Tee turvallista liikkumisympäristöä jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Turvallista liikkumisympäristöä voidaan edistää erilaisilla suunnitteluratkaisuilla. Mitä tulee huomioida kuntien ja kaupunkien liikennesuunnitelmia tilatessa, jotta lopputulos on kävelijälle ja pyöräilijälle turvallinen ja toimiva?

Lomakkeen täyttämällä saat ladattavaksesi suunnittelupäällikkö Piritta Laitakarin, esisuunnittelupäällikkö Juha Vehmaksen ja johtava asiantuntija Aleksanteri Ekriaksen webinaariesityksen aiheesta. Webinaari pidettiin 1.12.2022. Materiaalipaketti sisältää videotallenteen sekä esitysmateriaalin.

Webinaarin sisältö:

  • Kuinka toteutat laadukasta jalankulku- ja pyöräteiden valaistusta ja miten suunnittelet toimivaa suojatievalaistusta, kun vakioratkaisuja ei ole?
  • Varsinais-Suomessa kehitetty kaksivaiheinen tieturvallisuusauditointi TTA voidaan tehdä myös katuverkossa. Webinaarissa tutustuimme Varsinais-Suomen malliin ja kuulimme, miten tienkäyttäjien turvallisuutta parannetaan suunnitelmista alkaen. 
  • Miten kävelystä ja pyöräilystä voidaan tehdä turvallisempaa? Esittelemme käytännönläheisesti ongelmakohtia ja ratkaisuja (risteysalueet, suunnitelmien rajakohdat, erilaisten ratkaisujen liittymäpinnat). 
Lataa Tee turvallista liikkumisympäristöä jalankulkijoille ja pyöräilijöille -webinaarin materiaalit.