Palvelut

Rakennushankkeen laskentapalvelut

Luotettavan, dataan pohjautuvan kustannuslaskennan avulla rakennushankkeesi lopullinen hinta ei aiheuta ikäviä yllätyksiä. Saat kustannuslaskennan asiantuntijoiltamme laskelmat ja suositukset hankkeesi taloudellisen johtamisen tueksi rakennusprojektin kaikissa vaiheissa.

OTA YHTEYTTÄ

Laadimme hankkeellesi realistisen kustannusarvion ja tavoitehinnan. Autamme ohjaamaan rakennushankeesi päätöksiä ja suunnitteluratkaisuja rakennushankkeen kaikissa vaiheissa niin, että tavoitehinta pitää.

Kustannuslaskenta

Kustannuslaskentapalveluilla käytössäsi on aina ajantasainen tieto rakennushankkeesi hinnasta. Kustannuslaskennan asiantuntijamme ovat tukenasi kustannussuunnittelussa läpi projektin vaiheiden. Laadimme myös yksittäiset kustannusarviot ja laskemme vertailukustannukset tai lisä- ja muutostöiden vaikutukset.
Lue lisää: Kustannuslaskenta

Kustannuslaskennan erikoisosaajillamme on monipuolista kokemusta rakennuttamisesta, suunnittelusta ja työmaista, ja teemme työtä yhdessä muiden rakentamisen asiantuntijoiden  kanssa.

Hyödynnämme kustannuslaskennassa laajaa vertailuaineistoa suomalaisten rakennusprojektien toteutuneista kustannuksista, tietomalleja ja uusinta teknologiaa.

Hiilijalanjälkilaskenta

Hiilijalanjälkilaskenta tuo rakennushankkeesi kasvihuonekaasupäästöt näkyviksi ja vertailee erilaisia ratkaisu- ja materiaalivaihtoehtoja ilmastonäkökulmasta.

Saat hankkeen johtamiseen työkalun, jonka avulla voit toteuttaa mitattavasti vähähiilisen rakentamisen ja kestävän kehityksen tavoitteita. Lue lisää: Hiilijalanjälkilaskenta

Kannattavuuslaskenta

Samalla kun laskemme mitä rakennushankkeesi maksaa, autamme tunnistamaan investointisi kannalta tuottavimmat suunnitteluvaihtoehdot ja pysymään kärryillä projektin kannattavuudesta. Lue lisää: Kannattavuuslaskenta

Kustannusriskianalyysi

Kustannuslaskennan palveluihimme kuuluu myös kustannusriskianalyysi, joka kertoo, millä todennäköisyydellä kustannusarviosi pitää. Havainnollinen riskianalyysi tunnistaa suurimmat kustannuksiin vaikuttavat riskitekijät ja auttaa mahdollisten korjausliikkeiden tekemisessä. Lue lisää: Kustannusriskianalyysi

Kaavakustannusanalyysi

Kaavoituksen kustannusvaikutukset on hyvä tuntea jo rakennushankkeen tonttia valitessa.

Kaavakustannusanalyysimme auttaa tunnistamaan eri tonttivaihtoehtojen joukosta ne, joihin on kannattavinta rakentaa.  Lue lisää: Kaavakustannusanalyysi

Elinkaarikustannusten laskenta

Elinkaarikustannusten laskennan avulla voit huomioida kohteen suunnittelussa ja rakentamisessa koko elinkaaren aikaiset kustannukset, ja varmistaa, että rakennushankkeesi on taloudellisesti kannattava myös vuosikymmenten kuluttua.
Lue lisää: Elinkaarilaskenta

Määrälaskenta

Teemme myös rakennusmateriaaleja koskevat määräluettelot urakkatarjousten laadintaa, vertailuun ja kustannushallinnan työkaluksi. Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

 

TUNNET HANKKEESI HINNAN

Perustat päätöksesti tietoon ja vältyt yllätyksiltä kaikissa rakennushankkeen vaiheissa.

PIDÄT KIINNI LAADUSTA

Et joudu tinkimään hankkeen laadusta tai tarvittavista tiloista, vaan ohjaat hankettasi systemaattisesti eteenpäin tavoitellun kustannustason puitteissa.

SÄÄSTÄT KUSTANNUKSIA

Osaat tehdä taloudellisesti viisaita valintoja ja säästät moninkertaisesti kustannuslaskentaan käyttämäsi panokset.

AUTAMME KUSTANNUSOHJAUKSESSA HANKKEEN KAIKISSA VAIHEISSA

  • Hankesuunnitteluvaihe:
    Autamme laatimaan hankkeellesi tavoitehintalaskelman, joka on tärkeä työkalu budjetin laatimisessa ja projektin taloudellisesti tehokkaassa johtamisessa.
  • Suunnitteluvaihe:
    Kun suunnittelu etenee, laskemme tarkemman kustannusarvion, ns. rakennusosa-arvion, joka antaa luotettavan kuvan kohteen rakennuskustannuksista. Autamme myös vertailemaan eri suunnitteluvaihtoehtoja tunnistaaksesi vaihtoehdoista kustannustehokkaat, tavoitehinnan mukaiset ratkaisut.
  • Työmaavaihe:
    Tarkistamme puolestasi lisä- ja muutostöiden kustannusvaikutukset budjettiisi.

Kysy lisätietoja

Rami Valtonen
Rami Valtonen

yksikönjohtaja, kustannus- ja määrälaskenta
+358 50 552 0033
rami.valtonen@ains.fi
koko Suomi

Sari Loponen
Sari Loponen

johtava kustannusasiantuntija
+358 40 846 6696
sari.loponen@ains.fi
koko Suomi

Anssi Juntunen
Anssi Juntunen

yksikönjohtaja, hankekehitys
+358 44 343 6205
anssi.juntunen@ains.fi
koko Suomi

Palveluun liittyvät referenssit

Tyks Majakkasairaala, Turku
Tyks Majakkasairaala, Turku
Keravan uimahalli, Kerava
Keravan uimahalli, Kerava
Medisiina D, Turku
Medisiina D, Turku

Tutustu muihin palveluihin

Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen
Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen

Vähähiilinen rakentaminen
Vähähiilinen rakentaminen

Hiilijalanjälkilaskenta
Hiilijalanjälkilaskenta