Airlon ja silvea rajattu web
Uutiset

Talotekniikan palvelumme laajentuvat – oululaiset Airlon ja Silvea osaksi A-Insinöörejä

A-Insinöörit vahvistaa talotekniikan palvelujaan ostamalla LVIA- ja sähkösuunnittelualan insinööritoimistot Airlonin ja Silvean. Yhtiöt muodostavat A-Insinöörien uuden teollisuus- ja talotekniikan alueyksikön Ouluun.

LVIA-suunnitteluun ja -valvontaan erikoistunut Airlon Development Oy ja sen tytäryhtiö, sähkösuunnitteluun erikoistunut Insinööritoimisto Silvea Oy ovat liittyneet yrityskaupalla 2.5.2022 osaksi suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörejä. 23 asiantuntijaa työllistävien toimistojen päätoimipiste on Oulussa.

Yhdistymisen myötä A-Insinöörit laajentaa toimintaansa Oulun talousalueella entisten rakennuttamisen ja rakennesuunnittelun palvelujen lisäksi talotekniseen suunnitteluun.

Airlonin ja Silvean kyvykkäät toimintamallit ja vahvat kumppanuudet etenkin talon- ja asuntorakentamisessa täydentävät A-Insinöörien talotekniikan palveluita myös valtakunnallisesti. Airlonin asiakkaisiin kuuluu mm. kymmeniä talotehtaita.

– Olemme erittäin vaikuttuneita Airlonin ja Silvean hiotuista talotekniikkasuunnittelun toimintamalleista. Kumppanuussuhteisiin tullaan panostamaan jatkossakin. Meillä on jatkossa tarjota sekä talonrakentamisen että teollisuuden toimijoille kattavat ja dynaamisesti kehittyvät suunnittelupalvelut myös Pohjois-Suomessa, A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtaja Sasu Karkiainen sanoo.

Sakari Mäenpää ja Sasu Karkiainen Kuva Kai Tirkkonen

Pystymme jatkossa tarjoamaan sekä talonrakentamisen että teollisuuden toimijoille kattavat ja dynaamisesti kehittyvät teollisuus- ja talotekniikan suunnittelupalvelut myös Pohjois-Suomessa, lupaavat A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtaja Sasu Karkiainen (oik.) ja yksikönjohtajana aloittava Sakari Mäenpää. 

Vuonna 2009 perustetun Airlonin osaaminen kattaa LVIA-suunnittelun ja -valvonnan sekä sähkösuunnittelun lisäksi myös energiamittaukset ja -katselmukset sekä teollisuuden prosessi- ja sähkösuunnittelun. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

– Yhdistyminen A-Insinöörien kanssa avaa asiantuntijoillemme ovia uusiin ja innostaviin yhteishankkeisiin sekä kehittymisen ja urakehityksen polkuja tutussa porukassa. Asiakkaillemme mahdollistamme kattavammin eri suunnittelualueiden palvelut, Airlonin toimitusjohtaja Sakari Mäenpää sanoo.

Airlon ja Silvea muodostavat A-Insinöörien uuden teollisuus- ja talotekniikan Oulun liiketoimintayksikön. Yksikönjohtajana jatkaa Sakari Mäenpää. Silvean toimitusjohtaja Olli-Matti Törmänen jatkaa sähkösuunnittelun suunnittelujohtajana.

Yrityskauppa toteutui 2.5.2022. Fuusio A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialayhtiöön on tarkoitus toteuttaa keväällä 2023. Siihen asti Airlon ja Silvea jatkavat toimintaansa nykyisillä nimillä ja brändeillään


Lisätietoja:
Sasu Karkiainen, toimialajohtaja, teollisuus- ja talotekniikan toimiala (AX-Suunnittelu), A-Insinöörit
puh. 050 525 4634
sasu.karkiainen@ains.fi 

Sakari Mäenpää, yksikönjohtaja, teollisuus- ja talotekniikka Oulu, A-Insinöörit
puh. 041 438 4375
sakari.maenpaa@airlon.fi

www.airlon.fi ja www.silvea.fi

Kuva: Kai Tirkkonen

"Olemme erittäin vaikuttuneita Airlonin ja Silvean hiotuista talotekniikkasuunnittelun toimintamalleista etenkin talotehtaiden tarpeisiin. Kumppanuussuhteisiin tullaan panostamaan jatkossakin."

Sasu Karkiainen
toimialajohtaja,
teollisuus- ja talotekniikka
A-Insinöörit

AIRLON JA SILVEA

  • LVIA-suunnitteluun ja -valvontaan sekä sähkösuunnitteluun erikoistunut talotekniikan suunnittelutoimisto, perustettu 2009.
  • Henkilöstöä 19, liikevaihto 2 milj. (2021)
  • Palvelee mm. yksityisiä ja julkisia rakennuttajia sekä talotehtaita ympäri Suomen.
  • Päätoimipaikka Oulu, pienet toimipisteet Iissä ja Torniossa.