Tervetuloa Rohkeasti parempaa -webinaariin 1.12.-22. Teemana turvallinen liikkumisympäristö jalankulkijoille ja pyöräilijöille.
Rohkeasti parempaa -webinaari 1.12.2022

Suojaa suojattomia – Tee turvallista liikkumisympäristöä jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Turvallista liikkumisympäristöä voidaan edistää erilaisilla suunnitteluratkaisuilla. Mitä tulee huomioida kuntien ja kaupunkien liikennesuunnitelmia tilatessa, jotta lopputulos on kävelijälle ja pyöräilijälle turvallinen ja toimiva?

Webinaarin ajankohta: torstaina 1.12.2022 kello 9–10.30

Valaistus, toimivat risteysalueet ja tarkoituksenmukaiset kulkuväylät pyöräilijöille ja jalankulkijoille lisäävät kestävää liikkumista ja viihtyisyyttä. Kuntien ja kaupunkien liikennesuunnittelijoille ja tekniselle johdolle suunnattu webinaarimme pureutuu turvalliseen liikkumisympäristöön kolmesta näkökulmasta:

  • Valaistuksella vältät vaaranpaikat. Riittävä ja oikeanlainen valaistus tuo turvaa kaikille teillä liikkujille. Mitkä ovat ulkovalaistuksen kehityksen trendit jalankulku- ja pyöräilyalueilla? Kuinka toteutat laadukasta jalankulku- ja pyöräteiden valaistusta? Miten suunnittelet toimivaa suojatievalaistusta, kun vakioratkaisuja ei ole?
  • Varsinais-Suomessa kehitetty, kaksivaiheinen tieturvallisuusauditointi TTA voidaan tehdä myös katuverkossa. Tutustumme Varsinais-Suomen malliin ja kuulemme, miten tienkäyttäjien turvallisuutta parannetaan suunnitelmista alkaen. Vieraana projektipäällikkö Vesa Virtanen Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.
  • Miten kävelystä ja pyöräilystä voidaan tehdä turvallisempaa? Esittelemme käytännönläheisesti ongelmakohtia ja ratkaisuja (risteysalueet, suunnitelmien rajakohdat, erilaisten ratkaisujen liittymäpinnat). Kuulemme myös valtion kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta. Vieraamme on erityisasiantuntija Antti Rahiala Traficomista.

Webinaarin asiantuntijoina suunnittelupäällikkö Piritta Laitakari, esisuunnittelupäällikkö Juha Vehmas, johtava asiantuntija Aleksanteri Ekrias A-Insinööreistä.

ILMOITTAUTAUTUMINEN WEBINAARIIN ON PÄÄTTYNYT

Katso ja lataa Rohkeasti parempaa -webinaariesitys

LATAA MATERIAALIT

Asiantuntijamme

Piritta Laitakari
Piritta Laitakari

suunnittelupäällikkö, tie-, katu- ja aluesuunnittelu
+358 40 669 3656
piritta.laitakari@ains.fi
koko Suomi
civil engineering

Juha Vehmas
Juha Vehmas

esisuunnittelupäällikkö, tie-, katu- ja aluesuunnittelu
+358 40 017 8926
juha.vehmas@ains.fi
koko Suomi
civil engineering

Aleksanteri Ekrias
Aleksanteri Ekrias

johtava asiantuntija, ohjeet ja koulutus
+358 40 828 8515
aleksanteri.ekrias@ains.fi
koko Suomi
civil engineering

LISÄTIETOJA

Niina Järvinen, markkinointipäällikkö
niina.jarvinen@ains.fi
puh. +358 40 842 1424