelun yhteenveto, sekä elinkaarikustannuslaskelmat eri vaihtoehdoista. Taloyhtiön valitseman korjausvaihtoehdon pohjalta toteutettiin arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, sekä korjaushankkeen urakkakilpailutus.

Korjattavia julkisivuneliöitä oli 1450 m². Korjauksessa asuinkerrostalon julkisivuille tehtiin lisälämmöneristys ja uusi verhous pääosin eristerappauksena, ullakkonauha levyverhottiin ja parvekkeiden taustaseinät, sekä maantasokerroksen betoniseinät kunnostettiin. Lisäksi parvekerakenteille tehtiin perusteellinen kunnostus ja ne lasitettiin.

Liikerakennuksen julkisivut kunnostettiin ja kaupan lastaustilaan asennettiin liukuovet. Asuin- ja liikerakennuksen välissä olevan ajoluiskan pinnat kunnostettiin ja liittymiä vesieristettiin. Korjausten yhteydessä uusittiin myös julkisivujen valaistusta. Lopputuloksen arkkitehtuuri muutti rakennuksen ilmettä huomattavasti, taloyhtiölle mieluisaan suuntaan.

Sijainti

Tampere

Asiakas

As Oy Tammelan Keskus

Palvelumme

Hankesuunnittelu, Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen, Elinkaarilaskenta, Korjaussuunnittelu, Pää- ja arkkitehtisuunnittelu

Laajuus

3035 m²

Palkinnot

Julkisivuremontti 2021, 2. sija, Julkisivuyhdistys ry

Valmistumisvuosi

2020