Mediayhteystiedot

Marjaana Kothari

viestintäpäällikkö

045 857 3138

A-Insinöörien TietoIsku -aamiaistilaisuus 6.3.2018 Espoossa

A-Insinöörien TietoIsku -aamiaistilaisuus tiistaina 6.3.2018 Espoon Leppävaarassa

Lue lisää

Ajankohtaista: Uusi opas maanalaiseen rakentamiseen

Uusi opas: Maanalainen rakentaminen kuntapäättäjille

Tiesitkö, että Suomesta löytyy maailman parasta maanalaisen rakentamisen osaamista ja että maan alle voi rakentaa melkein mitä vaan! Teimme uuden oppaan, jonka avulla tutustut maanalaiseen rakentamiseen. Näet, mitä kaikkea maanalainen rakentaminen voi tarkoittaa ja millaisia maanalaisen rakentamisen huippukohteita Suomesta löytyy. Opas sisältää helposti hahmotettavan visuaalisen kuvauksen siitä, miten maanalainen rakennushanke etenee visiosta hankesuunnitelmaksi.

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli

Peukkua allianssimallin uusille pelisäännöille

Suomesta on tullut Euroopan johtava allianssimallin puolestapuhuja. Mallin yleiset sopimusehdot ja malliasiakirjat ovat nyt täsmentymässä. Tilaajat tervehtivät ilolla mm. takuuajan pidentymistä 2 vuodesta 5 vuoteen. Australiasta Suomeen rantautuneessa mallissa ei ollut force majeure -sääntöä, mutta suomalaiseen malliin sitä ollaan ottamassa mukaan.

Lue lisää

Uusi Civil Engineering -toimialamme palveluksessanne

Civil Engineering -tiimi on käärinyt hihat ylös ja tarttunut toimeen vuoden alusta lukien. Uuden toimialamme tavoitteena on kasvaa tulevaisuuden kaupunki- ja infrasuunnittelun, sekä maanalaisen rakentamisen asiantuntijapalveluiden johtavaksi tekijäksi Suomessa. Samalla kokoamme yhteen alan huiput ja avaamme ovia A-Insinöörien kansainvälistymiselle.

Lue lisää

Ilmastonmuutos haastaa rakentamisen

Ilmastonmuutos haastaa rakentamisen

Kosteus- ja sisäilmaongelmat puhuttavat. Ilmastonmuutos pakottaa etsimään uusia ratkaisuja rakentamiseen. Miten rakennuksista tehdään sellaisia, että ne kestävät terveellisinä ja turvallisina ilmastonmuutoksen tuomat rasitukset?

Lue lisää

Torronsuo. Kuva: Marjo Lalli

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Kiitämme lämpimästi omaa henkilöstöämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta! Rakennetaan menestystä yhdessä uusin voimin vuonna 2018.

Lue lisää

A-Insinöörit käytti joululahjarahat kehitysvammaisten työllistämiseen

Hyvää joulua!

A-Insinöörit käytti joulutervehdyksiin varatut rahat työllistämiseen

Lue lisää

Joensuun Juva ja A-Insinöörit yhdistävät voimansa

Joensuun Juva Oy:n rakenneteknisen suunnittelun liiketoiminta siirtyy liiketoimintakaupalla osaksi A-Insinöörit -konsernin rakennesuunnittelun toimialaa 1.2.2018 lukien. Kaupan jälkeen A-Insinöörit toimivat 10 paikkakunnalla Suomessa noin 670 henkilön voimin.

Lue lisää

Yli 200 innovaatiota!

Allianssiosapuolina NA4 CHP -nimisessä hankkeessa toimivat A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n lisäksi Insinööritoimisto AX-LVI Oy, Turun Seudun Energiantuotanto Oy ja YIT Rakennus Oy. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen teollisuusrakentamisen allianssi.

Lue lisää

Työkalupakki kertoo korjausrakentamisen uudet tuulet

Mitä remontissa vaaditaan ääneneristykseltä? Entä miten saneerauksissa voi hyödyntää 3D-mittauksia?

Lue lisää

Onnea 100-vuotiaalle Suomelle! Tuemme Kansallisgallerian toimintaa.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi osallistumme Kansallisgallerian pääomakeräykseen. Lahjoituksen päälle tulevan valtion vastinrahan myötä Kansallisgallerian museot Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo sekä kokoelmahallintaosasto saavat eväitä entistä kattavampaan toimintaan.

Lue lisää

TTY ja A-Insinöörit solmivat kumppanuussopimuksen.

Tampereen teknillinen yliopisto ja A-Insinöörit solmivat kumppanuussopimuksen

TTY:n ja A-Insinöörien tuoreen kumppanuussopimuksen tavoitteena on vahvistaa jo pitkään jatkunutta yhteistyötä rakennustekniikan opetuksessa. Sopimuksen myötä yhteistyö laajenee myös jatko-opintoihin ja tutkimukseen.

Lue lisää

Menestystä Slushissa – Cityfier-sovelluksemme Smart City Bizhack India -kilpailun voittaja!

Smart City BizHack India oli ensimmäinen intialaisten sijoittajien ja kaupunkien Slushin yhteyteen järjestämä tapahtuma. Bizhackissa kilpailuun kutsuttuja yrityksiä haastettiin löytämään ratkaisuja, jotka sopivat Chhattisgarhin 20 miljoonan asukkaan osavaltion Smart City -suunnitelmiin.

Lue lisää

Mukana Helsinki-Tallinna -tunnelihankkeessa

A-Insinöörit on mukana yrityskonsortiossa, joka suunnittelee nopean merenalaisen junayhteyden rakentamista Helsingin ja Tallinnan välille. Toteutuessaan Helsinki-Tallinna -tunneli mahdollistaisi uuden kahden miljoonan asukkaan metropolialueen syntymisen.

Lue lisää

A-Insinöörit vastaa kaupungistumisen ja kansainvälistymisen haasteisiin uuden toimialan voimin

Vuoden 2018 alussa A-Insinöörit -konsernissa aloittaa uusi kaupunki- ja infrasuunnittelun toimiala: Civil Engineering, jonka pohja luodaan yhdistämällä nykyiset infra- sekä kallio- ja ympäristösuunnittelu -toimialat. Civil Engineering -toimialan johtajaksi on nimitetty TkT Vesa Järvinen.

Lue lisää

Pääkirjasto Metson peruskorjaus nykyaikaisti tiloja ja akustiikkaa

Tampereen kaupunginkirjasto juhlii tällä viikolla pääkirjasto Metson mittavan remontin valmistumista. Kahden vuoden urakassa kirjaston toiminnot ja tilat raikastuivat asiakaslähtöisemmiksi. Aikoinaan Metson rakenteet suunnitellut A-Insinöörit vastasi peruskorjauksessa rakenteiden ja akustiikan suunnittelusta.

Lue lisää

DI Petri Moksén A-Insinöörien Tampereen rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Uusi yksikönjohtaja Petri Moksén vahvistaa rakennuttamisen Tampereen yksikköä kansainvälisyydellään

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli toteutettiin allianssimallilla

Tampereen Rantatunneli voitti Vuoden Projekti -kilpailun

Allianssimallilla toteutettu Tampereen Rantatunneli on valittu Vuoden 2017 projektiksi. Projektiyhdistys ry:n tekemässä valinnassa painottuivat allianssimallin avulla saadut hyödyt: Rantatunneli valmistui etuajassa, alitti budjetin ja ylitti laatutavoitteet. A-Insinöörit vastasi allianssihankkeen toteuttamisesta yhdessä Lemminkäisen ja nykyään osana A-Insinöörit-konsernia olevan Saanio & Riekkola Oy:n kanssa.

Lue lisää

Tilaaja, kenelle luotat miljoonasi?

Omaksukaamme virheenhallintakulttuuri yhdessä

Rakentamisen virheet ja laatu puhuttavat. Miten luodaan uusi kulttuuri, jolla minimoidaan rakentamisen virheet? Jokainen tietää, että virheiden korjaaminen maksaa.

Lue lisää

Kuva: Helen

Kalliorakentamisessa taistellaan ilmastonmuutosta vastaan

Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus maanalaisten tilojen suunnittelussa. Olemme suunnitelleet useita energiahankkeita, joista viimeisin eli Katri Valan kallioon sijoitettu lämpöpumppulaitos on nyt palkittu.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus tuo huikeita mahdollisuuksia suunnittelunohjaukseen

Virtuaalinen todellisuus (VR) parantaa merkittävästi  tilaajan ja tulevan käyttäjän valmiuksia ymmärtää suunnitteluratkaisujen vaikutusta kokonaisuuteen.

Lue lisää

Pronssia Vuoden Julkisivuremontti -kisassa!

As Oy Kaupinpirtin julkisivuremontissa A-Insinöörien monialainen osaamiskirjo pääsi oikeuksiinsa mitä parhaiten.

Lue lisää

A-Insinöörit kaavan laatijana Särkänniemen asemakaavamuutoksessa

Tampereen Särkänniemen asemakaavoitusmuutos on käynnistynyt. Asemakaavan laatijana toimii A-Insinöörien maankäytön suunnittelu, projektipäällikkönä arkkitehti Hanna Aitoaho. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 12.10.2017 saakka Tampereen Palvelupiste Frenckellissä.

Lue lisää

DI Anu Kuoppamäki A-Insinöörien Espoon rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Anu Kuoppamäki vastaa 1.9.2017 alkaen Espoon rakennuttamisen yksikön johtamisesta ja toiminnan kehittämisestä.

Lue lisää

Ansiokkaasta opinnäytetyöstä palkinto Ville Kovalaiselle

Ville Kovalaiselle luovutettiin Akustiikkapäivillä 24.8.2017 professori Matti Karjalaisen rahaston tunnutuspalkinto ansiokkaasta opinnäytteestä. Hän kehitti diplomityössään menetelmän parvekelasitusten ääneneristävyyden suunnitteluun melualueilla. Diplomityön pohjalta on julkaistu ympäristöministeriön suunnitteluohje ”Lasitettujen parvekkeiden ääneneristävyys liikennemelualueilla”. Ville Kovalainen työskentelee akustiikkasuunnittelijana A-Insinöörien akustiikkasuunnitteluyksikössä, joka toteutti diplomityöhön liittyvät mittaukset ja osallistui hankkeen johtoryhmätyöskentelyyn. Hankkeen rahoittajina olivat Liikennevirasto ja ympäristöministeriö.

Lue lisää

A-Insinöörit jatkaa toimintakyvyltään rajoitteisten henkilöiden työllistämistä

A-Insinöörit ovat työllistäneet tänä kesänä kaksi toimintakyvyltään rajoitteista henkilöä. Kunnioittaakseen yrityksen perustajan Kalevi Ahosen perintöä, A-Insinöörit jatkaa toimintaa myös tulevina kesinä. Työllistäminen toteutetaan vuosittain 3-4 kuukauden jaksoina sekä Leppävaaran että Tampereen toimipisteissä.

Lue lisää

Taitavat akustiset ratkaisut tukevat oppimista

Avotoimistojen ja koululuokkien häiritsevät ääniolosuhteet vaikuttavat keskittymiseen, oppimiseen ja palautumiseen työ- tai koulupäivästä. Miten häiritsevää melua voidaan rajoittaa? Mitä haasteita avoimet oppimisympäristöt aiheuttavat suunnittelulle?

Lue lisää

Suunnittelupäällikkö Ville Laineelle kunniamaininta EFCA:n Young Professionals- kilpailussa

SKOL:in Vuoden nuoreksi konsultiksi valitsema Ville Laine on jälleen osoittanut taitonsa EFCA:n järjestämässä Young Professionals- kilpailussa, jossa hänelle myönnettiin kunniamaininta tunnustuksena erinomaisesta suorituksesta.

Lue lisää

Uusi kaupunginosa kolmessa vuodessa!

Tervetuloa kuulemaan, miten se on mahdollista! Olemme mukana Tulevaisuuden kaupunki 2017 -tapahtumassa Helsingissä. Toimialajohtaja Juhani Karhulla on puheenvuoro ke 30.8. klo 13.35. Sen lisäksi asiantuntijamme päivystävät tapahtuman ajan ständillä.

Lue lisää

A-Insinöörit edistää yhdenvertaisuutta sosiaalineuvos, DI Kalevi Ahosen perintöä jatkamalla

Kunnioitetaan Kalevi Ahosen perintöä

Lue lisää

A-Insinöörit, JSC TENEX ja VTT yhteistyöhön ydinjätteen loppusijoitushankkeissa

ATOMEXPO 2017 -foorumin yhteydessä JSC TENEX:in pääjohtaja Lyudmila Zalimskaya, A-Insinöörit Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sekä VTT:n asiakas- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Mika Toikka allekirjoittavat aiesopimuksen kansainvälisestä yhteistyöstä.

Lue lisää

Kunniamaininta Karavaanikuja 2-4 -kohteellemme Tekla BIM Awards Suomi ja Baltia -kilpailussa

Karavaanikuja 2-4 -rakennesuunnitteluhankkeemme sai kunniamaininnan Tekla BIM Awards Suomi ja Baltia -kilpailussa.

Lue lisää

A-Insinöörit mukana Lakean Sydänpuu-konseptissa

A-Insinöörit on mukana uudessa Sydänpuu-konseptissa, jonka ovat kehitelleet Lakea yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kyseessä on tilaelementeistä toteutettava kerrostalokonsepti, jonka tarkoitus on parantaa puukerrostalorakentamisen kustannustehokkuutta. Konseptissa yhdistetään uudella tavalla puuta ja betonia puukerrostalorakentamisessa.

Lue lisää

KYS:n Uusi Sydän -uudistushankkeen suunnittelu SYKE-ryhmälle

Kuopion yliopistollisen sairaalan Uusi Sydän -uudistushanke toteutetaan allianssina. SYKE-ryhmässä A-Insinöörit Suunnittelu Oy vastaa rakennesuunnittelusta ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy suunnitteluryhmän johdosta. Granlund Kuopio Oy toimii taloteknisenä suunnittelijana. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaavat Arkkitehdit Kontukoski Oy, Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy sekä Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky.

Lue lisää

A-Insinöörit isolla tiimillä mukana Ratinan kauppakeskuksen suunnittelussa

Ratina-hanke on edennyt mallikkaasti.

Lue lisää

Laserkeilaus korjausrakentamisen työkaluna – kovat osaajat koolla ProDigiOUs-seminaarissa

Laserkeilaus korjausrakentamisen työkaluna – kovat osaajat koolla ProDigiOUs-seminaarissa

Lue lisää

A-Insinöörien hallitukseen uusia jäseniä

Timo Kohtamäki ja Mikko Tarri ovat aloittaneet yhtiömme hallituksessa uusina jäseninä.

Lue lisää

Tutkimuksesta ratkaisuja avointen oppimisympäristöjen akustiikkaan

Akustiikan suureista tunnetuin ja yli sata vuotta käytetty jälkikaiunta-aika ei ole riittävä kriteeri avointen oppimisympäristöjen suunnittelulle. Avoimet oppimisympäristöt ovat akustisesti varsin lähellä avotoimistoja, joissa tärkeä suunnittelutavoite on puheen leviämisen rajoittaminen. Uusien opetussuunnitelmien myötä sekä opetus ja oppiminen että koulujen tilat ovat muuttumassa uudenlaisiksi. TkL Mikko Kylliäinen esitteli vuonna 2016 toteutetun tutkimuksen tuloksia Opetushallituksen järjestämillä Oppimaisema-festivaaleilla Helsingissä 3.5.2017.

Lue lisää

Näkemys A-Insseistä taiteilijan silmin

Koko Tampereella työskentelevä henkilöstö saa lahjaksi Anssilan avajaisten kunniaksi Tampere-aiheiset värityskirjat. A-Insinöörien tarina eilen, tänään ja huomenna on osa Tammerkosken nuorkauppakamarin tuottamaa esikoululaisille suunnattua värityskirjaa.

Lue lisää

Tietunnelin rakenteelliset palosuojausmenetelmät tarkempaan syyniin

Suunnittelijamme Mika Lemmetyinen esitteli kiitettävän arvosanan saaneen diplomityönsä tietunnelin rakenteellisista palosuojausmenetelmistä. Työnantajana onnittelemme lämpimästi Mikaa!

Lue lisää

Suunnittelupäällikkö Ville Laine sai Vuoden Nuori Konsultti -tunnustuksen

Työnantajalta lämpimät onnittelut Villelle!

Lue lisää

Virtaviivaistimme kallio- ja ympäristö-
suunnittelupalveluitamme

Ydinjätehuollon palvelut ovat nyt saatavilla yhden luukun periaatteella. Kallio- ja ympäristösuunnittelun kaikki toimeksiannot tehdään A-Insinöörien tytäryhtiön Saanio & Riekkola Oy:n nimissä ja vastuulla. Taustalla on fuusio: B+Tech Oy yhdistettiin emoyhtiöönsä Saanio & Riekkola Oy:hyn 31.3.2017.

Lue lisää

Tampereen entinen Anttila on nyt Anssila

Tampereella työskentelevät rakennesuunnittelun ammattilaisemme muuttavat pe 7.4. 2017 toimistoksi muutettuihin, upeisiin tiloihin. Uusi osoite on: Puutarhakatu 10, 33210 Tampere.

Lue lisää

Prodeco Oy osaksi A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:tä

Prodeco Oy:n koko osakekanta on myyty A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:lle. Yritysten rakennuttamisen asiantuntijuus ja kasvustrategia ovat kaupan yhteisiä nimittäjiä. A-Insinöörien maantieteellinen läsnäolo vahvistuu ja laajenee Pohjois-Suomen suuntaan. Prodeco on toiminut Oulun lisäksi Pohjanmaalla ja Rovaniemellä. A-Insinöörit -konsernin henkilöstö kasvaa 30:llä asiantuntijalla. Samalla Prodeco saa leveämmät hartiat osana isoa konsernia.

Lue lisää

Vuoden Silta 2017 -tunnustuspalkinto Isoisänsillalle vakuuttavan tietomallinnuksen ansiosta

Onnittelumme sillan suunnittelijoille, urakoitsijalle sekä itsellemme! Helsingin kaupungin tilaama, Suomen pitkäjänteisin kevyen liikenteen silta on Suomen Rakennusinsinöörien Liiton (RIL) valitsema Vuoden Silta.

Lue lisää

Länsimetro Oy ja A-Insinöörit tekivät sovintosopimuksen

Länsimetro Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy ovat sopineet kiistan länsimetron suunnittelun kustannuksista. A-Insinöörit on perunut kanteensa ja osapuolet ovat allekirjoittaneet sovintosopimuksen. A-Insinöörit Suunnittelu Oy on toiminut länsimetron ykkösvaiheen rakennesuunnittelijana. Sopimuksen taustalla on molempien osapuolien halu päästä sovintoon ja jatkaa yhteistyötä ilman pitkäaikaisia ja kalliita oikeudenkäyntejä.

Lue lisää

Yhdessä ja paremmin: A-Insinöörien konserniin kuuluva Saanio & Riekkola Oy jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista

Kallio- ja ympäristösuunnitteluun erikoistunut Saanio & Riekkola on jo 9. kerran yksi Suomen parhaista työpaikoista. Menestyksestä kertoo Great Place to Work -instituutin tutkimus, jossa Saanio & Riekkola palkittiin eilen 9.2.2017 keskisuurten organisaatioiden sarjassa. Tutkimuksessa selvitetään vuosittain työntekijöiden kokemuksia työpaikastaan, yrityksen johtamistapoja sekä luottamuksen merkitystä organisaatiokulttuurissa. Great Place to Workin tutkimukseen osallistui 151 suomalaista organisaatiota, jotka työllistivät noin 48 500 työntekijää.

Lue lisää

Ainutlaatuinen rakennuttamisen asiantuntijakumppani pääkaupunkiseudun rakennushankkeisiisi

Anssi Ticklén on nimitetty 1.1.2017 alkaen rakennuttamisjohtajaksi vastuualueenaan kauppa- toimisto-, hotelli-, asunto- ja palvelutalorakennushankkeiden johtaminen ja rakennuttaminen sekä nimetyt asiakkuudet ja heidän uudis- ja peruskorjaushankkeiden johtaminen.

Lue lisää

A-Insinöörit mukana kehittämässä Helsingin hotellitarjontaa, Lapland Hotels keskelle Helsinkiä

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy on vahvasti mukana kehittämässä Helsinkiä matkailun ykköskaupunkina ja toteuttamassa uutta hotellia Bulevardi 28.

Lue lisää

Mediayhteystiedot

Marjaana Kothari

viestintäpäällikkö

045 857 3138