Mediayhteystiedot

Silja Sarkamo, viestintäjohtaja
Silja Sarkamo

viestintäjohtaja

+358 50 379 4767

A-Insinöörien Jetta Ramstedt vastasi Pispalan haulitornin yleis- ja erikoistarkastuksesta.

Pispalan haulitorni puretaan ja kunnostetaan

Tampereen tunnetuimpia maamerkkejä oleva Pispalan haulitorni peruskorjataan. Kunnostus alkaa maaliskuun lopussa haulitornin purkamisella. Tavoitteena on saada uusittu torni pystyyn Tampere-päiväksi 1. lokakuuta 2020. Haulitornin korjaussuunnittelu on A-Insinöörien käsialaa.

Lue lisää

Varautuminen koronavirukseen A-Insinööreissä

Varaudumme A-Insinööreissä koronavirusepidemiaan ja toimimme työyhteisönä poikkeustilanteen ja viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Teemme etätyötä ja suosimme etäpalavereja, aina kun se on mahdollista.

Lue lisää

Uusia suuntaviivoja rakennusten ilmanvaihdon suunnitteluun 10.3.2020

Vuoden suurin sisäilma-alan tapahtuma, Sisäilmastoseminaari, kokoaa lähes 1 400 asiantuntijaa Helsingin Messukeskukseen 10.3.2020. Seminaarin teemoina on mm. käytännön ratkaisut sisäilmaongelmien ratkaisemiseen sekä painesuhteiden merkitys sisäilman laadulle.

Lue lisää

Joutseno Imatra kaksoisraide

Uusi kaksoisraide lisää tavaran liikkumista Karjalan radalla – Luumäki-Imatra-hankkeen ratarakentaminen käyntiin

Karjalan radalla Joutsenon ja Imatran välillä rakennetaan pohjaa uudelle kaksoisradalle. Uusi tuplaraide on osa Luumäki-Imatra-ratahanketta, jonka tavoitteena on lisätä erityisesti tavarakuljetusten kapasiteettia ja vähentää raideliikenteen häiriöitä. Proxion ja A-Insinöörit ovat suunnittelijoina mukana Väylän monivaiheisessa hankkeessa.

Lue lisää

Uudistuvan sairaalan toinen ja suurin rakennusvaihe alkaa Kuopiossa – KYS Uusi Sydän -rakennushankkeessa satsataan potilasturvallisuuteen

Kuopion yliopistollisen sairaalan Uusi Sydän 2025 -uudistushankkeen toisen vaiheen rakentaminen alkoi tammikuussa maanrakennustöillä. A-Insinöörit jatkaa suunnittelijana sairaalakokonaisuuden laajimmassa osuudessa. Allianssimallilla suunnitellaan yhteensä lähes 30 000 neliötä tiloja, jotka tukevat potilaslähtöistä, modernia ja turvallista hoitotyötä.

Lue lisää

Suomalais-saksalainen ryhmä suunnittee radioaktiivisen jätteen loppusijoituslaitoksen Norjaan

Suomalais-saksalainen ryhmä suunnittelemaan Norjan radioaktiivisen jätteen loppusijoituslaitosta

Norjalainen NND (Norwegian Nuclear Decommissioning) on solminut A-Insinöörien kanssa puitesopimuksen teknisestä suunnittelusta ja konsultoinnista, jolla edesautetaan kansallista ydinjäteohjelmaa sekä radioaktiiviseen jätteen loppusijoitustilan suunnittelua Norjassa. A-Insinöörien johtamassa suunnittelu- ja konsulttiryhmässä ovat mukana myös VTT sekä saksalainen BGE Technology.

Lue lisää

Lapin ensimmäinen allianssihanke toteutusvaiheeseen – Lapin keskussairaalan laajennuksen rakentaminen käyntiin

Lapin ensimmäinen allianssimallilla toteutettava rakennushanke, Lapin keskussairaalan laajennus, on edennyt kehitysvaiheesta toteutukseen. Uuden kuuman sairaalan rakentaminen aloitetaan huhtikuussa. A-Insinöörit ja siihen kuuluva Prodeco Oy Lappi on mukana hankkeessa rakennuttajakonsulttina, valvojana ja vastaa myös akustiikkasuunnittelusta.

Lue lisää

Sairaalatekniikan asiantuntijat kokoontuvat Seinäjoella 5.-6.2.2020

Sairaaloiden tekniselle henkilökunnalle kohdennetut Sairaalatekniikan päivät kokoavat Seinäjoelle noin 800 alan eri asiantuntijaa sekä sairaalarakentamisen päättäjää helmikuun alussa.

Lue lisää

Esa Nousiainen kehittää A-Insinöörien teollisuusakustiikan osaamista.

A-Insinöörit laajentaa akustiikkapalvelujaan teollisuuden meluntorjuntaan – Esa Nousiainen erikoisasiantuntijaksi

Teollisuuden meluntorjunnan menetelmät ja osaaminen on kehittynyt viime vuosina niin, että myös pk-yritykset voivat hyötyä niistä tuotekehityksessään, sanoo Wärtsilästä A-Insinööreihin siirtynyt teollisuusakustiikan erikoisasiantuntija Esa Nousiainen.

Lue lisää

Royal Park -pysäköintilaitos Helsingi Jätkäsaaressa on suunniteltu algoritmiavusteisesti.

Lähtölaukaisu Royal Center -hankkeelle: elämykselliset urheilu- ja tapahtumamahdollisuudet lisääntyvät

Länsisatamaan ryhdytään rakentamaan uutta, Helsingin Sataman ja suunnitteilla olevan urheilu- ja tapahtumakeskuksen asiakkaita palvelevaa pysäköintilaitosta. Royal Park -pysäköintitalo on ensimmäinen osa Jätkäsaareen suunniteltua liikuntaharrastuksiin, hyvinvointiin ja tapahtumiin tarkoitettua Royal Center -hankekokonaisuutta. Rakennuttamisesta sekä geo- ja rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit.

Lue lisää

A-Insinöörit on Suomen innostavimpia työpaikkoja. Tarjoamme kaikille työntekijöillemme aamiaisen joka työpäivä.

A-Insinööreille Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -tunnustus   

A-Insinöörit on työpaikkana yksi Suomen innostavimmista. Perusteena tunnukselle on vuoden 2019 henkilöstötutkimuksen erinomaiset tulokset.

Lue lisää

Jouluiloa ja rohkeita rakentamisen ratkaisuja vuonna 2020!

Jouluiloa ja rohkeita rakentamisen ratkaisuja vuonna 2020!

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme sekä omaa henkilöstöämme kuluneesta työn ja juhlan vuodesta. Tänäkin vuonna olemme kokeneet satoja yhteisiä onnistumisia projekteissa ympäri Suomen ja maailmalla.

Lue lisää

Metsä-paviljonki edustaa korkealaatuista puurakentamista Tokion kesäolympialaisissa 2020.

Puuelementti on pääroolissa Tokion olympialaisten Suomen paviljongissa

Metsä-paviljonki edustaa suomalaista teollista puuosaamista Tokion kesäolympialaisissa 2020.  Paviljonki rakennetaan Metsä Woodin kehittämistä teollisesti valmistetuista puuelementeistä, ja sen rakenteet suunnittelee A-Insinöörit.

Lue lisää

Lighthouse Joensuu voitti Puupalkinnon 2019

Suomen korkein puukerrostalo Joensuun Lighthouse voitti vuoden 2019 Puupalkinnon

Puupalkinto 2019 on myönnetty puurakentamista ennakkoluulottomasti uudistavalle Lighthouse Joensuulle. Rakenneteknisesti poikkeuksellisen vaativan 14-kerroksisen puukerrostalon rakennesuunnittelusta vastasi A-Insinöörit.

Lue lisää

A-Insinöörit loikkasi mukaan teknologiateollisuuden tekoälykiihdyttämöön.

A-Insinöörit vauhdittamassa tekoälyn hyödyntämistä

A-Insinöörit on valittu mukaan teknologiateollisuuden yhteydessä toimivaan Suomen tekoälykiihdyttämöön. Kiihdyttämössä edelläkävijäyritykset auttavat toisiaan entistä kovempaan vauhtiin tekoälyn ymmärtämisessä ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa.

Lue lisää

Lighthouse Joensuu on Suomen korkein puukerrostalo. Se voitti RIL-Palkinnon 2019.

RIL-Palkinto 2019 A-Insinöörien suunnittelemalle Lighthouselle

Rohkeaa puurakentamisen loikkaa osoittava Joensuun Lighthouse on palkittu vuoden uraauurtavimpana rakennusinsinöörien taidonnäytteenä. A-Insinöörit vastasi 14-kerroksisen puukerrostalon ennakkoluulottomasta rakennesuunnittelusta.

Lue lisää

A-Insinöörit tekniikan alan halutuimpia työnantajia

A-Insinöörit sijoittuu teknisen alan 14. houkuttelevimmaksi työnantajaksi, kun työssä olevat suomalaiset arvioivat Universumin ammattilaistutkimuksessa 2019 yritysten vetovoimaa. A-Insinöörit kiinnostaa työpaikkana myös alan opiskelijoita.

Lue lisää

Levi avaa talvikauden uudella huippumodernilla tuolihissillä – A-Insinöörit vastasi tuolivaraston rakennuttamisesta

Hiihtokauden avanneen Levi Ski Resortin uusin investointi on Länsirinteille valmistunut Levi West -tuolihissi. A-Insinöörit vastasi Suomen suurimman hiihtokeskuksen kumppanina 700 neliömetrin tuolivaraston rakennuttamisesta.

Lue lisää

Hippos-kortteli on Tampereen ensimmäinen allianssimallilla toteutettu talonrakennuskohde

TOAS alkaa kehittää Hippostalon tonttia allianssimallilla

Tampereen Opiskelija-asuntosäätiö TOAS on valinnut historiansa suurimman uudiskohteen suunnittelijat ja toteuttajat. Hippos-korttelista tulee Tampereen ensimmäinen allianssimallilla toteutettu talonrakennuskohde. A-Insinöörit on mukana allianssiryhmässä suunnittelun ja rakennuttamisen asiantuntijana.

Lue lisää

Henri Salonen on nimitetty puurakentamisen kehityspäälliköksi A-Insinööreihin

Henri Salonen kehittämään puurakentamista A-Insinööreissä

Puurakentamisen mahdollisuudet ovat moninaiset ja sen rooli ilmastonmuutoksen suitsijana puhuttaa. A-Insinöörit lähtee kartoittamaan asiakkaille parhaita vähähiilisiä ratkaisuja puurakentamiseen erikoistuneen Henri Salosen johdolla.

Lue lisää

Maailman pisin rautatietunneli Helsingin ja Tallinnan välille, A-Insinöörit mukana suunnittelukumppanina.

A-Insinöörit ja Pöyry allekirjoittivat puitesopimuksen Tallinnan tunnelin suunnittelusta

Tallinnan tunnelin esisuunnittelusta vastanneet A-Insinöörit ja Pöyry ovat sopineet Finest Bay Area Development Oy:n kanssa puitesopimuksen suunnittelupalveluista rautatietunnelin rakentamiseksi Suomen ja Viron välille. Puitesopimuksella sovitaan tunnelihankkeen suunnittelun pelisäännöistä ja työnjaosta.

Lue lisää

Teollisuuskatu ja tunnelin suu idästä

Teollisuuskadun tunneli avataan liikenteelle – moderni automatiikka ja vanhan satamaradan perintö yhdistyvät tunnelissa

Keski-Pasilan rakentaminen saavuttaa yhden tärkeän merkkipaalun, kun Teollisuuskadun tunneli avataan liikenteelle tänään. A-Insinöörien johtaman ryhmittymän suunnittelema tunneli on ensimmäinen modernia turva- ja ohjausjärjestelmää hyödyntävä vilkkaan liikenteen katutunneli Helsingissä.

Lue lisää

Jokirannan koulu Oulussa on esimerkki yhteistoiminnallisesta rakentamisesta. Havainnekuva: UKI Arkkitehdit

Jokirannan koulu rakennetaan 10 vuoden takuuajalla

Oulun Kiiminkiin ensi vuonna valmistuva koulu osoittaa, miten keskisuurissakin rakennushankkeissa käyttäjien, tilaajan ja urakoitsijan yhteistoiminta voi alkaa jo ennen urakoitsijan valintaa ja jatkua pitkään valmistumisen jälkeen.

Lue lisää

Tays uudistumisohjelmaan kuuluva Etupihahanke valmistui

Tampereen yliopistollinen sairaala uudistui – Etupihalle nousi kolme uutta sairaalarakennusta

Tampereen yliopistollisen sairaalan historian mittavin rakennushanke on valmistunut. Uudistus toi Taysin etupihalle kolme nykyaikaista sairaalarakennusta ja pysäköintilaitoksen. Alueen sairaalarakennusten rakenteissa, akustisissa ratkaisuissa ja geosuunnittelussa näkyy A-Insinöörien osaaminen.

Lue lisää

Anssi Juntunen, hankekehityksen yksikönjohtaja, A-Insinöörit

Anssi Juntunen johtamaan A-Insinöörien kaupunki- ja kiinteistökehitystä

Kiinteistö- ja kaupunkikehittämisen asiantuntijapalvelut keskitetään A-Insinööreissä uuteen hankekehitysyksikköön. Yksikköä ryhtyy luotsaamaan Bonavalta A-Insinööreihin palannut Anssi Juntunen.

Lue lisää

A-Insinöörit Metsä Fibren Rauman mäntysahan hankesuunnittelun rakennuttamiskonsultiksi

Metsä Groupiin kuuluvalla Metsä Fibrellä on käynnissä hankesuunnittelu Raumalle rakennettavasta sahasta, joka tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan selkeä edelläkävijä. A-Insinöörit on valittu suunnitteilla olevan sahan rakennuttajakonsultiksi.

Lue lisää

Uusi Lempäälä-talo nousee harjakorkeuteen pääradan varrella

Lempäälän asemaseutu pääradan varrella uudistuu tuhansia uusia asukkaita varten. Uuden keskustan sydän, toiminnallisesti ja arkkitehtuurisesti monimuotoinen Lempäälä-talo, nousee tänään harjakorkeuteen. A-Insinöörit toimii hankkeen rakennuttajakonsulttina ja rakennesuunnittelijana.

Lue lisää

Väitöstilaisuus 23.08.2019 Tampereen yliopistolla Sami Pajunen, Mikko Kylliäinen ja Pyoung Jik Lee

Askelääneneristyksen uusi mittaustapa perustuu asukkaan kokemukseen

Miten yläkerran elämä kuuluu kerrostaloissa? Akustiikkasuunnittelun yksikönjohtaja Mikko Kylliäisen väitöskirjassa on esitetty uusi mittaluku, joka vastaa vanhoja menetelmiä paremmin asukkaan kokemusta siitä, miten kerrostalon välipohja eristää askelääntä.

Lue lisää

Hoas Huippu tarjoaa asunnon 400 opiskelijalle Keski-Pasilassa

Hoasin uusi opiskelijakortteli Huippu nousee Keski-Pasilaan

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin rakennuttamassa opiskelijakorttelissa Keski-Pasilassa piha-alueet suojataan raidemelulta rakennusmassoilla, joita täydennetään pihakansien reunoille tulevilla meluesteillä. A-Insinöörit suunnittelee kortteliin Hoasin pääkonttorin sekä opiskelijatalojen rakenteet ja akustiset ratkaisut.

Lue lisää

Kouvolan asuntomessut 2019, Pioneeripuisto, ilmakuva, visualisointi

Kouvolan asuntomessualueella rakennetaan uutta vanhan rinnalle – Täydennysrakentaminen asettaa erityisvaatimuksia infrasuunnittelulle

Pioneeripuiston asuntomessualue Kouvolassa on kiinnostava esimerkki kaupungissa sijaitsevasta täydennysrakentamiskohteesta ja alueen käyttötarkoituksen muutoksesta. A-Insinöörit vastasi alueen liikenne-, katu-, vesihuolto- ja geosuunnittelusta sekä Tallisillan korjaussuunnittelusta.

Lue lisää

Muhoksella pilotoidaan uutta koulurakentamisen mallia – Urakkakilpailutus valjastettiin kouluhankkeen hyödyksi

Muhoksen uuden lukion rakentaminen käynnistyi kesäkuussa. Uudenlaisia yhteistyön muotoja sisältävä toteutustapa toi opettajat, tekniset suunnittelijat ja urakoitsijat saman pöydän ääreen jo rakennushankkeen alkumetreillä.

Lue lisää

Uusi Suomalais-venäläinen puukoulu suunnitellaan yhdessä opettajien kanssa

Helsingin Kaarelaan nousee pääkaupunkiseudun ensimmäinen moderni puukoulu. Opettajat ovat olleet alusta asti mukana uuden oppimisympäristön suunnittelussa. Hankkeen rakennuttajakonsulttina ja rakennesuunnittelijana toimii A-Insinöörit.

Lue lisää

Matinkartanonsilta valittiin Vuoden sillaksi 2019

Espoon Matinkylään valmistunut kevyen liikenteen silta on palkittu korkealuokkaisesta siltasuunnittelu- ja siltarakentamisosaamisesta. A-Insinöörien suunnittelema, veistoksellinen silta on turvallinen koululaisille, mutta myös kaunista katseltavaa alikulkijoille.

Lue lisää

A-Insinöörit ja Proxion strategiseen kumppanuuteen, Mikko Saarinen (Proxion) ja Vesa Järvinen (A-Insinöörit)

A-Insinöörit ja Proxion strategiseen kumppanuuteen – suunnitteluryhmittymä tähtää johtavaksi raideliikenneasiantuntijaksi

A-Insinöörien ja Proxionin tavoitteena on lisätä ihmisten ja tavaran liikkumista raiteilla. Uusi asiantuntijaryhmä tuo laaja-alaista osaamista suurten ratahankkeiden toteuttamiseen ja koko raideinfran kehittämiseen Suomessa.

Lue lisää

Kuva: FinVector

Geenilääkeyhtiö FinVector avasi uuden puhdastilan – rakennuttaminen projektinjohtopalveluna

Biologisiin lääkkeisiin erikoistunut FinVector ryhtyy valmistamaan uutta syöpälääkettä Kuopioon avatussa uudessa tuotantoyksikössä. A-Insinöörit vastasi vaativan tuotantotilan rakennuttamisesta projektinjohtopalveluna.

Lue lisää

Lean Construction Congress 3.–5.6.2019 – Miten parantaa suorituskykyä ja yhteistoimintaa rakennusalalla?

Lean-rakentamisen huipputapahtuman pääteemana on rakennusalan kulttuurimuutos kohti parempaa suorituskykyä ja yhdessä kehittämistä.

Lue lisää

Asiakkailta erinomainen arvosana A-Insinööreille – kiitos palautteesta

Asiakkaat kiittävät ammattitaitoa ja palveluasennetta, ja ovat valmiita suosittelemaan A-Insinöörejä myös muille. Erinomainen asiakaskokemus kävi ilmi Taloustutkimuksen toteuttamasta suosittelututkimuksesta.

Lue lisää

Kaupunkiympäristöjen suunnittelijat ja rakentajat nähdään tositoimissa Jyväskylässä

Infra-alan osaajat kohtaavat alan ensimmäisessä hackathonissa Jyväskylässä 15.5.2019. Eri alojen asiantuntijat ratkovat yleisön edessä todellisia kaupunkisuunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon haasteita Yhdyskuntatekniikka 2019 -tapahtuman yhteydessä.

Lue lisää

A-Insinöörien Juhani Karhu valittiin RTL ry:n puheenjohtajaksi 1.5.2019

Juhani Karhu Rakennuttajatoimistojen Liiton puheenjohtajaksi

A-Insinöörien toimialajohtaja Juhani Karhu on valittu rakennuttamispalveluja edustavan Rakennuttajatoimistojen liiton (RTL ry) hallituksen puheenjohtajaksi.

Lue lisää

Vt4 suunnittelu, Kuva: Väylä

Nelostie sujuvammaksi – Kirri-Tikkakoski -moottoritien suunnittelu käynnistyi

Destia on valinnut A-Insinöörit väyläsuunnittelijaksi yhteen Suomen suurimmista käynnissä olevista tiehankkeista. Uusi moottoritie valtatiellä 4 parantaa Suomen teollisuuden valtaväylää ja Keski-Suomen liikenneyhteyksiä merkittävästi.

Lue lisää

Max Pihlström palkittiin yhtenä Vuoden Nuorena Konsulttina 2019

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry on valinnut Vuoden Nuoren Konsultin 2019. Maanalaisten tilojen suunnittelija Max Pihlström A-Insinööreistä nousi kilpailussa jaetulle toiselle sijalle yhdessä Pöyryn Lotta Rågbergin kanssa. Voitto meni tänä vuonna Swecossa yksikönjohtajana työskentelevälle Perttu Valtoselle.

Lue lisää

Monikko-koulukeskus Espoossa tehtiin mallintamalla

Monikko-koulukeskuksen rakentaminen alkoi Espoossa – kosteusongelmia ehkäistään rakenneratkaisuilla

Espoon ensimmäisen kaksikielisen koulukeskuksen Monikon rakentaminen on alkanut. Työmaalla rakennetaan uudet tilat koululle ja päiväkodille sekä korjataan vuodelta 1936 peräisin oleva suojeltu koulurakennus. A-Insinöörit panosti rakenteiden suunnittelussa monikäyttöisyyteen ja kosteudenhallintaan.

Lue lisää

Finest Bay Area tekosaari

Finest Bay Area -tunneliprojektin YVA-ohjelma on nähtävillä – uudenlainen vuorovaikutteinen yleisötilaisuus järjestettiin Espoossa

Suomen ja Viron välisen rautatietunnelihankkeen YVA-menettely käynnistyi virallisesti 1.4. ja ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä 24.5. saakka. Espoon Otaniemessä järjestetyssä yleisötilaisuudessa yleisö pääsi tutustumaan hankkeeseen esittelypisteillä ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää

Hyvä akustiikka säästää kustannuksia avotoimistoissa

Akustisesti hyvin suunniteltu avotoimisto tulee jo vuodessa halvemmaksi kuin minimivaatimukset täyttävä, selviää A-Insinöörien tutkimuksesta.

Lue lisää

Suomen korkein puukerrostalo nousi harjakorkeuteen

Joensuun uusin opiskelijatalo ja Suomen korkein puukerrostalo juhlii lauantaina 16. maaliskuuta harjakaisiaan. A-Insinöörit vastasi 14-kerroksisen puutalon erityisasiantuntemusta vaatineiden puurakenteiden suunnittelusta.

Lue lisää

Max Pihlström on Suomen Young Tunneller 2019

Maanalaisten tilojen rakentamisyhdistys (MTR) on valinnut A-Insinöörien Max Pihlströmin Suomen nuoreksi kalliorakentajaksi.

Lue lisää

Suunnittelijat valmistautuvat Tallinnan tunnelin seuraavaan suunnitteluvaiheeseen

A-Insinöörit ja Pöyry valmistelevat Tallinnan rautatietunnelin yleissuunnittelun käynnistämistä Finest Bay Area Development Oy:n kumppaneina. Alustavan arvion mukaan tunnelin suunnittelun parissa työskentelee loppuvuodesta 2019 satoja ihmisiä.

Lue lisää

Laakson sairaala, Helsinki

A-Insinöörit, Pöyry ja Vahanen valittiin suunnittelemaan Laakson yhteissairaalaa

A-Insinöörien, Pöyryn ja Vahasen muodostama konsortio on valittu Laakson yhteissairaalan rakennesuunnittelijaksi. Sairaalasta tulee yksi Suomen suurimmista. Osapuolet allekirjoittivat torstaina 28.2.2019 koko hanketta koskevan rakennesuunnittelun konsulttisopimuksen sekä hankesuunnittelun ensimmäistä vaihetta koskeva tilauksen.  Rakennesuunnittelutehtävä on mittava kokonaisuus, joka sisältää myös geo- ja kalliosuunnittelua.

Lue lisää

ISO 9001:2015 sertifikaatti

ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti A-Insinöörien Civil Engineering -toimialalle – tukee osaamisen vientiä ja jatkuvaa parantamista

A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristörakentamisen asiantuntijapalveluille on myönnetty ISO 9001:2015 -sertifiointi. Kansainvälisesti tunnettu laatujärjestelmä kattaa kaikki toimialan suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijapalvelut.

Lue lisää

Uusi infrarakentamisen professuuri Tampereen yliopistoon – A-Insinöörit yhtenä rahoittajana

A-Insinöörit on mukana tukemassa suomalaisen infra-alan kilpailukykyä rahoittamalla uuden infrarakentamisen digitalisaatiota edistävän professuurin Tampereen yliopistoon.

Lue lisää

Teemu Laurila ydinjätehuollon asiantuntijapalvelujen yksikönjohtajaksi

TkT Teemu Laurila aloittaa A-Insinöörien ydinjätehuollon yksikönjohtajana maaliskuun alussa. Nimityksellä vahvistetaan palveluyksikön kykyä vastata muuttuneeseen asiakastarpeeseen.

Lue lisää

Lapin keskussairaalan laajennuksen suunnittelussa hyödynnetään VR-teknologiaa

Virtuaalitodellisuus innostaa hoitajat ja potilaat mukaan sairaalaympäristöjen kehittämiseen

A-Insinöörit on mukana toteuttamassa Lapin keskussairaalan laajennushanketta, jossa VR-teknologia on valjastettu käyttäjälähtöisen suunnittelun työkaluksi. Virtuaalisen todellisuuden avulla sairaalahenkilökunta ja potilaat pääsevät kulkemaan vielä rakentamattomissa tiloissa ja kommentoimaan niitä.

Lue lisää

Syvälahden monitoimitalo, Turku

Syvälahden monitoimitalo sai hyvän rakentamisen palkinnon Turussa – A-Insinöörit suunnitteli talon rakenteet

Turku myönsi historiansa ensimmäisen hyvän rakentamisen palkinnon Syvälahden monitoimitalolle. Ytimessä on käyttäjälähtöisyys: tilojen tulevat käyttäjät saivat osallistua rakennuksen suunnitteluun ja lopputuloksena syntyi hyvä, monikäyttöinen oppimisympäristö. A-Insinöörit toimi päärakennesuunnittelijana ja vastasi monitoimitalon rakenne- ja elementtisuunnittelusta.

Lue lisää

Visualisointipalvelut, A-Insinöörit

A-Insinöörit tuottamaan Senaatti-kiinteistöille visualisointipalveluja

A-Insinöörit ryhtyy tuottamaan Senaatti-kiinteistöille tila- ja rakennussuunnitelmia havainnollistavia palveluja. Visualisointiin perustuvat palvelut auttavat työympäristöjen asiakaslähtöisessä kehittämisessä ja myynnissä.

Lue lisää

A-Insinöörit toimi Puukuokka 2:n ja 3:n rakennesuunnittelijana

Puurakentamisesta tehokkuutta täydennysrakentamiseen – Jyväskylän Puukuokka-puukerrostaloille ARAn laatupalkinto

Jyväskylän Puukuokka-kerrostalokortteli osoittaa, että puu taipuu korkealaatuiseksi kaupunkiarkkitehtuuriksi kohtuukustannuksilla. A-Insinöörien suunnittelema, teollisen puurakentamisen mallia näyttävä kaupunkikortteli palkittiin Vuoden parhaat ARA-neliöt 2019 -palkinnolla tänään.

Lue lisää

Hyvää juhlavuotta – 60 vuotta yhdessä rakennettu

A-Insinööreille vuosi 2019 on 60. toimintavuosi ja siten juhlavuosi.

Lue lisää

A-Insinöörit kiinnostaa työnantajana

A-Insinöörit ylsi kiinnostavimpien työnantajien kolmen kärkeen RIL:in kesätyökyselyssä.

Lue lisää

Kaavamääräysten vaikutus rakentamisen hintaan tulee näkyväksi

Kaavoituksen vaikutuksia rakentamisen kustannuksiin voidaan ennakoida jo ennen rakennushankkeiden aloittamista. A-Insinöörien kehittämä uusi palvelu vertailee tontteja kaavamääräysten perusteella ja opastaa kannattavampaan rakentamiseen.

Lue lisää

Tampereen Kansi, A-Insinöörit ja SRV, kuva: Aihio Arkkitehdit

A-Insinöörit valittiin Tampereen Kansi -hankkeen pohjoiskannen suunnittelijaksi – suunnittelussa hyödynnetään algoritmeja

Tampereen sydämeen nousee ainutlaatuinen viihdeareena ja korkeatasoisen asumisen ja liike-elämän keskus, Tampereen Kansi. Hankkeen toisen osan, ns. pohjoiskannen tornitalojen ja kansirakenteen rakenne- ja geosuunnittelusta vastaa rakennuslupavaiheessa A-Insinöörit.

Lue lisää

Sallamari Hietanen A-Insinööreiltä oli mukana Luminaryn suunnittelutiimissä

Valovoimainen Tampereen uusi maamerkki Luminary saa ensimmäiset asukkaansa tänään!

Tampereelle rakennetun 70 metriä korkean Luminary-asuinkerrostalon ensimmäiset asunnot ovat valmiita ottamaan vastaan asukkaansa. Tammelan kaupunginosassa sijaitseva Luminary tarjoaa luksusta: näköalat ovat upeat, asunnot viimeisen päälle suunniteltu ja arkea helpottavat palvelut löytyvät läheltä.

Lue lisää

Wärtsilä Smart Technology Hub, rakenne-, geo- ja akustiikkasuunnittelu, A-insinöörit

A-Insinöörit Wärtsilän uuden tutkimuskeskuksen rakenne-, geo- ja akustiikkasuunnittelijaksi

Wärtsilä on julkistanut uuden tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksensa suunnittelijat. A-Insinöörit vastaa Vaasan Vaskiluotoon rakennettavan Smart Technology Hub -tutkimuskeskuksen rakenne-, pohjarakenne- ja akustiikkasuunnittelusta. Uusi tutkimuskeskus valmistuu vuonna 2020.

Lue lisää

Kittilän lentoasema, terminaalilaajennus, uusi asemataso ja rullaustie, A-Insinöörit

Kittilän lentoaseman laajennus tuo joustavuutta joulusesonkiin

Kittilän lentoaseman tänään avattu terminaalilaajennus, uusi asemataso ja rullaustie tuovat lisää joustoa Lapin matkailun ruuhkapiikkeihin. Laajennus on osa Finavian 55 miljoonan euron investointiohjelmaa Lapin lentoasemilla.

Lue lisää

Jyrki Keinänen SKOLin puheenjohtajaksi

A-Insinöörien toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Jyrki Keinänen on valittu suunnittelu- ja konsultointiyritysten toimialajärjestö SKOL ry:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi.

Lue lisää

Virpi Kehiakehi kosteudenhallinnan ja tuotekelpoisuuden erityisasiantuntijaksi A-Insinööreille

Virpi Kehiakehi (51) aloitti lokakuun alussa kosteudenhallinnan ja tuotekelpoisuuden erityisasiantuntijana A-Insinöörien korjaus- ja asiantuntijapalvelut -yksikössä Espoossa. Kehiakehin pitkä kokemus tarkastustoiminnasta ja lainsäädännöstä sekä viranomaisnäkökulman tuntemus vahvistavat A-Insinöörien korjausrakentamisen asiantuntijatiimiä etenkin pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli toteutettiin allianssimallilla

Maailman paras projekti: Tampereen Rantatunneli!

Tampereen Rantatunneli palkittiin maailman parhaana suuren mittaluokan projektina. Muun muassa sidosryhmien kokemukset hankkeesta ja tunnelin merkitys liikenneturvallisuudelle hakevat vertaistaan.

Lue lisää

Arto Hyttinen vahvistaa A-Insinöörien akustiikkaosaamista

Arto Hyttinen (48) aloitti lokakuun alussa asiantuntijana A-Insinöörien akustiikkasuunnitteluyksikössä Espoossa. Rakentamisen ja suunnittelun monipuolinen konkari tuo mukanaan laajan tuotetietoisuuden sekä uutta näkemystä asiakkaiden haasteiden ratkaisemiseen. Hyttisen nimitys tukevoittaa A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun toimintoja pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n akustiikkasuunnitteluyksikkö on vastannut akustiikkasuunnittelusta Tampere-talon tilamuutos- ja laajennushankkeessa. Kuva: Marjo Lalli, A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Puutalon akustiikkaan löytyy ratkaisuja: Pasilan uuden kaupunginosakorttelin suunnittelussa kiinnitetään huomiota erityisesti meluntorjuntaan

Helsingin kaupungin käynnistämän Asuntoreformi Helsinki – asuminen 2020 -kilpailun yksi rakennuspaikoista sijaitsee vilkkaalla paikalla Pasilan kaupunginosan korttelissa 17130.  Kilpailun tavoitteena on ideoida tähän Pohjois-Pasilassa sijaitsevaan kortteliin puurakenteista asuinrakentamista. A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun yksikönjohtaja Mikko Kylliäinen on laatinut ohjeet kilpailua varten asunnon ulkopuolelta tulevan melun torjuntaan puutaloissa.

Lue lisää

Suomalainen insinööriosaaminen käy kaupaksi maailmalla: avain menestykseen piilee verkostojen voimassa

A-Insinöörit panostaa entistä vahvemmin vaativaa insinööriosaamista sisältäviin yhteistyöhankkeisiin, kuten esimerkiksi maanalaiseen rakentamiseen, infrastruktuuriin, kaupunkisuunnitteluun, energia-alan ratkaisuihin ja ydinjätteen loppusijoittamiseen. Hankekehityksestä vastaavaksi johtajaksi nimitetyn Timo Saanion mukaan avain menestykseen on yhteistyö: yksittäinen toimija ei onnistu suurissa kotimaisissa tai kansainvälisissä hankkeissa ilman hyvää verkostoa.

Lue lisää

Oulun Autokuljetuksen terminaali rakennettiin vain vuodessa ja alle budjetin – uudet tilat lisäävät tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä

Oulun Autokuljetuksen uudessa läpivirtausterminaalissa tavarat puretaan toiselta sivulta ja lastataan toiselta, mikä on sujuvoittanut ja tehostanut toimintaa. Työntekijöiden tyytyväisyys on noussut modernien ja toimivien tilojen myötä. A-Insinöörit vastasi hankkeen rakennuttamisesta ja projektijohtamisesta.

Lue lisää

Luminary, Best Commercial Project, Tekla Global BIM Awards 2018

Luminary nappasi voiton Tekla Global BIM 2018 -kilpailussa

A-Insinöörien poikkeuksellisen kattavasti mallintama Luminary on voittanut Best Commercial Project -sarjan kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards -tietomallinnuskilpailussa. Asuntoja, liiketiloja ja pysäköintitilaa sisältävä 21-kerroksinen tornitalo valmistuu Tampereen keskustaan vuonna 2019.

Lue lisää

Espoon uusi Matinkartanonsilta turvaa Mattlidenin ala-asteen oppilaiden koulumatkan

Matinkartanon uusi linjakas kevyen liikenteen silta on erityisen tärkeä Iirislahden alakouluikäisille, jotka kulkevat Mattlidenin kouluun. Sillan ansiosta koululaiset välttyvät vilkkaiden suojateiden ylittämisiltä. A-Insinöörit toimi siltahankkeessa projektin vetäjänä sekä silta-, katu- ja geosuunnittelijana.

Lue lisää

Timo Lahti suunnittelujohtajaksi A-Insinöörien asuntosuunnittelutiimiin Espooseen

DI Timo Lahti (31) on valittu suunnittelujohtajaksi A-Insinöörien asuntorakentamisen suunnitteluyksikköön Espooseen. Lahti vahvistaa monipuolisella osaamisellaan A-Insinöörien asuntosuunnittelun palveluja pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuusteknologia ja projektijohtamisen parhaat käytännöt kohtaavat

Leppävaaraan rakennettu visuaalisen projektinjohtamisen komentokeskus tuo virtuaalitodellisuuden päätöksentekoon

A-Insinöörit ja Collaprime ovat avanneet visuaalisen projektinjohtamisen komentokeskuksen Espoon Leppävaaraan. Komentokeskus mahdollistaa yhteistyön ja projektin johtamisen sekä päätöksenteon silloinkin, kun projektin jäsenet ovat eri paikoissa tai jopa eri maanosissa.

Lue lisää

Tunnelinporauksen teknologiaa käsiteltiin seminaarissa

Kansainvälinen tunnelinporausseminaari keräsi Vantaalle TBM-teknologian huippuosaajat

Pöyryn, A-Insinöörien ja Finest Bay Area Developmentin yhteistyössä järjestämässä tunnelinporausseminaarissa pureuduttiin TBM-teknologiaan ja sen mahdollisuuksiin Helsinki–Tallinna-tunnelihankkeessa.

Lue lisää

Kaupunginosa-allianssilla asuinalue kerralla valmiiksi

Liian moni lapsi kasvaa kaupungissa työmaan keskellä: Allianssimallista nopeutta kaupunginosarakentamiseen

A-Insinöörit on mukana kehittämässä pääkaupunkiseudulle Suomen ensimmäistä kaupunginosa-allianssia, jonka tarkoituksena on rakentaa yhteistoimintamallilla uusi kaupunginosa taloineen, infroineen ja palveluineen kerralla valmiiksi kolmessa vuodessa.

Lue lisää

WBDE 2018

Koe investointien johtamisen digitaalinen tulevaisuus WDBE 2018 -tapahtumassa!

A-Insinöörit ja Collaprime tuovat ainutlaatuisen virtuaaliympäristön Finlandia-taloon 11.–12. syyskuuta.  World Summit on Digital Built Environment 2018 –tapahtuma kokoaa kiinteistö- ja rakentamisalan kansainvälisen kehityksen kärjen Suomeen. Tapahtuma on läpileikkaus rakennetun ympäristön digitalisaatiosta.

Lue lisää

DI Ari-Matti Jänkälä A-Insinöörien Oulun rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

DI Ari-Matti Jänkälä A-Insinöörien Oulun rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli

A-Insinöörit Civil Oy vastaa jatkossa A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristörakentamisen asiantuntijapalveluista

A-Insinöörit Civil Oy tarjoaa yhdyskunta- ja ympäristörakentamisen asiantuntijapalveluita

Lue lisää

A-Insinöörien ydinjäteosaaminen tukemaan Kiinan talouskasvua

Suomalaiset ydinjäteammattilaiset yhteistyöhön tukemaan Kiinan kasvua

A-Insinöörit ja Fortum ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota suomalaista osaamista turvallisten vaihtoehtojen löytämiseksi Kiinan matala- ja keskiaktiivisten ydinjätteiden loppusijoittamisessa.

Lue lisää

Tallinnan tunneli, logo, heartofeurasia

Helsinki-Tallinna-tunneli – toteutus kovalla vauhdilla ja ilman julkista rahaa?

Kuuntele Tunnelin tekijät -podcastin ensimmäinen osa Suplasta! Tunnelia toteuttavan yrityskonsortion jäsenet valottavat ideaa ja ihmisiä tunnelihankkeen takana uudessa podcastissa.

Lue lisää

Stalatube Stalafit PRO

A-Insinöörit ja Stalatube kehittivät yhdessä Stalafit PRO -mitoitusohjelman ruostumattomalle teräkselle

Stalatube on julkaissut Stalafit PRO -mobiilisovelluksen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen rakenteiden mitoittamiseen. Sovelluksen ensimmäinen versio Stalafit lanseerattiin viime vuonna. Yhteistyössä A-Insinöörien ja ohjelmistotalo Avenlan kanssa kehitetty sovellus sopii Stalatuben RHS-putkista ja I-profiileista koostuvien pilari- ja palkkirakenteiden mitoitukseen. Uusi sovellus on edeltäjäänsä kattavampi toiminnallisuuksiltaan.

Lue lisää

Tekla BIM Awards 2018 -kilpailun voittajat ja kunniamaininnan saaneet

Tekla BIM Awards 2018 -kisan voitti Kainuun uusi sairaala, Luminarylle kunniamaininta

Suomen ja Baltian Tekla BIM Awards 2018 -kilpailun voittajaksi on valittu Kainuun uusi sairaala. A-Insinöörien poikkeuksellisen kattavasti mallintama Luminary-tornitalo sai mallinnuskilpailussa kunniamaininnan. Luminaryssa olimme mukana rakennesuunnittelun lisäksi pohjarakenteiden ja akustiikan suunnittelussa. Vastasimme myös voittajakohteen akustiikkasuunnittelusta.

Lue lisää

A-Insinöörit ja Collaprime yhteistyöhön virtuaalitekniikan hyödyntämisessä suunnittelun apuna

A-Insinöörit ja Collaprime solmivat strategisen yhteistyösopimuksen kollaboratiivisten projektinjohtopalveluiden kehittämiseksi

A-Insinöörit Oy ja Collaprime Oy ovat solmineet globaalin, strategisen yhteistyösopimuksen kollaboratiiviseen virtuaalitekniikkaan perustuvien työ- ja suunnitteluympäristöjen ja niihin liittyvien palveluiden kehittämisestä. Uusien menetelmien ja palveluiden avulla luodaan rakennettua ympäristöä, joka palvelee paremmin kaikkia sidosryhmiä ja kiinteistöjen omistajia. Yhteistyön tuloksena syntyvä teknologia ja palvelukokonaisuus on ainutlaatuinen konsepti myös kansainvälisesti.

Lue lisää

TAYS akustiikka

Mikko Kylliäinen RILin akustiikkatoimikunnan puheenjohtajaksi

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin akustiikkatoimikunta on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Mikko Kylliäisen. Hän on ollut toimikunnan jäsenenä ja sihteerinä jo yli kymmenen vuotta. Kylliäinen työskentelee akustiikkasuunnittelun yksikönjohtajana A-Insinööreissä.

Lue lisää

A-Insinöörit suunnitteli terveet rakenteet Kinnarin kouluun

Tuleva Kinnarin koulu nousee uusin A-Insinöörien rakentein

Vanha Järvenpäässä sijaitseva koulu sai purkutuomion sisäilmaongelmien vuoksi. A-Insinöörit konsultoi rakentamiseen valittua allianssiryhmittymää rakennesuunnittelun merkeissä. Uusi 9 000 m2 rakennus avaa ovensa evakossa oleville oppilaille elokuussa 2019.

Lue lisää

Tuleva Särkänniemen alue on urbaanin ihmisen viihtyisä ja vihreä järvikeidas

Tampereen Särkänniemen asemakaavamuutos on hyvässä vauhdissa. Fokuksessa ovat Onkiniemen ja Suomen Trikoon vanhan tehdasrakennuksen ympäristö sekä Mustalahden sataman alue. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Särkänniemen, Onkiniemen, Mustalahden ja Kortelahden alueen kehittäminen paremmin Tampereen keskustaan kytkeytyvänä, jalan ja pyörällä saavutettavana virkistyksen, matkailun, palvelujen ja asumisen sekoittuneena alueena.

Lue lisää

Tallinnan tunneli, logo, heartofeurasia

Tallinna-Helsinki -tunneli vauhdittaisi entisestään kahden kulttuuriltaan läheisen maan yhteistyötä

Tallinnan ja Helsingin välille rakennettava tunneli loisi Helsingin ja Tallinnan välille metropolin, joka helpottaisi työvoiman liikkuvuutta ja vauhdittaisi talouskasvua kahden kulttuuriltaan hyvin samankaltaisen maan välillä. Tunneli tehostaisi myös Euroopan ja Aasian välistä liikennettä. Tunnelihanke sai toukokuun alussa lisää vauhtia, kun asia oli esillä Suomen ja Viron hallitusten tapaamisessa

Lue lisää

Luminaryn tietomalli mukana Tekla BIM Awards 2018 -kilpailussa

Luminary kisaa vuoden 2018 parhaan tietomallin palkinnosta

Tampereen keskustan korkein asuintalo, tornitalo Luminary, on mukana Tekla BIM Awards 2018 -kilpailussa. Hybridirakennuksessa on 21 kerrosta, ja siihen rakentuu laadukkaiden asuntojen lisäksi liike- ja pysäköintitiloja. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen tornitalo on A-Insinöörien suunnitteluosaamisen tuoreimpia taidonnäytteitä. Vastasimme kohteen geo-, rakenne- ja elementtisuunnittelusta sekä rakennusakustiikan ja ympäristömelun torjunnan suunnittelusta.

Lue lisää

Koe A-Insinöörien maamerkit kesälomamatkalla Suomen suvessa!

Matkailija koluaa ja tutkii usein monet museot ja historialliset kohteet ulkomailla kulkiessaan lähes suurennuslasilla, mutta tärkeitä rakennuksia ja rakennettua ympäristöä kotimaassa pidetään ikäänkuin annettuna tekijänä. Arjen kiireessä niiden äärelle harvoin ehtii pysähtyä. Kokosimme Helsingissä ja Tampereella kesällä piipahtaville vinkit kohteista, jotka ovat A-Insinöörien käsialaa.

Lue lisää

AINS Group, VTT ja Rusatom Service yhteistyöhön

Turvallinen ydinjätteen loppusijoitus on maailmanlaajuinen haaste – AINS Group, VTT ja Rusatom Service yhteistyöhön

Ydinvoimalaitosten käytetyn polttoaineen ja muun ydinjätteen turvallinen loppusijoitus tulee ratkaistavaksi kaikissa maissa, joissa ydinvoimaa tuotetaan. Suomalainen osaaminen ydinjätteen loppusijoituksessa on maailman parasta. AINS Group, VTT ja Rusatom Service ovat solmineet yhteistyömuistion, jonka tavoitteena on edistää ydinvoimaosaamisen vientiä.

Lue lisää

Tule vieraaksemme Real Estate Expo -messuille 23.-24.5.!

Tervetuloa vieraaksemme Real Estate Expo -messuille!

Lue lisää

A-Insinöörien ydinjätehuolto tiivistää yhteistyötään Rusatomin kanssa

A-Insinöörien ydinjätehuolto , VTT ja Rusatom Service allekirjoittivat yhteistyömuistion (memorandum of understanding) kansainvälisessä ydinvoima-alan näyttelytapahtumassa Sotsissa Venäjällä 14.5. Yhteistyön tavoitteena on edistää yhtiöiden ydinvoimaosaamisen vientiä ulkomaille.

Lue lisää

Juhani Karhu Rakennuttajatoimistojen liitto RTL ry:n puheenjohtajaksi

Rakennuttajatoimistojen liitto RTL ry:n vuosikokous valitsi 3.5.2018 hallituksen puheenjohtajaksi alkavalle kaudelle A-Insinöörien rakennuttamisen toimialajohtaja Juhani Karhun.​

Lue lisää

Medisiina on terveydenhuollon monikäyttäjärakennus Turussa. Kuva: Schauman arkkitehdit oy.

Monikäyttäjätalo Medisiina D nivoo yhteen lääketieteen toimintoja Turussa

Monitoimitalo Medisiina D nivoo yhteen lääketieteen toimintoja Turussa

Lue lisää

Ratinan kauppakeskus Tampereella, rakennesuunnittelu ja rakennuttaminen. Kuva: Marjo Lalli

Kauppakeskus Ratina virkistää Tampereen kaupunkikuvaa

Juuri avattu Ratinan kauppakeskus on paitsi tuorein myös suurin kaupan ja viihtymisen keskus Tampereella. Lähes tuhat ihmistä työllistävä kauppakeskus virkistää Ratinan aluetta ja kaupungin eteläistä keskustaa. Ratina on myös toteuttajilleen ainutlaatuinen kohde: A-Insinööreille se on teräsrakennesuunnittelun taidonnäyte ja toistaiseksi isoin rakennuttamishanke, Spondalle yhtiön historian suurin kiinteistökehityshanke.

Lue lisää

Teknologiassa on tulevaisuus!

A-Insinöörien kädenjälki näkyy lukemattomissa rakennuksissa ympäri Suomea. Suunnittelijalle on tärkeää sekä työn merkityksellisyys että omaan työhön vaikuttaminen. Nuoret suunnittelijamme Elli Kinnunen, Hamilkar Bergroth ja Joonas Sihvo pohtivat näitä kysymyksiä tuoreilla videoilla.

Lue lisää

P-Hämppi kuvagalleria 2

Suunnittelupäällikkö Tarja Nakarille SNIL-stipendi jatko-opiskeluun

Suunnittelupäällikkö Tarja Nakarille SNIL-stipendi jatko-opiskeluun

Lue lisää

Pikkupalatsin pistepilvitiedot

Projektiarkkitehti Anssi Savisaari tuo hankkeisiin lisäarvoa pistepilvitiedon avulla

Uralla eteenpäin:

Lue lisää

Tuottavuusloikka tietomallintamisella

Tietomallinnuksella tuottavuusloikka

Tuottavuusloikka tietomallintamisen avulla

Lue lisää

A-Insinöörien TietoIsku -aamiaistilaisuus 6.3.2018 Espoossa

A-Insinöörien TietoIsku -aamiaistilaisuus tiistaina 6.3.2018 Espoon Leppävaarassa

Lue lisää

Ajankohtaista: Uusi opas maanalaiseen rakentamiseen

Uusi opas: Maanalainen rakentaminen kuntapäättäjille

Tiesitkö, että Suomesta löytyy maailman parasta maanalaisen rakentamisen osaamista ja että maan alle voi rakentaa melkein mitä vaan! Teimme uuden oppaan, jonka avulla tutustut maanalaiseen rakentamiseen. Näet, mitä kaikkea maanalainen rakentaminen voi tarkoittaa ja millaisia maanalaisen rakentamisen huippukohteita Suomesta löytyy. Opas sisältää helposti hahmotettavan visuaalisen kuvauksen siitä, miten maanalainen rakennushanke etenee visiosta hankesuunnitelmaksi.

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli

Peukkua allianssimallin uusille pelisäännöille

Suomesta on tullut Euroopan johtava allianssimallin puolestapuhuja. Mallin yleiset sopimusehdot ja malliasiakirjat ovat nyt täsmentymässä. Tilaajat tervehtivät ilolla mm. takuuajan pidentymistä 2 vuodesta 5 vuoteen. Australiasta Suomeen rantautuneessa mallissa ei ollut force majeure -sääntöä, mutta suomalaiseen malliin sitä ollaan ottamassa mukaan.

Lue lisää

Uusi Civil Engineering -toimialamme palveluksessanne

Civil Engineering -tiimi on käärinyt hihat ylös ja tarttunut toimeen vuoden alusta lukien. Uuden toimialamme tavoitteena on kasvaa tulevaisuuden kaupunki- ja infrasuunnittelun, sekä maanalaisen rakentamisen asiantuntijapalveluiden johtavaksi tekijäksi Suomessa. Samalla kokoamme yhteen alan huiput ja avaamme ovia A-Insinöörien kansainvälistymiselle.

Lue lisää

Ilmastonmuutos haastaa rakentamisen

Ilmastonmuutos haastaa rakentamisen

Kosteus- ja sisäilmaongelmat puhuttavat. Ilmastonmuutos pakottaa etsimään uusia ratkaisuja rakentamiseen. Miten rakennuksista tehdään sellaisia, että ne kestävät terveellisinä ja turvallisina ilmastonmuutoksen tuomat rasitukset?

Lue lisää

Torronsuo. Kuva: Marjo Lalli

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Kiitämme lämpimästi omaa henkilöstöämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta! Rakennetaan menestystä yhdessä uusin voimin vuonna 2018.

Lue lisää

A-Insinöörit käytti joululahjarahat kehitysvammaisten työllistämiseen

Hyvää joulua!

A-Insinöörit käytti joulutervehdyksiin varatut rahat työllistämiseen

Lue lisää

Joensuun Juva ja A-Insinöörit yhdistävät voimansa

Joensuun Juva Oy:n rakenneteknisen suunnittelun liiketoiminta siirtyy liiketoimintakaupalla osaksi A-Insinöörit -konsernin rakennesuunnittelun toimialaa 1.2.2018 lukien. Kaupan jälkeen A-Insinöörit toimivat 10 paikkakunnalla Suomessa noin 670 henkilön voimin.

Lue lisää

Yli 200 innovaatiota!

Allianssiosapuolina NA4 CHP -nimisessä hankkeessa toimivat A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n lisäksi Insinööritoimisto AX-LVI Oy, Turun Seudun Energiantuotanto Oy ja YIT Rakennus Oy. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen teollisuusrakentamisen allianssi.

Lue lisää

Työkalupakki kertoo korjausrakentamisen uudet tuulet

Mitä remontissa vaaditaan ääneneristykseltä? Entä miten saneerauksissa voi hyödyntää 3D-mittauksia?

Lue lisää

Onnea 100-vuotiaalle Suomelle! Tuemme Kansallisgallerian toimintaa.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi osallistumme Kansallisgallerian pääomakeräykseen. Lahjoituksen päälle tulevan valtion vastinrahan myötä Kansallisgallerian museot Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo sekä kokoelmahallintaosasto saavat eväitä entistä kattavampaan toimintaan.

Lue lisää

TTY ja A-Insinöörit solmivat kumppanuussopimuksen.

Tampereen teknillinen yliopisto ja A-Insinöörit solmivat kumppanuussopimuksen

TTY:n ja A-Insinöörien tuoreen kumppanuussopimuksen tavoitteena on vahvistaa jo pitkään jatkunutta yhteistyötä rakennustekniikan opetuksessa. Sopimuksen myötä yhteistyö laajenee myös jatko-opintoihin ja tutkimukseen.

Lue lisää

Menestystä Slushissa – Cityfier-sovelluksemme Smart City Bizhack India -kilpailun voittaja!

Smart City BizHack India oli ensimmäinen intialaisten sijoittajien ja kaupunkien Slushin yhteyteen järjestämä tapahtuma. Bizhackissa kilpailuun kutsuttuja yrityksiä haastettiin löytämään ratkaisuja, jotka sopivat Chhattisgarhin 20 miljoonan asukkaan osavaltion Smart City -suunnitelmiin.

Lue lisää

Mukana Helsinki-Tallinna -tunnelihankkeessa

A-Insinöörit on mukana yrityskonsortiossa, joka suunnittelee nopean merenalaisen junayhteyden rakentamista Helsingin ja Tallinnan välille. Toteutuessaan Helsinki-Tallinna -tunneli mahdollistaisi uuden kahden miljoonan asukkaan metropolialueen syntymisen.

Lue lisää

A-Insinöörit vastaa kaupungistumisen ja kansainvälistymisen haasteisiin uuden toimialan voimin

Vuoden 2018 alussa A-Insinöörit -konsernissa aloittaa uusi kaupunki- ja infrasuunnittelun toimiala: Civil Engineering, jonka pohja luodaan yhdistämällä nykyiset infra- sekä kallio- ja ympäristösuunnittelu -toimialat. Civil Engineering -toimialan johtajaksi on nimitetty TkT Vesa Järvinen.

Lue lisää

Pääkirjasto Metson peruskorjaus nykyaikaisti tiloja ja akustiikkaa

Tampereen kaupunginkirjasto juhlii tällä viikolla pääkirjasto Metson mittavan remontin valmistumista. Kahden vuoden urakassa kirjaston toiminnot ja tilat raikastuivat asiakaslähtöisemmiksi. Aikoinaan Metson rakenteet suunnitellut A-Insinöörit vastasi peruskorjauksessa rakenteiden ja akustiikan suunnittelusta.

Lue lisää

DI Petri Moksén A-Insinöörien Tampereen rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Uusi yksikönjohtaja Petri Moksén vahvistaa rakennuttamisen Tampereen yksikköä kansainvälisyydellään

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli toteutettiin allianssimallilla

Tampereen Rantatunneli voitti Vuoden Projekti -kilpailun

Allianssimallilla toteutettu Tampereen Rantatunneli on valittu Vuoden 2017 projektiksi. Projektiyhdistys ry:n tekemässä valinnassa painottuivat allianssimallin avulla saadut hyödyt: Rantatunneli valmistui etuajassa, alitti budjetin ja ylitti laatutavoitteet. A-Insinöörit vastasi allianssihankkeen toteuttamisesta yhdessä Lemminkäisen ja nykyään osana A-Insinöörit-konsernia olevan Saanio & Riekkola Oy:n kanssa.

Lue lisää

Tilaaja, kenelle luotat miljoonasi?

Omaksukaamme virheenhallintakulttuuri yhdessä

Rakentamisen virheet ja laatu puhuttavat. Miten luodaan uusi kulttuuri, jolla minimoidaan rakentamisen virheet? Jokainen tietää, että virheiden korjaaminen maksaa.

Lue lisää

Kuva: Helen

Kalliorakentamisessa taistellaan ilmastonmuutosta vastaan

Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus maanalaisten tilojen suunnittelussa. Olemme suunnitelleet useita energiahankkeita, joista viimeisin eli Katri Valan kallioon sijoitettu lämpöpumppulaitos on nyt palkittu.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus tuo huikeita mahdollisuuksia suunnittelunohjaukseen

Virtuaalinen todellisuus (VR) parantaa merkittävästi  tilaajan ja tulevan käyttäjän valmiuksia ymmärtää suunnitteluratkaisujen vaikutusta kokonaisuuteen.

Lue lisää

Pronssia Vuoden Julkisivuremontti -kisassa!

As Oy Kaupinpirtin julkisivuremontissa A-Insinöörien monialainen osaamiskirjo pääsi oikeuksiinsa mitä parhaiten.

Lue lisää

A-Insinöörit kaavan laatijana Särkänniemen asemakaavamuutoksessa

Tampereen Särkänniemen asemakaavoitusmuutos on käynnistynyt. Asemakaavan laatijana toimii A-Insinöörien maankäytön suunnittelu, projektipäällikkönä arkkitehti Hanna Aitoaho. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 12.10.2017 saakka Tampereen Palvelupiste Frenckellissä.

Lue lisää

DI Anu Kuoppamäki A-Insinöörien Espoon rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Anu Kuoppamäki vastaa 1.9.2017 alkaen Espoon rakennuttamisen yksikön johtamisesta ja toiminnan kehittämisestä.

Lue lisää

Ansiokkaasta opinnäytetyöstä palkinto Ville Kovalaiselle

Ville Kovalaiselle luovutettiin Akustiikkapäivillä 24.8.2017 professori Matti Karjalaisen rahaston tunnutuspalkinto ansiokkaasta opinnäytteestä. Hän kehitti diplomityössään menetelmän parvekelasitusten ääneneristävyyden suunnitteluun melualueilla. Diplomityön pohjalta on julkaistu ympäristöministeriön suunnitteluohje ”Lasitettujen parvekkeiden ääneneristävyys liikennemelualueilla”. Ville Kovalainen työskentelee akustiikkasuunnittelijana A-Insinöörien akustiikkasuunnitteluyksikössä, joka toteutti diplomityöhön liittyvät mittaukset ja osallistui hankkeen johtoryhmätyöskentelyyn. Hankkeen rahoittajina olivat Liikennevirasto ja ympäristöministeriö.

Lue lisää

A-Insinöörit jatkaa toimintakyvyltään rajoitteisten henkilöiden työllistämistä

A-Insinöörit ovat työllistäneet tänä kesänä kaksi toimintakyvyltään rajoitteista henkilöä. Kunnioittaakseen yrityksen perustajan Kalevi Ahosen perintöä, A-Insinöörit jatkaa toimintaa myös tulevina kesinä. Työllistäminen toteutetaan vuosittain 3-4 kuukauden jaksoina sekä Leppävaaran että Tampereen toimipisteissä.

Lue lisää

Taitavat akustiset ratkaisut tukevat oppimista

Avotoimistojen ja koululuokkien häiritsevät ääniolosuhteet vaikuttavat keskittymiseen, oppimiseen ja palautumiseen työ- tai koulupäivästä. Miten häiritsevää melua voidaan rajoittaa? Mitä haasteita avoimet oppimisympäristöt aiheuttavat suunnittelulle?

Lue lisää

Suunnittelupäällikkö Ville Laineelle kunniamaininta EFCA:n Young Professionals- kilpailussa

SKOL:in Vuoden nuoreksi konsultiksi valitsema Ville Laine on jälleen osoittanut taitonsa EFCA:n järjestämässä Young Professionals- kilpailussa, jossa hänelle myönnettiin kunniamaininta tunnustuksena erinomaisesta suorituksesta.

Lue lisää

Uusi kaupunginosa kolmessa vuodessa!

Tervetuloa kuulemaan, miten se on mahdollista! Olemme mukana Tulevaisuuden kaupunki 2017 -tapahtumassa Helsingissä. Toimialajohtaja Juhani Karhulla on puheenvuoro ke 30.8. klo 13.35. Sen lisäksi asiantuntijamme päivystävät tapahtuman ajan ständillä.

Lue lisää

A-Insinöörit edistää yhdenvertaisuutta sosiaalineuvos, DI Kalevi Ahosen perintöä jatkamalla

Kunnioitetaan Kalevi Ahosen perintöä

Lue lisää

A-Insinöörit, JSC TENEX ja VTT yhteistyöhön ydinjätteen loppusijoitushankkeissa

ATOMEXPO 2017 -foorumin yhteydessä JSC TENEX:in pääjohtaja Lyudmila Zalimskaya, A-Insinöörit Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sekä VTT:n asiakas- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Mika Toikka allekirjoittavat aiesopimuksen kansainvälisestä yhteistyöstä.

Lue lisää

Kunniamaininta Karavaanikuja 2-4 -kohteellemme Tekla BIM Awards Suomi ja Baltia -kilpailussa

Karavaanikuja 2-4 -rakennesuunnitteluhankkeemme sai kunniamaininnan Tekla BIM Awards Suomi ja Baltia -kilpailussa.

Lue lisää

A-Insinöörit mukana Lakean Sydänpuu-konseptissa

A-Insinöörit on mukana uudessa Sydänpuu-konseptissa, jonka ovat kehitelleet Lakea yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kyseessä on tilaelementeistä toteutettava kerrostalokonsepti, jonka tarkoitus on parantaa puukerrostalorakentamisen kustannustehokkuutta. Konseptissa yhdistetään uudella tavalla puuta ja betonia puukerrostalorakentamisessa.

Lue lisää

KYS:n Uusi Sydän -uudistushankkeen suunnittelu SYKE-ryhmälle

Kuopion yliopistollisen sairaalan Uusi Sydän -uudistushanke toteutetaan allianssina. SYKE-ryhmässä A-Insinöörit Suunnittelu Oy vastaa rakennesuunnittelusta ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy suunnitteluryhmän johdosta. Granlund Kuopio Oy toimii taloteknisenä suunnittelijana. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaavat Arkkitehdit Kontukoski Oy, Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy sekä Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky.

Lue lisää

A-Insinöörit isolla tiimillä mukana Ratinan kauppakeskuksen suunnittelussa

Ratina-hanke on edennyt mallikkaasti.

Lue lisää

Laserkeilaus korjausrakentamisen työkaluna – kovat osaajat koolla ProDigiOUs-seminaarissa

Laserkeilaus korjausrakentamisen työkaluna – kovat osaajat koolla ProDigiOUs-seminaarissa

Lue lisää

A-Insinöörien hallitukseen uusia jäseniä

Timo Kohtamäki ja Mikko Tarri ovat aloittaneet yhtiömme hallituksessa uusina jäseninä.

Lue lisää

Tutkimuksesta ratkaisuja avointen oppimisympäristöjen akustiikkaan

Akustiikan suureista tunnetuin ja yli sata vuotta käytetty jälkikaiunta-aika ei ole riittävä kriteeri avointen oppimisympäristöjen suunnittelulle. Avoimet oppimisympäristöt ovat akustisesti varsin lähellä avotoimistoja, joissa tärkeä suunnittelutavoite on puheen leviämisen rajoittaminen. Uusien opetussuunnitelmien myötä sekä opetus ja oppiminen että koulujen tilat ovat muuttumassa uudenlaisiksi. TkL Mikko Kylliäinen esitteli vuonna 2016 toteutetun tutkimuksen tuloksia Opetushallituksen järjestämillä Oppimaisema-festivaaleilla Helsingissä 3.5.2017.

Lue lisää

Näkemys A-Insseistä taiteilijan silmin

Koko Tampereella työskentelevä henkilöstö saa lahjaksi Anssilan avajaisten kunniaksi Tampere-aiheiset värityskirjat. A-Insinöörien tarina eilen, tänään ja huomenna on osa Tammerkosken nuorkauppakamarin tuottamaa esikoululaisille suunnattua värityskirjaa.

Lue lisää

Tietunnelin rakenteelliset palosuojausmenetelmät tarkempaan syyniin

Suunnittelijamme Mika Lemmetyinen esitteli kiitettävän arvosanan saaneen diplomityönsä tietunnelin rakenteellisista palosuojausmenetelmistä. Työnantajana onnittelemme lämpimästi Mikaa!

Lue lisää

Suunnittelupäällikkö Ville Laine sai Vuoden Nuori Konsultti -tunnustuksen

Työnantajalta lämpimät onnittelut Villelle!

Lue lisää

Virtaviivaistimme kallio- ja ympäristö-
suunnittelupalveluitamme

Ydinjätehuollon palvelut ovat nyt saatavilla yhden luukun periaatteella. Kallio- ja ympäristösuunnittelun kaikki toimeksiannot tehdään A-Insinöörien tytäryhtiön Saanio & Riekkola Oy:n nimissä ja vastuulla. Taustalla on fuusio: B+Tech Oy yhdistettiin emoyhtiöönsä Saanio & Riekkola Oy:hyn 31.3.2017.

Lue lisää

Tampereen entinen Anttila on nyt Anssila

Tampereella työskentelevät rakennesuunnittelun ammattilaisemme muuttavat pe 7.4. 2017 toimistoksi muutettuihin, upeisiin tiloihin. Uusi osoite on: Puutarhakatu 10, 33210 Tampere.

Lue lisää

Prodeco Oy osaksi A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:tä

Prodeco Oy:n koko osakekanta on myyty A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:lle. Yritysten rakennuttamisen asiantuntijuus ja kasvustrategia ovat kaupan yhteisiä nimittäjiä. A-Insinöörien maantieteellinen läsnäolo vahvistuu ja laajenee Pohjois-Suomen suuntaan. Prodeco on toiminut Oulun lisäksi Pohjanmaalla ja Rovaniemellä. A-Insinöörit -konsernin henkilöstö kasvaa 30:llä asiantuntijalla. Samalla Prodeco saa leveämmät hartiat osana isoa konsernia.

Lue lisää

Vuoden Silta 2017 -tunnustuspalkinto Isoisänsillalle vakuuttavan tietomallinnuksen ansiosta

Onnittelumme sillan suunnittelijoille, urakoitsijalle sekä itsellemme! Helsingin kaupungin tilaama, Suomen pitkäjänteisin kevyen liikenteen silta on Suomen Rakennusinsinöörien Liiton (RIL) valitsema Vuoden Silta.

Lue lisää

Länsimetro Oy ja A-Insinöörit tekivät sovintosopimuksen

Länsimetro Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy ovat sopineet kiistan länsimetron suunnittelun kustannuksista. A-Insinöörit on perunut kanteensa ja osapuolet ovat allekirjoittaneet sovintosopimuksen. A-Insinöörit Suunnittelu Oy on toiminut länsimetron ykkösvaiheen rakennesuunnittelijana. Sopimuksen taustalla on molempien osapuolien halu päästä sovintoon ja jatkaa yhteistyötä ilman pitkäaikaisia ja kalliita oikeudenkäyntejä.

Lue lisää

Yhdessä ja paremmin: A-Insinöörien konserniin kuuluva Saanio & Riekkola Oy jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista

Kallio- ja ympäristösuunnitteluun erikoistunut Saanio & Riekkola on jo 9. kerran yksi Suomen parhaista työpaikoista. Menestyksestä kertoo Great Place to Work -instituutin tutkimus, jossa Saanio & Riekkola palkittiin eilen 9.2.2017 keskisuurten organisaatioiden sarjassa. Tutkimuksessa selvitetään vuosittain työntekijöiden kokemuksia työpaikastaan, yrityksen johtamistapoja sekä luottamuksen merkitystä organisaatiokulttuurissa. Great Place to Workin tutkimukseen osallistui 151 suomalaista organisaatiota, jotka työllistivät noin 48 500 työntekijää.

Lue lisää

Ainutlaatuinen rakennuttamisen asiantuntijakumppani pääkaupunkiseudun rakennushankkeisiisi

Anssi Ticklén on nimitetty 1.1.2017 alkaen rakennuttamisjohtajaksi vastuualueenaan kauppa- toimisto-, hotelli-, asunto- ja palvelutalorakennushankkeiden johtaminen ja rakennuttaminen sekä nimetyt asiakkuudet ja heidän uudis- ja peruskorjaushankkeiden johtaminen.

Lue lisää

A-Insinöörit mukana kehittämässä Helsingin hotellitarjontaa, Lapland Hotels keskelle Helsinkiä

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy on vahvasti mukana kehittämässä Helsinkiä matkailun ykköskaupunkina ja toteuttamassa uutta hotellia Bulevardi 28.

Lue lisää

Mediayhteystiedot

Silja Sarkamo, viestintäjohtaja
Silja Sarkamo

viestintäjohtaja

+358 50 379 4767