Mediayhteystiedot

Silja Sarkamo, viestintäjohtaja
Silja Sarkamo

viestintäjohtaja

+358 50 379 4767

Sallamari Hietanen A-Insinööreiltä oli mukana Luminaryn suunnittelutiimissä

Valovoimainen Tampereen uusi maamerkki Luminary saa ensimmäiset asukkaansa tänään!

Tampereelle rakennetun 70 metriä korkean Luminary-asuinkerrostalon ensimmäiset asunnot ovat valmiita ottamaan vastaan asukkaansa. Tammelan kaupunginosassa sijaitseva Luminary tarjoaa luksusta: näköalat ovat upeat, asunnot viimeisen päälle suunniteltu ja arkea helpottavat palvelut löytyvät läheltä.

Lue lisää

Wärtsilä Smart Technology Hub, rakenne-, geo- ja akustiikkasuunnittelu, A-insinöörit

A-Insinöörit Wärtsilän uuden tutkimuskeskuksen rakenne-, geo- ja akustiikkasuunnittelijaksi

Wärtsilä on julkistanut uuden tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksensa suunnittelijat. A-Insinöörit vastaa Vaasan Vaskiluotoon rakennettavan Smart Technology Hub -tutkimuskeskuksen rakenne-, pohjarakenne- ja akustiikkasuunnittelusta. Uusi tutkimuskeskus valmistuu vuonna 2020.

Lue lisää

Kittilän lentoasema, terminaalilaajennus, uusi asemataso ja rullaustie, A-Insinöörit

Kittilän lentoaseman laajennus tuo joustavuutta joulusesonkiin

Kittilän lentoaseman tänään avattu terminaalilaajennus, uusi asemataso ja rullaustie tuovat lisää joustoa Lapin matkailun ruuhkapiikkeihin. Laajennus on osa Finavian 55 miljoonan euron investointiohjelmaa Lapin lentoasemilla.

Lue lisää

Jyrki Keinänen SKOLin puheenjohtajaksi

A-Insinöörien toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Jyrki Keinänen on valittu suunnittelu- ja konsultointiyritysten toimialajärjestö SKOL ry:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi.

Lue lisää

Virpi Kehiakehi kosteudenhallinnan ja tuotekelpoisuuden erityisasiantuntijaksi A-Insinööreille

Virpi Kehiakehi (51) aloitti lokakuun alussa kosteudenhallinnan ja tuotekelpoisuuden erityisasiantuntijana A-Insinöörien korjaus- ja asiantuntijapalvelut -yksikössä Espoossa. Kehiakehin pitkä kokemus tarkastustoiminnasta ja lainsäädännöstä sekä viranomaisnäkökulman tuntemus vahvistavat A-Insinöörien korjausrakentamisen asiantuntijatiimiä etenkin pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli toteutettiin allianssimallilla

Maailman paras projekti: Tampereen Rantatunneli!

Tampereen Rantatunneli palkittiin maailman parhaana suuren mittaluokan projektina. Muun muassa sidosryhmien kokemukset hankkeesta ja tunnelin merkitys liikenneturvallisuudelle hakevat vertaistaan.

Lue lisää

Arto Hyttinen vahvistaa A-Insinöörien akustiikkaosaamista

Arto Hyttinen (48) aloitti lokakuun alussa asiantuntijana A-Insinöörien akustiikkasuunnitteluyksikössä Espoossa. Rakentamisen ja suunnittelun monipuolinen konkari tuo mukanaan laajan tuotetietoisuuden sekä uutta näkemystä asiakkaiden haasteiden ratkaisemiseen. Hyttisen nimitys tukevoittaa A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun toimintoja pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n akustiikkasuunnitteluyksikkö on vastannut akustiikkasuunnittelusta Tampere-talon tilamuutos- ja laajennushankkeessa. Kuva: Marjo Lalli, A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Puutalon akustiikkaan löytyy ratkaisuja: Pasilan uuden kaupunginosakorttelin suunnittelussa kiinnitetään huomiota erityisesti meluntorjuntaan

Helsingin kaupungin käynnistämän Asuntoreformi Helsinki – asuminen 2020 -kilpailun yksi rakennuspaikoista sijaitsee vilkkaalla paikalla Pasilan kaupunginosan korttelissa 17130.  Kilpailun tavoitteena on ideoida tähän Pohjois-Pasilassa sijaitsevaan kortteliin puurakenteista asuinrakentamista. A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun yksikönjohtaja Mikko Kylliäinen on laatinut ohjeet kilpailua varten asunnon ulkopuolelta tulevan melun torjuntaan puutaloissa.

Lue lisää

Suomalainen insinööriosaaminen käy kaupaksi maailmalla: avain menestykseen piilee verkostojen voimassa

A-Insinöörit panostaa entistä vahvemmin vaativaa insinööriosaamista sisältäviin yhteistyöhankkeisiin, kuten esimerkiksi maanalaiseen rakentamiseen, infrastruktuuriin, kaupunkisuunnitteluun, energia-alan ratkaisuihin ja ydinjätteen loppusijoittamiseen. Hankekehityksestä vastaavaksi johtajaksi nimitetyn Timo Saanion mukaan avain menestykseen on yhteistyö: yksittäinen toimija ei onnistu suurissa kotimaisissa tai kansainvälisissä hankkeissa ilman hyvää verkostoa.

Lue lisää

Oulun Autokuljetuksen terminaali rakennettiin vain vuodessa ja alle budjetin – uudet tilat lisäävät tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä

Oulun Autokuljetuksen uudessa läpivirtausterminaalissa tavarat puretaan toiselta sivulta ja lastataan toiselta, mikä on sujuvoittanut ja tehostanut toimintaa. Työntekijöiden tyytyväisyys on noussut modernien ja toimivien tilojen myötä. A-Insinöörit vastasi hankkeen rakennuttamisesta ja projektijohtamisesta.

Lue lisää

Luminary, Best Commercial Project, Tekla Global BIM Awards 2018

Luminary nappasi voiton Tekla Global BIM 2018 -kilpailussa

A-Insinöörien poikkeuksellisen kattavasti mallintama Luminary on voittanut Best Commercial Project -sarjan kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards -tietomallinnuskilpailussa. Asuntoja, liiketiloja ja pysäköintitilaa sisältävä 21-kerroksinen tornitalo valmistuu Tampereen keskustaan vuonna 2019.

Lue lisää

Espoon uusi Matinkartanonsilta turvaa Mattlidenin ala-asteen oppilaiden koulumatkan

Matinkartanon uusi linjakas kevyen liikenteen silta on erityisen tärkeä Iirislahden alakouluikäisille, jotka kulkevat Mattlidenin kouluun. Sillan ansiosta koululaiset välttyvät vilkkaiden suojateiden ylittämisiltä. A-Insinöörit toimi siltahankkeessa projektin vetäjänä sekä silta-, katu- ja geosuunnittelijana.

Lue lisää

Timo Lahti suunnittelujohtajaksi A-Insinöörien asuntosuunnittelutiimiin Espooseen

DI Timo Lahti (31) on valittu suunnittelujohtajaksi A-Insinöörien asuntorakentamisen suunnitteluyksikköön Espooseen. Lahti vahvistaa monipuolisella osaamisellaan A-Insinöörien asuntosuunnittelun palveluja pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuusteknologia ja projektijohtamisen parhaat käytännöt kohtaavat

Leppävaaraan rakennettu visuaalisen projektinjohtamisen komentokeskus tuo virtuaalitodellisuuden päätöksentekoon

A-Insinöörit ja Collaprime ovat avanneet visuaalisen projektinjohtamisen komentokeskuksen Espoon Leppävaaraan. Komentokeskus mahdollistaa yhteistyön ja projektin johtamisen sekä päätöksenteon silloinkin, kun projektin jäsenet ovat eri paikoissa tai jopa eri maanosissa.

Lue lisää

Tunnelinporauksen teknologiaa käsiteltiin seminaarissa

Kansainvälinen tunnelinporausseminaari keräsi Vantaalle TBM-teknologian huippuosaajat

Pöyryn, A-Insinöörien ja Finest Bay Area Developmentin yhteistyössä järjestämässä tunnelinporausseminaarissa pureuduttiin TBM-teknologiaan ja sen mahdollisuuksiin Helsinki–Tallinna-tunnelihankkeessa.

Lue lisää

Kaupunginosa-allianssilla asuinalue kerralla valmiiksi

Liian moni lapsi kasvaa kaupungissa työmaan keskellä: Allianssimallista nopeutta kaupunginosarakentamiseen

A-Insinöörit on mukana kehittämässä pääkaupunkiseudulle Suomen ensimmäistä kaupunginosa-allianssia, jonka tarkoituksena on rakentaa yhteistoimintamallilla uusi kaupunginosa taloineen, infroineen ja palveluineen kerralla valmiiksi kolmessa vuodessa.

Lue lisää

WBDE 2018

Koe investointien johtamisen digitaalinen tulevaisuus WDBE 2018 -tapahtumassa!

A-Insinöörit ja Collaprime tuovat ainutlaatuisen virtuaaliympäristön Finlandia-taloon 11.–12. syyskuuta.  World Summit on Digital Built Environment 2018 –tapahtuma kokoaa kiinteistö- ja rakentamisalan kansainvälisen kehityksen kärjen Suomeen. Tapahtuma on läpileikkaus rakennetun ympäristön digitalisaatiosta.

Lue lisää

DI Ari-Matti Jänkälä A-Insinöörien Oulun rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

DI Ari-Matti Jänkälä A-Insinöörien Oulun rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli

A-Insinöörit Civil Oy vastaa jatkossa A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristörakentamisen asiantuntijapalveluista

A-Insinöörit Civil Oy tarjoaa yhdyskunta- ja ympäristörakentamisen asiantuntijapalveluita

Lue lisää

A-Insinöörien ydinjäteosaaminen tukemaan Kiinan talouskasvua

Suomalaiset ydinjäteammattilaiset yhteistyöhön tukemaan Kiinan kasvua

A-Insinöörit ja Fortum ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota suomalaista osaamista turvallisten vaihtoehtojen löytämiseksi Kiinan matala- ja keskiaktiivisten ydinjätteiden loppusijoittamisessa.

Lue lisää

Tallinnan tunneli, logo, heartofeurasia

Helsinki-Tallinna-tunneli – toteutus kovalla vauhdilla ja ilman julkista rahaa?

Kuuntele Tunnelin tekijät -podcastin ensimmäinen osa Suplasta! Tunnelia toteuttavan yrityskonsortion jäsenet valottavat ideaa ja ihmisiä tunnelihankkeen takana uudessa podcastissa.

Lue lisää

Stalatube Stalafit PRO

A-Insinöörit ja Stalatube kehittivät yhdessä Stalafit PRO -mitoitusohjelman ruostumattomalle teräkselle

Stalatube on julkaissut Stalafit PRO -mobiilisovelluksen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen rakenteiden mitoittamiseen. Sovelluksen ensimmäinen versio Stalafit lanseerattiin viime vuonna. Yhteistyössä A-Insinöörien ja ohjelmistotalo Avenlan kanssa kehitetty sovellus sopii Stalatuben RHS-putkista ja I-profiileista koostuvien pilari- ja palkkirakenteiden mitoitukseen. Uusi sovellus on edeltäjäänsä kattavampi toiminnallisuuksiltaan.

Lue lisää

Tekla BIM Awards 2018 -kilpailun voittajat ja kunniamaininnan saaneet

Tekla BIM Awards 2018 -kisan voitti Kainuun uusi sairaala, Luminarylle kunniamaininta

Suomen ja Baltian Tekla BIM Awards 2018 -kilpailun voittajaksi on valittu Kainuun uusi sairaala. A-Insinöörien poikkeuksellisen kattavasti mallintama Luminary-tornitalo sai mallinnuskilpailussa kunniamaininnan. Luminaryssa olimme mukana rakennesuunnittelun lisäksi pohjarakenteiden ja akustiikan suunnittelussa. Vastasimme myös voittajakohteen akustiikkasuunnittelusta.

Lue lisää

A-Insinöörit ja Collaprime yhteistyöhön virtuaalitekniikan hyödyntämisessä suunnittelun apuna

A-Insinöörit ja Collaprime solmivat strategisen yhteistyösopimuksen kollaboratiivisten projektinjohtopalveluiden kehittämiseksi

A-Insinöörit Oy ja Collaprime Oy ovat solmineet globaalin, strategisen yhteistyösopimuksen kollaboratiiviseen virtuaalitekniikkaan perustuvien työ- ja suunnitteluympäristöjen ja niihin liittyvien palveluiden kehittämisestä. Uusien menetelmien ja palveluiden avulla luodaan rakennettua ympäristöä, joka palvelee paremmin kaikkia sidosryhmiä ja kiinteistöjen omistajia. Yhteistyön tuloksena syntyvä teknologia ja palvelukokonaisuus on ainutlaatuinen konsepti myös kansainvälisesti.

Lue lisää

TAYS akustiikka

Mikko Kylliäinen RILin akustiikkatoimikunnan puheenjohtajaksi

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin akustiikkatoimikunta on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Mikko Kylliäisen. Hän on ollut toimikunnan jäsenenä ja sihteerinä jo yli kymmenen vuotta. Kylliäinen työskentelee akustiikkasuunnittelun yksikönjohtajana A-Insinööreissä.

Lue lisää

A-Insinöörit suunnitteli terveet rakenteet Kinnarin kouluun

Tuleva Kinnarin koulu nousee uusin A-Insinöörien rakentein

Vanha Järvenpäässä sijaitseva koulu sai purkutuomion sisäilmaongelmien vuoksi. A-Insinöörit konsultoi rakentamiseen valittua allianssiryhmittymää rakennesuunnittelun merkeissä. Uusi 9 000 m2 rakennus avaa ovensa evakossa oleville oppilaille elokuussa 2019.

Lue lisää

Tuleva Särkänniemen alue on urbaanin ihmisen viihtyisä ja vihreä järvikeidas

Tampereen Särkänniemen asemakaavamuutos on hyvässä vauhdissa. Fokuksessa ovat Onkiniemen ja Suomen Trikoon vanhan tehdasrakennuksen ympäristö sekä Mustalahden sataman alue. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Särkänniemen, Onkiniemen, Mustalahden ja Kortelahden alueen kehittäminen paremmin Tampereen keskustaan kytkeytyvänä, jalan ja pyörällä saavutettavana virkistyksen, matkailun, palvelujen ja asumisen sekoittuneena alueena.

Lue lisää

Tallinnan tunneli, logo, heartofeurasia

Tallinna-Helsinki -tunneli vauhdittaisi entisestään kahden kulttuuriltaan läheisen maan yhteistyötä

Tallinnan ja Helsingin välille rakennettava tunneli loisi Helsingin ja Tallinnan välille metropolin, joka helpottaisi työvoiman liikkuvuutta ja vauhdittaisi talouskasvua kahden kulttuuriltaan hyvin samankaltaisen maan välillä. Tunneli tehostaisi myös Euroopan ja Aasian välistä liikennettä. Tunnelihanke sai toukokuun alussa lisää vauhtia, kun asia oli esillä Suomen ja Viron hallitusten tapaamisessa

Lue lisää

Luminaryn tietomalli mukana Tekla BIM Awards 2018 -kilpailussa

Luminary kisaa vuoden 2018 parhaan tietomallin palkinnosta

Tampereen keskustan korkein asuintalo, tornitalo Luminary, on mukana Tekla BIM Awards 2018 -kilpailussa. Hybridirakennuksessa on 21 kerrosta, ja siihen rakentuu laadukkaiden asuntojen lisäksi liike- ja pysäköintitiloja. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen tornitalo on A-Insinöörien suunnitteluosaamisen tuoreimpia taidonnäytteitä. Vastasimme kohteen geo-, rakenne- ja elementtisuunnittelusta sekä rakennusakustiikan ja ympäristömelun torjunnan suunnittelusta.

Lue lisää

Koe A-Insinöörien maamerkit kesälomamatkalla Suomen suvessa!

Matkailija koluaa ja tutkii usein monet museot ja historialliset kohteet ulkomailla kulkiessaan lähes suurennuslasilla, mutta tärkeitä rakennuksia ja rakennettua ympäristöä kotimaassa pidetään ikäänkuin annettuna tekijänä. Arjen kiireessä niiden äärelle harvoin ehtii pysähtyä. Kokosimme Helsingissä ja Tampereella kesällä piipahtaville vinkit kohteista, jotka ovat A-Insinöörien käsialaa.

Lue lisää

AINS Group, VTT ja Rusatom Service yhteistyöhön

Turvallinen ydinjätteen loppusijoitus on maailmanlaajuinen haaste – AINS Group, VTT ja Rusatom Service yhteistyöhön

Ydinvoimalaitosten käytetyn polttoaineen ja muun ydinjätteen turvallinen loppusijoitus tulee ratkaistavaksi kaikissa maissa, joissa ydinvoimaa tuotetaan. Suomalainen osaaminen ydinjätteen loppusijoituksessa on maailman parasta. AINS Group, VTT ja Rusatom Service ovat solmineet yhteistyömuistion, jonka tavoitteena on edistää ydinvoimaosaamisen vientiä.

Lue lisää

Tule vieraaksemme Real Estate Expo -messuille 23.-24.5.!

Tervetuloa vieraaksemme Real Estate Expo -messuille!

Lue lisää

A-Insinöörien ydinjätehuolto tiivistää yhteistyötään Rusatomin kanssa

A-Insinöörien ydinjätehuolto , VTT ja Rusatom Service allekirjoittivat yhteistyömuistion (memorandum of understanding) kansainvälisessä ydinvoima-alan näyttelytapahtumassa Sotsissa Venäjällä 14.5. Yhteistyön tavoitteena on edistää yhtiöiden ydinvoimaosaamisen vientiä ulkomaille.

Lue lisää

Juhani Karhu Rakennuttajatoimistojen liitto RTL ry:n puheenjohtajaksi

Rakennuttajatoimistojen liitto RTL ry:n vuosikokous valitsi 3.5.2018 hallituksen puheenjohtajaksi alkavalle kaudelle A-Insinöörien rakennuttamisen toimialajohtaja Juhani Karhun.​

Lue lisää

Medisiina on terveydenhuollon monikäyttäjärakennus Turussa. Kuva: Schauman arkkitehdit oy.

Monikäyttäjätalo Medisiina D nivoo yhteen lääketieteen toimintoja Turussa

Monitoimitalo Medisiina D nivoo yhteen lääketieteen toimintoja Turussa

Lue lisää

Ratinan kauppakeskus Tampereella, rakennesuunnittelu ja rakennuttaminen. Kuva: Marjo Lalli

Kauppakeskus Ratina virkistää Tampereen kaupunkikuvaa

Juuri avattu Ratinan kauppakeskus on paitsi tuorein myös suurin kaupan ja viihtymisen keskus Tampereella. Lähes tuhat ihmistä työllistävä kauppakeskus virkistää Ratinan aluetta ja kaupungin eteläistä keskustaa. Ratina on myös toteuttajilleen ainutlaatuinen kohde: A-Insinööreille se on teräsrakennesuunnittelun taidonnäyte ja toistaiseksi isoin rakennuttamishanke, Spondalle yhtiön historian suurin kiinteistökehityshanke.

Lue lisää

Teknologiassa on tulevaisuus!

A-Insinöörien kädenjälki näkyy lukemattomissa rakennuksissa ympäri Suomea. Suunnittelijalle on tärkeää sekä työn merkityksellisyys että omaan työhön vaikuttaminen. Nuoret suunnittelijamme Elli Kinnunen, Hamilkar Bergroth ja Joonas Sihvo pohtivat näitä kysymyksiä tuoreilla videoilla.

Lue lisää

P-Hämppi kuvagalleria 2

Suunnittelupäällikkö Tarja Nakarille SNIL-stipendi jatko-opiskeluun

Suunnittelupäällikkö Tarja Nakarille SNIL-stipendi jatko-opiskeluun

Lue lisää

Pikkupalatsin pistepilvitiedot

Projektiarkkitehti Anssi Savisaari tuo hankkeisiin lisäarvoa pistepilvitiedon avulla

Uralla eteenpäin:

Lue lisää

Tuottavuusloikka tietomallintamisella

Tietomallinnuksella tuottavuusloikka

Tuottavuusloikka tietomallintamisen avulla

Lue lisää

A-Insinöörien TietoIsku -aamiaistilaisuus 6.3.2018 Espoossa

A-Insinöörien TietoIsku -aamiaistilaisuus tiistaina 6.3.2018 Espoon Leppävaarassa

Lue lisää

Ajankohtaista: Uusi opas maanalaiseen rakentamiseen

Uusi opas: Maanalainen rakentaminen kuntapäättäjille

Tiesitkö, että Suomesta löytyy maailman parasta maanalaisen rakentamisen osaamista ja että maan alle voi rakentaa melkein mitä vaan! Teimme uuden oppaan, jonka avulla tutustut maanalaiseen rakentamiseen. Näet, mitä kaikkea maanalainen rakentaminen voi tarkoittaa ja millaisia maanalaisen rakentamisen huippukohteita Suomesta löytyy. Opas sisältää helposti hahmotettavan visuaalisen kuvauksen siitä, miten maanalainen rakennushanke etenee visiosta hankesuunnitelmaksi.

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli

Peukkua allianssimallin uusille pelisäännöille

Suomesta on tullut Euroopan johtava allianssimallin puolestapuhuja. Mallin yleiset sopimusehdot ja malliasiakirjat ovat nyt täsmentymässä. Tilaajat tervehtivät ilolla mm. takuuajan pidentymistä 2 vuodesta 5 vuoteen. Australiasta Suomeen rantautuneessa mallissa ei ollut force majeure -sääntöä, mutta suomalaiseen malliin sitä ollaan ottamassa mukaan.

Lue lisää

Uusi Civil Engineering -toimialamme palveluksessanne

Civil Engineering -tiimi on käärinyt hihat ylös ja tarttunut toimeen vuoden alusta lukien. Uuden toimialamme tavoitteena on kasvaa tulevaisuuden kaupunki- ja infrasuunnittelun, sekä maanalaisen rakentamisen asiantuntijapalveluiden johtavaksi tekijäksi Suomessa. Samalla kokoamme yhteen alan huiput ja avaamme ovia A-Insinöörien kansainvälistymiselle.

Lue lisää

Ilmastonmuutos haastaa rakentamisen

Ilmastonmuutos haastaa rakentamisen

Kosteus- ja sisäilmaongelmat puhuttavat. Ilmastonmuutos pakottaa etsimään uusia ratkaisuja rakentamiseen. Miten rakennuksista tehdään sellaisia, että ne kestävät terveellisinä ja turvallisina ilmastonmuutoksen tuomat rasitukset?

Lue lisää

Torronsuo. Kuva: Marjo Lalli

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Kiitämme lämpimästi omaa henkilöstöämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta! Rakennetaan menestystä yhdessä uusin voimin vuonna 2018.

Lue lisää

A-Insinöörit käytti joululahjarahat kehitysvammaisten työllistämiseen

Hyvää joulua!

A-Insinöörit käytti joulutervehdyksiin varatut rahat työllistämiseen

Lue lisää

Joensuun Juva ja A-Insinöörit yhdistävät voimansa

Joensuun Juva Oy:n rakenneteknisen suunnittelun liiketoiminta siirtyy liiketoimintakaupalla osaksi A-Insinöörit -konsernin rakennesuunnittelun toimialaa 1.2.2018 lukien. Kaupan jälkeen A-Insinöörit toimivat 10 paikkakunnalla Suomessa noin 670 henkilön voimin.

Lue lisää

Yli 200 innovaatiota!

Allianssiosapuolina NA4 CHP -nimisessä hankkeessa toimivat A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n lisäksi Insinööritoimisto AX-LVI Oy, Turun Seudun Energiantuotanto Oy ja YIT Rakennus Oy. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen teollisuusrakentamisen allianssi.

Lue lisää

Työkalupakki kertoo korjausrakentamisen uudet tuulet

Mitä remontissa vaaditaan ääneneristykseltä? Entä miten saneerauksissa voi hyödyntää 3D-mittauksia?

Lue lisää

Onnea 100-vuotiaalle Suomelle! Tuemme Kansallisgallerian toimintaa.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi osallistumme Kansallisgallerian pääomakeräykseen. Lahjoituksen päälle tulevan valtion vastinrahan myötä Kansallisgallerian museot Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo sekä kokoelmahallintaosasto saavat eväitä entistä kattavampaan toimintaan.

Lue lisää

TTY ja A-Insinöörit solmivat kumppanuussopimuksen.

Tampereen teknillinen yliopisto ja A-Insinöörit solmivat kumppanuussopimuksen

TTY:n ja A-Insinöörien tuoreen kumppanuussopimuksen tavoitteena on vahvistaa jo pitkään jatkunutta yhteistyötä rakennustekniikan opetuksessa. Sopimuksen myötä yhteistyö laajenee myös jatko-opintoihin ja tutkimukseen.

Lue lisää

Menestystä Slushissa – Cityfier-sovelluksemme Smart City Bizhack India -kilpailun voittaja!

Smart City BizHack India oli ensimmäinen intialaisten sijoittajien ja kaupunkien Slushin yhteyteen järjestämä tapahtuma. Bizhackissa kilpailuun kutsuttuja yrityksiä haastettiin löytämään ratkaisuja, jotka sopivat Chhattisgarhin 20 miljoonan asukkaan osavaltion Smart City -suunnitelmiin.

Lue lisää

Mukana Helsinki-Tallinna -tunnelihankkeessa

A-Insinöörit on mukana yrityskonsortiossa, joka suunnittelee nopean merenalaisen junayhteyden rakentamista Helsingin ja Tallinnan välille. Toteutuessaan Helsinki-Tallinna -tunneli mahdollistaisi uuden kahden miljoonan asukkaan metropolialueen syntymisen.

Lue lisää

A-Insinöörit vastaa kaupungistumisen ja kansainvälistymisen haasteisiin uuden toimialan voimin

Vuoden 2018 alussa A-Insinöörit -konsernissa aloittaa uusi kaupunki- ja infrasuunnittelun toimiala: Civil Engineering, jonka pohja luodaan yhdistämällä nykyiset infra- sekä kallio- ja ympäristösuunnittelu -toimialat. Civil Engineering -toimialan johtajaksi on nimitetty TkT Vesa Järvinen.

Lue lisää

Pääkirjasto Metson peruskorjaus nykyaikaisti tiloja ja akustiikkaa

Tampereen kaupunginkirjasto juhlii tällä viikolla pääkirjasto Metson mittavan remontin valmistumista. Kahden vuoden urakassa kirjaston toiminnot ja tilat raikastuivat asiakaslähtöisemmiksi. Aikoinaan Metson rakenteet suunnitellut A-Insinöörit vastasi peruskorjauksessa rakenteiden ja akustiikan suunnittelusta.

Lue lisää

DI Petri Moksén A-Insinöörien Tampereen rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Uusi yksikönjohtaja Petri Moksén vahvistaa rakennuttamisen Tampereen yksikköä kansainvälisyydellään

Lue lisää

Tampereen Rantatunneli toteutettiin allianssimallilla

Tampereen Rantatunneli voitti Vuoden Projekti -kilpailun

Allianssimallilla toteutettu Tampereen Rantatunneli on valittu Vuoden 2017 projektiksi. Projektiyhdistys ry:n tekemässä valinnassa painottuivat allianssimallin avulla saadut hyödyt: Rantatunneli valmistui etuajassa, alitti budjetin ja ylitti laatutavoitteet. A-Insinöörit vastasi allianssihankkeen toteuttamisesta yhdessä Lemminkäisen ja nykyään osana A-Insinöörit-konsernia olevan Saanio & Riekkola Oy:n kanssa.

Lue lisää

Tilaaja, kenelle luotat miljoonasi?

Omaksukaamme virheenhallintakulttuuri yhdessä

Rakentamisen virheet ja laatu puhuttavat. Miten luodaan uusi kulttuuri, jolla minimoidaan rakentamisen virheet? Jokainen tietää, että virheiden korjaaminen maksaa.

Lue lisää

Kuva: Helen

Kalliorakentamisessa taistellaan ilmastonmuutosta vastaan

Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus maanalaisten tilojen suunnittelussa. Olemme suunnitelleet useita energiahankkeita, joista viimeisin eli Katri Valan kallioon sijoitettu lämpöpumppulaitos on nyt palkittu.

Lue lisää

Virtuaalitodellisuus tuo huikeita mahdollisuuksia suunnittelunohjaukseen

Virtuaalinen todellisuus (VR) parantaa merkittävästi  tilaajan ja tulevan käyttäjän valmiuksia ymmärtää suunnitteluratkaisujen vaikutusta kokonaisuuteen.

Lue lisää

Pronssia Vuoden Julkisivuremontti -kisassa!

As Oy Kaupinpirtin julkisivuremontissa A-Insinöörien monialainen osaamiskirjo pääsi oikeuksiinsa mitä parhaiten.

Lue lisää

A-Insinöörit kaavan laatijana Särkänniemen asemakaavamuutoksessa

Tampereen Särkänniemen asemakaavoitusmuutos on käynnistynyt. Asemakaavan laatijana toimii A-Insinöörien maankäytön suunnittelu, projektipäällikkönä arkkitehti Hanna Aitoaho. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 12.10.2017 saakka Tampereen Palvelupiste Frenckellissä.

Lue lisää

DI Anu Kuoppamäki A-Insinöörien Espoon rakennuttamisen yksikönjohtajaksi

Anu Kuoppamäki vastaa 1.9.2017 alkaen Espoon rakennuttamisen yksikön johtamisesta ja toiminnan kehittämisestä.

Lue lisää

Ansiokkaasta opinnäytetyöstä palkinto Ville Kovalaiselle

Ville Kovalaiselle luovutettiin Akustiikkapäivillä 24.8.2017 professori Matti Karjalaisen rahaston tunnutuspalkinto ansiokkaasta opinnäytteestä. Hän kehitti diplomityössään menetelmän parvekelasitusten ääneneristävyyden suunnitteluun melualueilla. Diplomityön pohjalta on julkaistu ympäristöministeriön suunnitteluohje ”Lasitettujen parvekkeiden ääneneristävyys liikennemelualueilla”. Ville Kovalainen työskentelee akustiikkasuunnittelijana A-Insinöörien akustiikkasuunnitteluyksikössä, joka toteutti diplomityöhön liittyvät mittaukset ja osallistui hankkeen johtoryhmätyöskentelyyn. Hankkeen rahoittajina olivat Liikennevirasto ja ympäristöministeriö.

Lue lisää

A-Insinöörit jatkaa toimintakyvyltään rajoitteisten henkilöiden työllistämistä

A-Insinöörit ovat työllistäneet tänä kesänä kaksi toimintakyvyltään rajoitteista henkilöä. Kunnioittaakseen yrityksen perustajan Kalevi Ahosen perintöä, A-Insinöörit jatkaa toimintaa myös tulevina kesinä. Työllistäminen toteutetaan vuosittain 3-4 kuukauden jaksoina sekä Leppävaaran että Tampereen toimipisteissä.

Lue lisää

Taitavat akustiset ratkaisut tukevat oppimista

Avotoimistojen ja koululuokkien häiritsevät ääniolosuhteet vaikuttavat keskittymiseen, oppimiseen ja palautumiseen työ- tai koulupäivästä. Miten häiritsevää melua voidaan rajoittaa? Mitä haasteita avoimet oppimisympäristöt aiheuttavat suunnittelulle?

Lue lisää

Suunnittelupäällikkö Ville Laineelle kunniamaininta EFCA:n Young Professionals- kilpailussa

SKOL:in Vuoden nuoreksi konsultiksi valitsema Ville Laine on jälleen osoittanut taitonsa EFCA:n järjestämässä Young Professionals- kilpailussa, jossa hänelle myönnettiin kunniamaininta tunnustuksena erinomaisesta suorituksesta.

Lue lisää

Uusi kaupunginosa kolmessa vuodessa!

Tervetuloa kuulemaan, miten se on mahdollista! Olemme mukana Tulevaisuuden kaupunki 2017 -tapahtumassa Helsingissä. Toimialajohtaja Juhani Karhulla on puheenvuoro ke 30.8. klo 13.35. Sen lisäksi asiantuntijamme päivystävät tapahtuman ajan ständillä.

Lue lisää

A-Insinöörit edistää yhdenvertaisuutta sosiaalineuvos, DI Kalevi Ahosen perintöä jatkamalla

Kunnioitetaan Kalevi Ahosen perintöä

Lue lisää

A-Insinöörit, JSC TENEX ja VTT yhteistyöhön ydinjätteen loppusijoitushankkeissa

ATOMEXPO 2017 -foorumin yhteydessä JSC TENEX:in pääjohtaja Lyudmila Zalimskaya, A-Insinöörit Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sekä VTT:n asiakas- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Mika Toikka allekirjoittavat aiesopimuksen kansainvälisestä yhteistyöstä.

Lue lisää

Kunniamaininta Karavaanikuja 2-4 -kohteellemme Tekla BIM Awards Suomi ja Baltia -kilpailussa

Karavaanikuja 2-4 -rakennesuunnitteluhankkeemme sai kunniamaininnan Tekla BIM Awards Suomi ja Baltia -kilpailussa.

Lue lisää

A-Insinöörit mukana Lakean Sydänpuu-konseptissa

A-Insinöörit on mukana uudessa Sydänpuu-konseptissa, jonka ovat kehitelleet Lakea yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kyseessä on tilaelementeistä toteutettava kerrostalokonsepti, jonka tarkoitus on parantaa puukerrostalorakentamisen kustannustehokkuutta. Konseptissa yhdistetään uudella tavalla puuta ja betonia puukerrostalorakentamisessa.

Lue lisää

KYS:n Uusi Sydän -uudistushankkeen suunnittelu SYKE-ryhmälle

Kuopion yliopistollisen sairaalan Uusi Sydän -uudistushanke toteutetaan allianssina. SYKE-ryhmässä A-Insinöörit Suunnittelu Oy vastaa rakennesuunnittelusta ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy suunnitteluryhmän johdosta. Granlund Kuopio Oy toimii taloteknisenä suunnittelijana. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaavat Arkkitehdit Kontukoski Oy, Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy sekä Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky.

Lue lisää

A-Insinöörit isolla tiimillä mukana Ratinan kauppakeskuksen suunnittelussa

Ratina-hanke on edennyt mallikkaasti.

Lue lisää

Laserkeilaus korjausrakentamisen työkaluna – kovat osaajat koolla ProDigiOUs-seminaarissa

Laserkeilaus korjausrakentamisen työkaluna – kovat osaajat koolla ProDigiOUs-seminaarissa

Lue lisää

A-Insinöörien hallitukseen uusia jäseniä

Timo Kohtamäki ja Mikko Tarri ovat aloittaneet yhtiömme hallituksessa uusina jäseninä.

Lue lisää

Tutkimuksesta ratkaisuja avointen oppimisympäristöjen akustiikkaan

Akustiikan suureista tunnetuin ja yli sata vuotta käytetty jälkikaiunta-aika ei ole riittävä kriteeri avointen oppimisympäristöjen suunnittelulle. Avoimet oppimisympäristöt ovat akustisesti varsin lähellä avotoimistoja, joissa tärkeä suunnittelutavoite on puheen leviämisen rajoittaminen. Uusien opetussuunnitelmien myötä sekä opetus ja oppiminen että koulujen tilat ovat muuttumassa uudenlaisiksi. TkL Mikko Kylliäinen esitteli vuonna 2016 toteutetun tutkimuksen tuloksia Opetushallituksen järjestämillä Oppimaisema-festivaaleilla Helsingissä 3.5.2017.

Lue lisää

Näkemys A-Insseistä taiteilijan silmin

Koko Tampereella työskentelevä henkilöstö saa lahjaksi Anssilan avajaisten kunniaksi Tampere-aiheiset värityskirjat. A-Insinöörien tarina eilen, tänään ja huomenna on osa Tammerkosken nuorkauppakamarin tuottamaa esikoululaisille suunnattua värityskirjaa.

Lue lisää

Tietunnelin rakenteelliset palosuojausmenetelmät tarkempaan syyniin

Suunnittelijamme Mika Lemmetyinen esitteli kiitettävän arvosanan saaneen diplomityönsä tietunnelin rakenteellisista palosuojausmenetelmistä. Työnantajana onnittelemme lämpimästi Mikaa!

Lue lisää

Suunnittelupäällikkö Ville Laine sai Vuoden Nuori Konsultti -tunnustuksen

Työnantajalta lämpimät onnittelut Villelle!

Lue lisää

Virtaviivaistimme kallio- ja ympäristö-
suunnittelupalveluitamme

Ydinjätehuollon palvelut ovat nyt saatavilla yhden luukun periaatteella. Kallio- ja ympäristösuunnittelun kaikki toimeksiannot tehdään A-Insinöörien tytäryhtiön Saanio & Riekkola Oy:n nimissä ja vastuulla. Taustalla on fuusio: B+Tech Oy yhdistettiin emoyhtiöönsä Saanio & Riekkola Oy:hyn 31.3.2017.

Lue lisää

Tampereen entinen Anttila on nyt Anssila

Tampereella työskentelevät rakennesuunnittelun ammattilaisemme muuttavat pe 7.4. 2017 toimistoksi muutettuihin, upeisiin tiloihin. Uusi osoite on: Puutarhakatu 10, 33210 Tampere.

Lue lisää

Prodeco Oy osaksi A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:tä

Prodeco Oy:n koko osakekanta on myyty A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:lle. Yritysten rakennuttamisen asiantuntijuus ja kasvustrategia ovat kaupan yhteisiä nimittäjiä. A-Insinöörien maantieteellinen läsnäolo vahvistuu ja laajenee Pohjois-Suomen suuntaan. Prodeco on toiminut Oulun lisäksi Pohjanmaalla ja Rovaniemellä. A-Insinöörit -konsernin henkilöstö kasvaa 30:llä asiantuntijalla. Samalla Prodeco saa leveämmät hartiat osana isoa konsernia.

Lue lisää

Vuoden Silta 2017 -tunnustuspalkinto Isoisänsillalle vakuuttavan tietomallinnuksen ansiosta

Onnittelumme sillan suunnittelijoille, urakoitsijalle sekä itsellemme! Helsingin kaupungin tilaama, Suomen pitkäjänteisin kevyen liikenteen silta on Suomen Rakennusinsinöörien Liiton (RIL) valitsema Vuoden Silta.

Lue lisää

Länsimetro Oy ja A-Insinöörit tekivät sovintosopimuksen

Länsimetro Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy ovat sopineet kiistan länsimetron suunnittelun kustannuksista. A-Insinöörit on perunut kanteensa ja osapuolet ovat allekirjoittaneet sovintosopimuksen. A-Insinöörit Suunnittelu Oy on toiminut länsimetron ykkösvaiheen rakennesuunnittelijana. Sopimuksen taustalla on molempien osapuolien halu päästä sovintoon ja jatkaa yhteistyötä ilman pitkäaikaisia ja kalliita oikeudenkäyntejä.

Lue lisää

Yhdessä ja paremmin: A-Insinöörien konserniin kuuluva Saanio & Riekkola Oy jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista

Kallio- ja ympäristösuunnitteluun erikoistunut Saanio & Riekkola on jo 9. kerran yksi Suomen parhaista työpaikoista. Menestyksestä kertoo Great Place to Work -instituutin tutkimus, jossa Saanio & Riekkola palkittiin eilen 9.2.2017 keskisuurten organisaatioiden sarjassa. Tutkimuksessa selvitetään vuosittain työntekijöiden kokemuksia työpaikastaan, yrityksen johtamistapoja sekä luottamuksen merkitystä organisaatiokulttuurissa. Great Place to Workin tutkimukseen osallistui 151 suomalaista organisaatiota, jotka työllistivät noin 48 500 työntekijää.

Lue lisää

Ainutlaatuinen rakennuttamisen asiantuntijakumppani pääkaupunkiseudun rakennushankkeisiisi

Anssi Ticklén on nimitetty 1.1.2017 alkaen rakennuttamisjohtajaksi vastuualueenaan kauppa- toimisto-, hotelli-, asunto- ja palvelutalorakennushankkeiden johtaminen ja rakennuttaminen sekä nimetyt asiakkuudet ja heidän uudis- ja peruskorjaushankkeiden johtaminen.

Lue lisää

A-Insinöörit mukana kehittämässä Helsingin hotellitarjontaa, Lapland Hotels keskelle Helsinkiä

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy on vahvasti mukana kehittämässä Helsinkiä matkailun ykköskaupunkina ja toteuttamassa uutta hotellia Bulevardi 28.

Lue lisää

Mediayhteystiedot

Silja Sarkamo, viestintäjohtaja
Silja Sarkamo

viestintäjohtaja

+358 50 379 4767