A-Insinöörit laajentavat yhdyskuntasuunnittelun palveluitaan ostamalla Plaanan. Kuvassa Plaanan Päivi Annamaa ja Vesa Järvinen A-Insinööreistä.
Uutiset

Yhdyskuntasuunnittelun palvelumme laajenevat Pohjois-Suomeen – Plaana osaksi A-Insinöörejä

A-Insinöörit ostaa yhdyskuntasuunnitteluun erikoistuneen Plaana Oy:n osakekannan. Yhdistymällä merkittävän pohjoissuomalaisen osaajan kanssa A-Insinöörit vahvistaa voimaansa valtakunnallisena infrasuunnittelun kumppanina.

Liikenne-, alue-, väylä- ja ympäristösuunnittelijana tunnettu yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaana liittyy yrityskaupalla osaksi A-Insinöörejä. Oululainen 30 asiantuntijan yritys on alallaan merkittävä toimija Pohjois-Suomessa ja mukana suunnittelijana mm. Hailuoto kiinteä yhteys -allianssissa.

Yhdistymisen myötä A-Insinöörien palveluketju levenee Pohjois-Suomessa talonrakentamisen suunnittelu- ja konsulttipalveluista kattamaan myös infrasuunnittelun.

– Vahvistamme voimaamme valtakunnallisena infrasuunnittelijana. Suomen kaupunkirakenteen ja liikenteen kehittämisessä tarvitaan kipeästi osaavia ja kykeneviä yhdyskuntasuunnittelijoita. Yhdessä Plaanan kanssa muodostamme vahvan asiantuntijakumppanin, joka pystyy palvelemaan asiakkaita koko Suomessa, myös suurissa ja merkittävissä infrahankkeissa, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

Vuonna 2001 perustetun Plaanan osaaminen, asiakkuudet ja markkina-alue täydentää A-Insinöörien nykyisiä alue-, liikenne-, tie-, katu- ja ympäristösuunnittelun palveluja.

– Osana A-Insinöörejä hartiamme levenevät ja lisäämme vakuuttavuuttamme ja vetovoimaamme paitsi suunnittelukumppanina myös työnantajana. Ketterä toimintatapa on meille jatkossakin tärkeä asia ja kilpailuvaltti, Plaanan hallituksen puheenjohtaja Päivi Annamaa sanoo.

Päivi Annamaa ja Vesa Järvinen Plaanan hallituksen puheenjohtaja, tuleva Oulun yksikönjohtaja Päivi Annamaa ja toimialajohtaja Vesa Järvinen. Kuva: Kai Tirkkonen

Plaanan suunnitteluprojekteihin kuuluvat mm. Vt 4 Hartola–Oravakivensalmi STk-urakka, Martti-Sokli-maantien parantamisen tiesuunnittelu, Vaakunakylän asuntomessualueen katujen ja ympäristön rakennussuunnittelu Oulussa sekä Kehä III:n suunnittelutöitä.

Yrityskaupan myötä Plaanasta tulee A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialan uusi Oulun alueyksikkö, jota johtaa yksikönjohtajana Päivi Annamaa. Kaikki asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa. A-Insinöörit -konsernin palveluksessa on yhdistymisen jälkeen lähes 200 yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelijaa.

Yrityskaupasta sovittiin 12.5.2022 ja se tulee voimaan 1.6.2022. Fuusio A-Insinöörien toimialayhtiö A-Insinöörit Civil Oy:hyn on tarkoitus toteuttaa keväällä 2023, jolloin Plaanan nimi vaihtuu A-Insinööreiksi. Plaanan yritysoston myötä A-Insinööreistä tulee välillisesti myös silta- ja vesirakenteiden suunnitteluun erikoistuneen Insinööritoimisto Ponvia Oy:n enemmistöomistaja.

Lisätietoja:
Vesa Järvinen, toimialajohtaja, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimiala, A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi

Päivi Annamaa, hallituksen puheenjohtaja, Plaana – 1.6.2022 alkaen yksikönjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 827 8608
paivi.annamaa@plaana.fi 

"Vahvistamme yhdessä Plaanan kanssa voimaamme valtakunnallisena ja vaikuttavana infrasuunnittelun kumppanina."

Vesa Järvinen
toimialajohtaja, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu
A-Insinöörit

PLAANA OY

  • Yhdyskunta-alan suunnittelutoimisto, toiminut vuodesta 2001.
  • Liikenne-, alue- ja väyläsuunnittelun sekä ympäristö- ja maisemasuunnittelun, myös projektijohtamisen palveluja julkisille ja yksityisille tilaajille ja urakoitsijoille.
  • Henkilöstöä 30, liikevaihto 3,2 milj. euroa (2021)
  • Toimipaikka Oulussa