A-Insinöörien palvelut laajenevat talo- ja teollisuustekniseen suunniteluun, kun AX-Suunnittelu liittyi osaksi A-Insinöörit -konsernia yrityskaupalla.
Uutiset

Palvelumme laajenevat talo- ja teollisuustekniseen suunnitteluun – AX-Suunnittelu ja A-Insinöörit yhteen

Talo-, ympäristö-, ja prosessitekniikan suunnitteluyhtiöryhmä AX-Suunnittelu on liittynyt yrityskaupalla osaksi A-Insinöörit -konsernia. Yhdistymisen myötä A-Insinöörit laajenee talotekniikan ja teollisuustekniikan vahvaksi osaajaksi.

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinöörit laajentaa toimintaansa ostamalla tamperelaisen AX-Suunnittelun. Suunnitteluryhmän yhtiöt muodostavat A-Insinöörit-konsernissa uuden, teollisuus- ja talotekniikan toimialan. Yrityskaupasta sovittiin 16.11.2021.

– Yhdistymisen myötä laajennumme strategiamme mukaisesti kohti KIRA-alan koko arvoketjun kattavaa palvelutaloa. Vahvistamme talotekniikkapalvelujamme ja uusina asiakasryhminä mukaan tulevat teollisuuden prosessisuunnittelun asiakkaat. AX-Suunnittelussa on lisäksi vahvaa ympäristötekniikan osaamista, joka edistää ympäristökädenjälkeämme. Pystymme auttamaan asiakkaitamme vähähiilisyys- ja hiilineutraaliustavoitteisiin entistä kokonaisvaltaisemmin, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

AX-Suunnittelun muodostavat LVI-, sähkö-, automaatio-, ympäristö- ja turvallisuustekniseen suunnitteluun sekä teollisuuden päästömittauksiin keskittynyt Insinööritoimisto AX-LVI Oy ja prosessi- ja energiatekniseen suunnitteluun erikoistunut AX-Prosessit Oy. Vuodesta 1993 toimineella asiantuntijaorganisaatiolla on lähes 100 työntekijää ja vankat asiakassuhteet erityisesti teollisuuden ja terveydenhuollon aloilla.

– Osaamisemme täydentävät erinomaisella tavalla toisiaan, kuten yhteiset hankkeemme ovat osoittaneet. Tuomme A-Insinööreihin kokonaan uutta talotekniikan ja teollisuuden osaamista, ja meille taas avautuvat osana A-Insinöörejä ovet isompiin hankkeisiin ja valtakunnalliseen toimintaan, Insinööritoimisto AX-LVI Oy:n toimitusjohtaja, teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtajana aloittava Sasu Karkiainen sanoo.

– Teollisuusyrityksille tarjoamme osaamiseltaan ja laajuudeltaan ainutlaatuisen suunnittelupalvelujen ketjun laitoshankkeiden valmisteluun, läpivientiin ja toiminnan seurantaan.

Ainsioorit_AX_1920_1080_paakuva_OIKEA

Insinööritoimisto AX-LVI Oy:n toimitusjohtaja Sasu Karkiainen (vas),  A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen ja AX-Prosessit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Hellstedt.

AX-Suunnittelun ja A-Insinöörien aiempiin yhteisiin projekteihin lukeutuvat mm. Tampereen yliopistollisen sairaalan mittavat uudistamishankkeet, vuoden työmaaksi 2016 valittu Polte-allianssin Naantaliin toteuttama NA4 CHP -voimalaitos, tietomallinnuksesta tunnustusta saanut Järvenpään sosiaali- ja terveysasema, Tampereen yliopiston Arvo 2 -rakennus sekä Tampereen sähkölaitoksen Ollikan lämpökeskus.

– Jaamme saman arvomaailman. Henkilöstön arvostaminen, korkea työn laatu sekä yksilöllinen ja ketterä palvelu, mm. asiakkaiden aikataulullisiin vaatimuksiin vastaaminen pysyvät tärkeinä kilpailuvaltteinamme, AX-Prosessit Oy:n toimitusjohtaja, energia- ja prosessitekniikan palvelujen johtajana jatkava Jarmo Hellstedt sanoo.

AX-Suunnittelun kaikki työntekijät jatkavat A-Insinöörit -konsernissa vanhoina työntekijöinä. Myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

Toiminta jatkuu toistaiseksi AX-Suunnittelun nimellä. Siirtymäajan jälkeen AX-yhtiöt on tarkoitus sulauttaa yhdeksi toimialayhtiöksi, jonka nimeksi tulee A-Insinöörit Teollisuus- ja talotekniikka Oy. Tämän on suunniteltu tapahtuvan kesällä 2022.

Lisätietoja:
Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja, A-Insinöörit
puh. +358 40 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

Sasu Karkiainen, toimitusjohtaja, Insinööritoimisto AX-LVI Oy
puh. +358 50 525 4634
sasu.karkiainen@ax.fi

Jarmo Hellstedt, toimitusjohtaja, AX-Prosessit Oy
puh. +358 40 0623 831
jarmo.hellstedt@ax.fi 

 

"Yhdistymisen myötä laajennumme strategiamme mukaisesti kohti KIRA-alan koko arvoketjun kattavaa palvelutaloa."

Jyrki Keinänen
toimitusjohtaja,
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE